Szerintem attól még, hogy nem kap a gyerek zsebpénzt, még nem lesznek szigorúak a szülők :D Furcsa következtetésnek találom ezt. Gondolom az, hogy nem adnak zsebpénzt a gyereküknek, még nem jelenti azt, hogy soha nem kapnak pénzt szórakozásra (ez alatt nem feltétlen bulizást értek (csak mert itt általában mindig annak értik valamiért), sőt. Tekintve, hogy 13-14 évesekről van szó), vagy valamire, ami megtetszik a gyereknek.
Én pl. soha nem kaptam zsebpénzt, de nem is hiányoltam/hiányolom (mivel még mindig csak 17 vagyok). Ha kell valamire pénz, akkor kérek, ők meg adnak. Ha esetleg marad, azt félrerakom, és azt költöm olyanokra, amit ők nem finanszíroznának (de ilyen ritkán van). Szerintem ez így teljesen korrekt. Sokkal jobb, mintha havi x ezer ft-al kiszúrnák a szemem, hogy most ebből álljak mindent - szórakozást, sminket, ruhákat.
Így van, osztom az előttem szóló véleményét.
Kétszer voltam külföldön 7-8 nap erejéig. Ekkor (megjegyzem: nem kevés) összeget vittem magammal. Tökéletesen be tudtam osztani, semmilyen probléma nem merült fel. Szerintem ez leginkább nevelés, és/vagy hozzáállás kérdése.
Ettől eltekintve így van, ha kérek egy keveset, nyilván adnak.
A #7-es voltam.
6-os vagyok. Most már ugyan dolgozok, de régebben amikor max a suliba kértem pénzt(napi 500-1000 ft) akkor volt, hogy egy csomó mindent kispóroltam. Most, hogy dolgozom, így is tudok bánni a pénzzel. szerintem nem azon múlik, hogy valaki kap zsebpénzt. sose kaptam kifejezetten így pénzt, szimplán volt érzékem a kezeléséhez.
Azt még hozzátenném amióta van saját fizum kicsit nehezebb, mert több mindent én veszek itthonra(tisztító, tisztálkodószerek, élelmiszer hasonló apróságok) meg más lett az igényem 22 éves koromra, mint 15-16ban volt és így kicsit nehezebben, de kijövök a pénzemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!