Anya miért nem engedi, hogy igyak?
orulj hogy egy 14 eves kislanyt elengednek rendszeresen bulizni
az en gyerekemet majd csak 16 evesen fogom elengedni es akkor is 1 evben max 2x
Azért nem kell mindenkit egy kalap alá venni... nem minden 14 éves lány feleőtlen! Mindenkinek vannak hibái. Ha esetleg szégyellnéd magad és kis felelősségtudatod lenne (ami nincs), akkor még megbocsátható lenne... Fel vagy csattanva, amiért anyukád kiabált veled? Hát ez nagy! Én korodbeli lány vagyok és már akkor rámkiabálnak, ha későn jövök a suliból.. Pedig csak egy fél órát lógok a barátnőkkel... És még az is jogos, mert nem szólok senkinek, hogy most hol vagyok és kivel.. El sem tudom képzelni, hogy mit csinálnának, ha innék. Biztos repülne a saller! (nem is egy)
De az a legnagyobb: "Anya miért nem engedi, hogy igyak?" Gondolkozz már el magadon!!! Még neked áll feljebb?!
Menőzöl meg minden... Egyszer a nővérem keveredett ilyesmibe, szerencsére észhez tért. De a barátnőjének nem volt ilyen szerencséje. Mert tudod nem bírta a mája. Műteni kellett. Ha te is műtőasztalra akarsz jutni, biztosítalak jó úton jársz! Gratulálok! Menőzz még egy kicsit! Az ilyenek szánalmasak!
Utolsó, azért egy kis iszogatás, meg a májátültetés távol áll egymástól, ugye tudod? :D Ez olyan, mintha meglátnálak chipset enni, és fröcsögni kezdenék arról, hogy ebben mennyi xar van, milyen sós, ezt a szíved nem bírja, bélrákot kapsz, stb.
MIÉRT KELL MINDENT KIRAGADNI AZ ADOTT KONTEXTUSBÓL?? MIÉÉÉÉRT?
Tanulságos volt olvasni a sok kommentet. A tinikkel az a baj, hogy ők mindenkinél mindent jobban tudnak. Én is voltam tini, én is így éreztem. Azt kéne látni, hogy amelyik szülő idejön tanácsot adni, az feltehetőleg nem Piroska néni a kukoricaföldről, és nem Pali bácsi az aszfaltkeverő mellől, hanem olyan valaki, aki elég intelligens ahhoz, hogy szabadidejében a számítógéppel bíbelődjön. És akki elég türelmes ahhoz, hogy az évtizedek letisztult tudását tovább akarja adni a fiatalságnak.
Egy időben addiktológián dolgoztam, rengeteg sorsot megismertem. Az alkohollal a a probléma, hogy mindenkire másképp hat. Van, aki büntetlenül ihat embertelen mennyiséget egy életen át anélkül, hogy bármi függőség alakulna ki, és van, akinek egyetlen pohár elég ahhoz, hogy sunyin, alattomosan beépüljön a sejtjeibe, elraktározódjon az az érzés, amit az a pohárka okozott. Ezért (is) nem szerencsés, ha egy fiatalkorú iszik, mert sokaknak ez jelenti a belépőt a későbbi alkoholizmus világába. Persze, mindenki azt hiszi, hogy ő aztán nem, ő különleges, hisz ő a Szabó Jóska a hetedik C-ből. Csakhogy az alkohollal éppen ez a baj, hogy elaltatja a gyanakvást, elhallgattatja a vészcsengőt, és senki sem veszi észre, hogy rossz útra tévedt, csak amikor már késő, amikor már bekerült a sűrűbe.
"az évtizedek letisztult tudását tovább akarja adni a fiatalságnak."
Meddő igyekezet, Julis. Nekünk is hiába pofáztak az öregjeink, mi is hiába tépjük a szánkat. Ugyanazokat a hibákat követi el minden generáció emberi mivoltunk kezdete óta, és feltehetően ugyanazokat a hibákat követi el még évezredek múlva is. Örök fájdalma ez az embernek, de nem tud mit tenni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!