Mit csináljak/egyek/igyak, hogy megjöjjön?
16 éves vagyok (szeptemberben leszek 17).
Tavasszal 3 hónapig nem jött meg, kaptam rá gyógyszert, szedtem 10 napig, majd megjött, normálisan.
Semmi bajom nincs, a laboreredményeim jók voltak (májusban voltam vizsgálaton).
De 25.-én kellett volna megjönnie és még semmi jele nincsen.
90 napos diétán vagyok, lehet emiatt?
Az a baj, hogy másfél hét múlva mennénk nyaralni, és nem akarom, hogy pont akkor legyen meg.
Valami praktika?
1. ha minden rendben lenne megjönne. Az orvosok (sajnos személyes tapasztalatom) nem mind vannak magas színvonalon.
2. ha gyógyszerrel hozták meg a mensid, akkor az 1. -es pontot állítom továbbra is, nem tudja az orvosod, hogy kezelje a mensi problémád, ami lehet hormongond, (női-, férfi- nemi hormon, pajzsmirigy, cukor, inzulin, stb. probléma)
3. December óta nem menstruálsz, ideje felkeresni egy normális orvost, javaslom endokrinológust!
4. a 90 napos diétát nem tartom semmire (szakemberként). Egészséges embernek sem való, ha pedig fogynod kell, akkor összefoglalom mit látok:
-rendszertelen menstruáció
-gyógyszerszedés után sem normalizálódik
-feltételezett túlsúly
Javaslom olvasd át amit a PCOS-ről és az inzulinrezisztenciáról lehet, a saját érdekedben!
www.pco-szindroma.hu (itt tesztet is találsz, hogy megnézd, mennyire van rá esélyed)
www.mensmentis.hu - normális orvosok, akik segítenek!
Nem egy jött-ment sztk-s orvosnál voltam, hanem az egyik legjobb magándokinál.
Azért nem jött meg, mert még télen csináltam magamnak egy kisebb hormonzavart, amitől megvastagodott a méhfalam.
A teszt pedig azt adta ki, hogy a gyanú nem erős, de megvan.
Megnézték a laborban a hormonjaimat is, minden rendben volt.
Attól függ,hogy mióta menstruálsz. Ha 15 évesen kezdted vagy 16 évesen akkor normális hogy kimarad pár hónap (ez lehet a fogyástól is egyébként)
Ha 12 vagy fiatalabb korod óta akkor nem normális,hogy kimarad.
Egyébként citromsavtól késik
meleg fürdőtől,tornától hamarabb megjön.
13 éves korom óta menstruálok.
Igen, megittam kb 2 liter citromlevet magában, ettől lett hormonzavarom.
Júniusban kellett volna megjönnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!