Anya miért nem engedi, hogy igyak?
#20 - és mire jó a "rendpárti, értékelvű, konzervatív" vaskalap? Elvenni valakitől valamit, amit aztán az életben nem tudsz soha többé visszaadni neki - a nagy semmiért cserébe? Csakmertazért?
Én a józan ész pártján igyekszem lenni - ami persze általában nem népszerű azoknál, akiknek " szilárd konzervatív elveik vannak"... dolog. Ugye ebben a korban az embert már nemigen érdekli, hogy "népszerű" legyen:))))
Nem úgy tűnik,hogy te egy idősebb nő vagy,úgy beszélsz mint egy 12 éves csitri.
Mégis mit vesz el a szülő a gyerektől ha nem engedi,hogy gyerekként bulizzon és igyon?
Semmit nem vesz el,inkább ad,gyerekkort,határokat.
Pe3rsze menjen el a barátnőihez Halloweenkor ha a szülők rájuk néznek és nincs pia,cigi,drog,aludjon is ott,de ha a szülők nem tartózkodnak otthon akkor jöjjön szépen haza.
15-16 évesen persze koccintson Ő is ünnepekkor 1 pohár pezsgővel borral,de ne menjen már Pubba discoba kocsmába piálni.Senki sem mondta,hogy zárja be a szülő a szobájába de nem kell idő előtt mindent megengedni,mert sehova nem vezet.Ami még fontos a gyerek eszére,lelkére hatni,hogy Ő maga jusson el oda,hogy baromira nem való neki a pia 14 évesen,sem a házibuli(gondolom nem a csajokkal bulizott valamelyikük otthonában pia nélkül.Mindennek meg van az ideje.
Ja, de hogy a kérdésre is válaszoljak végre: Kérdező, egyszerű, egyfelől beszélj te előbb a házigazda szüleivel, másfelől beszéld meg anyukáddal egyszer szépen-nyugodtan ezt az ital-kérdést... gondolom, túl sok hiradót néz, és a "szórakozóhelyen az italába csempésztek ezt meg azt" dologtól parázik, kérdezz rá nyugodtan, és ha csakugyan ez a baja, akkor nyugtasd meg, hogy egyfelől ez nem alkohol-függő, ezt jaffával is meg lehet csinálni, másfelől, hogy ezt te tudod, és nem hagysz ott sehol őrizetlen kitöltött italt, se alkoholost, se alkohol-mentest.
(és ezt egyébként tényleg tartsd is be, a saját érdekedben)
Ismétlem: ennyi idős a lányom, mint te! 15 lesz februárban. Mélységesen csalódnék benne, ha így viselkedne, de magamban is...
Nem érsz rá erre másfél-2 év múlva? Válaszolok helyetted: de,bőven!
Jezusom..:D szerintem az alkohol boven belefer..:) Ugylatszik az itteni valaszadok nagyon reg voltak fiatalok,es elfelejtettek a dolgokat.En benne vagyok ebbe a korosztalyba,es komolyabb vagyok az atlagnal fiu letemre.Eros gimibe vagyok jo tanulo.Heti hat edzesem van,neha meg verseny is.Es amikor csak tehetem..hetvegen eljarok igen.Es a szuleim a legtokeletesebb szulok ilyen szempontbol!! Engednek sok helyre sokaig.Az feltetel a jozasnag,es az oszinteseg! ennyi... A korosztalyomba mindenki a hetvegerol beszel..es igenis jo ez igy!!
Valamikor ki kell elni magamat! Es olyan komoly terheles van nap,mint nap az iskolaba,h muszaj pihenni/szorakozni/bulizni/ELNI.
Lehet lepontozni kedves szulok,de barmennyire is faj.Ez az igazsag.
Jah,es megvalami. Igen minden masodik hetvegen iszok,de mindig hazaerek es nem latszik soha sem.Jozan vagyok/voltam mindig. Ennyit errol...Mindenkinek kivanok olyan szuloket,mint az enyeim.<3 :)
Az alkohol bőven belefér? Szomorú ez a gondolkodás...
20 évesen már elvonókúra? Az is belefér majd.
Hajrá fiatalok, ez a menő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!