A szülök miért engedik, vagy nem engedik meg 11-14 éves lányuknak, hogy sminkeljék magukat?
Figyelt kérdés
Én azzal értek egyet, hogy ilyen korban nem kéne magukat sminkelni a lányoknak.2014. okt. 24. 14:16
11/24 anonim válasza:
Buliba? Miért talán 11-15 évesen már buliba járkálna a lányod vagy mi?
12/24 anonim válasza:
Én 14 éves vagyok, sminkelni egyáltalán nem sminkelek, de körömlakkot használok. Nálunk van egy velem egy idős lány, akinek kék, piros haja van. Úgyhogy szerintem a körömlakk egyáltalán nem gond :D +én normálisan festem ki, a körömágyamon/bőrömön nem szokott lenni, ha lepattogzik lemosom.
13/24 anonim válasza:
Szerintem full felesleges, bizonyos mennyiség felett gusztustalan is ennyi idős lányon a smink.
15/24 anonim válasza:
Szerintem 11 évesen tök jogos, de 13-14 éves korban már egy kis szemceruzáért meg körömlakkért igazán nem kell szólni. Van olyan hetedikes a suliban, aki már rúzs szemhéjtus mindenjóval keni magát, beszélgettem vele, nem sokkal okosabb, mint amilyennek kinéz... Én 15 körül kezdtem szemderuzát, mindjárt 17 vagyok és ha megyek valahova akkor alapozó, korrektor, púder, spirál , szemöldök minimum, de legtöbbször szemhéjtus is. Nem azt mondom, hogy nem mernék elmenni akárhova smink nélkül, de jobban érzem magam. Figyelek arra, hogy lemossam és ápoljam az arcbőröm, anya meg nem szól bele, amíg nem csinálok hülyét magamból. Nem a sminktől lesz valaki rossz vagy jó, ahogy több se lesz senki tőle, hogy sminkeli vagy éppen nem sminkeli magát. Ez csak egy lehetőség, amit mindenki eldönt, hogy kihasznál-e.
16/24 anonim válasza:
11. Ez a bulizasos valasz nekem szolt? Mert nem, nem jarna 11-15 evesen bulizni a lanyom, bulizni EN jarok 18 evesen.
10-es voltam.
17/24 anonim válasza:
Az én anyukám azért engedte, mert alig látszott, és én jobban éreztem magam. De semmi durvát nem kentem magamra.
18/24 anonim válasza:
Én ha szülő leszek, tutira úgy fogok hozzáállni a sminkhez, hogy majd elmegyek a lányommal sminket venni, meg megtanítom neki, hogy hogy kell normálisan használni, hogy ne csináljon magából ribit.
19/24 anonim válasza:
Körömlakkoz 6 évesen is használhattam hétvégén (rózsaszínt, sárgát, meg hasonlókat). Otthonra 5-6 éves koromban anyu kifestett és úgy játszottam hercegnőt. Ennek ellenére soha nem sminkelek, a körmömet is ritkán lakkozom. Pedig a szüleim engednék, de én nem érzem szükségét. Csak néha egy-egy bulira szoktam sminkelni, de bulizni se gyakran szoktam, mert nem olyan a baráti társaságom. 16/l
20/24 anonim válasza:
15 eves voltam amikor kaptam egy vízálló szempillaspiralt. Nagyon örültem neki egy héten egyszer max ketszer hasznaltam csak. Utana szepen lassan vettem magamnak meg sminkcuccokat. Masfel ev telt el ezota, most szempillaspiralt es néha korrektort/szemceruzat hasznalok, szerintem Ennyi boven eleg. Ez nagyon furcsán hangzik de én mar attol magabiztosabb leszek hogy van tobb sminkcuccom meg akkor is ha a legtöbbet alig hasznalom. Koromlakkot kb 12-13 évesen hasznaltam eloszor de akkor is atlatszot csak es ritkan. Most gyakrabban hasznalok azert de megmaradtak a natúr színekkel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!