Miért baj, ha egy szülő így neveli a gyerekeit?
A kérdésemet nem dicsekvésből, felvágásból írom, tényleg érdekel mások véleménye.
A szüleink sosem korlátoztak engem és a bátyámat, amit akartunk, azt megkaptuk, vagy amit szerettünk volna, azt megtehettük. És ez így van a mai napig. Pl. elengedtek 15 évesen fesztiválokra (külföldiekre is), mehettem a barátnőimmel nyaralni, meg abba sem szólnak bele, hogyha kihagyok 1-1 napot a suliból, mert más programom van, vagy mert egyszerűen csak elalszok (bár az órarendemmel hatalmas szerencsém van).
Többen azzal jönnek, hogy így semmire nem fogjuk vinni, de ez nem így van. A bátyám elvégezte itthon az egyik legjobb egyetemet, most pedig külföldön tanul és a családunkban mindenki egyetemet végzett, még azok is, akik nem dolgoznak.
Nekem is 4.7-es az átlagos, pedig rengeteget szórakozok, járok koncertekre (külföldre), utazgatok, világot látok.
Mégis néhányan úgy kezelnek, mintha valami utcagyerek lennék, pl. az osztályfőnököm is elkezdte ma mondani mindenki előtt, hogy nem igaz, hogy én minden óráról elkések, meg elalszok és hogy talán nem hajnalban kellene elaludnom, akkor sikerülne felébrednem. Meg ehhez hasonló "kellemes" odaszólásokat mond.
Nem értem, miért baj mások szemében, hogy engem nem úgy nevelnek, hogy tartsak a szüleimtől?
16L
aha, nézd meg a bátyját
kérdező, legyél ügyes az életben
hogy igenis jutsz valamire
ennek a sok rendpártinak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!