Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sok szülő miért akarja vagy...

Sok szülő miért akarja vagy miért manipulálja a gyerekeit?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem hogy sok szülő még felnőtt korában is megpróbálja a gyerekeit manipulálni és bele eszólni az életükben...ez mire jó egyes szülőknek?
2012. okt. 18. 11:00
 1/5 anonim ***** válasza:
47%
ismerek egy lányt 22 lesz,de még mindig az anyja irányítja,a lány meg hagyja
2012. okt. 18. 11:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Amiért mindig: a szülők több mindent éltek meg, több a tapasztalatuk.

Kívülállóként sok helyzetet másképp ítélnek meg, mint aki benne van.

És hatalmas "adalék", hogy a legtöbb szülő mindig a legjobbat akarja a gyerekének, még akkor is, ha egy-egy fájdalmas/kellemetlen tapasztalat nekik is kell az élethez.

Ezért.

Amikor bizonyos kor felett nem tanácsokat kapsz a szüleidtől, hanem irányítást, nevelést meg manipulálást, akkor te is rendesen elrontottál valamit. Annak szólhatnak bele az életébe, aki hagyja.

:P

Még a szülők is képesek idővel valami újat tanulni, ha elég kitartó és következetes vagy.

2012. okt. 18. 11:12
 3/5 anonim ***** válasza:
54%

Mert őket is manupulálták és irányították a szüleik. Nem figyeltétek meg? Az 50 feletti korosztály a szüleik nélkül létezni sem tud, mindenben kikérik a tanácsaikat, sokkal fontosabbak nekik, mint a saját gyerekeik. Legalábbis az én környezetemben ezt tapasztaltam. Az én szüleim naponta meglátogatták az nagyszüleim, amíg éltek, az unokáikhoz meg nem képesen elmászni, csak néhány hetente egyszer pár percre, pedcig csak 200 méterre lakunk.

A mi (30-as) generációnk és az ő generációik között sokkal nagyobb a szakadék.

2012. okt. 18. 11:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg manapság a jóindulatú megjegyzés, egy tanács már manupulációnak beleszólásnak minősül.

Persze vannak tényleg mindenben kotnyeles szülők, de soha nem akadtam ki, amikor anyu azt mondta, hogy ezt vagy az így kellene csinálni. Elgondolkodtam rajta, érvek ellenérvek,megbeszéltük és kész.

2012. okt. 18. 11:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Talán mert a nagy többség szereti a gyerekeit, és a legjobbat akarja nekik. Viszont a gyerekek toleranciája nagyon kicsi, és minden tanácsot zaklatásként fognak fel, és a magánszférájukba történő beavatkozásként. Most nagyon könnyű információkhoz jutni (hogy ezek hasznosak vagy hamisak azt hagyjuk) ezért mindenki úgy érzi hogy a szülei hülyék, és ő sokkal jobban tudja mit hogy kell csinálni. Fokozottan igaz ez a gyereknevelésre. A mi szüleink még jórészt a szüleik tapasztalataira tudtak hagyatkozni, nagyobb is volt a tisztelet.
2012. okt. 18. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!