Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek nincsenek túlterhe...

Szerintetek nincsenek túlterhelve a diákok?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem,nem panaszkodni akarok. Most vagyok 16 éves, és 10.-be járok egy jó nevű gimiben. Még csak most kezdődött a suli, de kb. úgy érzem magam, mint tavaly év végén. Óriási stressz, és állandó fáradtság. Minden nap 7-8 órám van, egyedül pénteken van 5. De hiába végzek korán, busz persze nincs, és hogyha 7 órám van, akkor is várni kell egy órát, mert persze a busz elmegy kicsengetés előtt. De nekem nincs időm egy órát csak úgy ücsörögni... Tanulnom kell, minden perc számít. Hazajövök, már maga az utazás, és a séta hazáig is leterhel, fél öt, mire ebédelek, és még pihenjek...aztán tanuljak estig. Én ilyenkor aludni szoktam, és tanulok 1-ig vagy 2-ig... Aztán reggel kelés 5-kor... Baromi jó. Kávén élek, másképp elaludnék. De nem tudok többet tanulni, mert így is azt érzem, nem hozom ki magamból a maximumot. Hogy elkerüljem a heti 5 tesiórát, járnom kell valami sportra... ami plusz időt vesz el tőlem. Hazaesek este, állandóan fáradt és ingerlékeny vagyok. Hiába ülök le tanulni, elkalandoznak a gondolataim, és szívesebben beszélgetnék az ismerőseimmel, barátaimmal, vagy elmennék sétálni... de nem tehetem, mert akkor lelkiismeretfurdalásom van... És akkor még a 40 kg-s táskáról, és az ingerlékeny tanárokról még nem is beszéltem, itthoni problémákról nem is beszéltem. Oké, ez a dolgom, hogy tanuljak és lesz rosszabb is, de kb. élő halottnak érzem magam, nincs társasági életem, hétvégén bulizás, tv-zés helyett, vagy a családdal töltött idő helyett csak alszom... Nagyon el vagyok keseredve. Ma is pl. hétkor végeztem, pár percre jöttem fel,mert tanulnom kéne....és nagyon rosszul vagyok, rángatózik a szemem, és folyton rémképeket látok, hogy holnap 1-est fogok kapni... Segítsetek! :/ 16/L
2014. okt. 13. 20:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Pár napja volt itt egy ilyesmi kérdés, arra elég sok értelmes válasz érkezett, összességében a végeredmény, hogy de, túl vagyunk terhelve.

Egyébként nekem is van egy kerek órám mindennap a buszig, és én olyankor leülök valahol (könyvtár például) és leckét írok, vagy tanulok.

2014. okt. 13. 20:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én teljesen abnormálisnak ratom, amiket tanulni kell a mai gyerekeknek. Ráadásul annyira felületesen tanulják meg, hogy hónapok múlva nem is emlékeznek semmire. Elvesztegetett évek a gyerekek és a tanárok részéről is. A szülők kárára, mert a gyerekeikből csak zombik lesznek. Nem tudom mit lehetne tenni, hogy ez változzon. Nincsenek családok csak frusztrált robotok, olyan tudással, ami semmire sem jó.
2014. okt. 13. 20:28
 3/8 anonim ***** válasza:
70%
* abnormálisnak tartom. De tök mindegy, a gyerekeknek úgysincs idejük olvasni sem normálisan megtanulni...
2014. okt. 13. 20:29
 4/8 anonim válasza:
100%
Én elmentem esti suliba. Heti 3 nap. Ott nem idegesítik az embert. Onnan is lehet egyetemre menni ha akar az ember. Semmi értelme annak a sok mindennek amit az emberbe eröltetnek középsuliban.
2014. okt. 13. 21:32
 5/8 anonim ***** válasza:
70%

Ne értsd félre, teljesen egyet értek veled, de nem lesz elég ezekből a kérdésekből?

Nyugodj meg, nem hiszem el hogy ennyire nehéz neked a tizedik. Én is épp annyi vagyok mint te, de elég lazán írom meg a dogákat ötösre, ha meg rosszabb azon az se segítene ha többet tanulnék. Ne vedd ennyire komolyan, így nem csoda hogy folyton ideges vagy. Én is jó gimibe járok, én is rohadtul túlterheltnek érzem magam, de tudod mit? Megpróbálom úgy felfogni a dolgot hogy jé milyen érdekes ez az információ. Lehet ki nem állhatom pl a magyart meg a földrajzot, de nincs mit tenni, veszek egy mély levegőt és nekiállok. Tanulás előtt szellőztesd ki a fejed, és ne éjjel tanulj mert akkor már nem friss az agyad. Na meg hagyd a kávét a francba, csak rászoksz és estére még fáradtabbnak érzed magad.

Nekem háromszor van 9 és kétszer hét órám, és én is folyton buszozok. (a mi sulinkban már tizedikben bevezettek kötelező kisfaktot)

Írd meg ott a házit, meg amikor várakozol, mindjárt egy óra előnyben vagy. A társasági életed pedig ne menjen a kukába a suli miatt. Ez életed egyik olyan része, amire majd szívesen emlékezel vissza, hát csinálj valamit amire lehet emlékezni. :)

Meg a heti 5 tesi helyett válassz olyan sportot amit élvezel, legyen az bármennyire szokatlan. Én pl boxolni kezdtem el, hidd el azóta ideges se vagyok. :D

Tüntetünk együtt 3 napos hétvégéért? Tudom hogy mindenkinek tetszene a dolog!

2014. okt. 13. 21:47
 6/8 anonim válasza:
47%

Szia!

Emlékszem még a gimis évekre, akkor én is így éreztem. Mit nem adnék ma már azért az életért! Dolgozom, mellette levelezőn főiskolára járok, nyilván nekem is van (lenne) mellette életem, háztartásom, és aludni sem ártana...

Az első két évében a sulinak azt hittem zombivá válok, és úgy maradok. Mára megtanultam beosztani az időmet, egyetlen probléma maradt: a folyamatos görcsölés, idegeskedés. Ez teszi fáradttá az embert, nem a sok tennivaló! Mikor sok lesz, igenis engedélyezni kell magunknak egy szabad napot, amikor semmivel sem törődünk, csak relaxálunk, alszunk, pihenünk, töltődünk, barátokkal vagyunk.

Ez nem könnyű, tudom, de suli és munka mellett is tudok ilyen napokat intézni. Anno a gimiben nekem anyukám 3 havonta igazolt egy napot, pont ilyen célból. Ez nem játszik nálatok?

Amíg a buszra vársz, írj házit, tanulj, vagy olvass könyvet, hallgass zenét, próbálj akkor pihenni. Oszd be az időt, és néha igenis tarts szünetet, kötelező! Az éjszakát pedig alvással töltsd, mert olyan hulla leszel, hogy a másnapod is kuka... Tudom, miről beszélek, 3-4 órát szoktam aludni, meg is látszik rajtam, pedig csak 25 éves vagyok. Én is most állok át, és sokkal nyugodtabb, pihentebb, jókedvűbb vagyok, több energiám is marad.

Még valami: nekem a multivitaminok is segítettek átvészelni a napokat, ajánlom a pharmaton vitalt, az alvást nem pótolja, de fittebbnek érzed magad!

2014. okt. 13. 22:22
 7/8 anonim ***** válasza:
84%

Én csak 15 leszek, de hatosztályos gimiben vagyok, és azért írom most ezt a választ, mert úgy érzem, hogy agyilag meghaltam...

Frontos fejfájás,nekem is van jópár órám, sok kávé, kinn lakom a halálfaxán, tehát várnom kell ezer évet a buszra, és társai. Ami vagy jön, vagy nem, vagy Isten tudja, mi van O_o

A heti 5 tesiórát nem tudom, hogy gondolták, de kívánok mindent, ami rossz az illetőnek *khm-khm*; én zenélek, heti két fagott, heti két szolfézs. A mindennapi tesit úgy oldom meg, hogy vettem úszóbérletet, elvileg érvényes, ha nem, akkor meg rohadjon meg az egész rendszer, már nem tudok erre mit mondani...!

És a tanulásról nem is beszéltem... a természettudományok érdekelnek, ilyen irányban is akarok továbbtanulni, igenám, de itt az nekem nem elég színvonalas, a matek borzasztó, ésatöbbi... tehát csak ott dekkolok napi 8 órát, és kb. semmit se csinálok, semmit se tanulok, max. egy kevés ragad rám. A biosz az viszonylag tűrhető, a kémia is egész jó, de kevés, irodalmon nem csinálunk túl sok cuccot, de az nekem nem is baj, a nyelvtan az egyetlen, amit utálok, a fizika tanár vacak, angolból mindent tudok, a tanár meg szintén rettenet... soroljam még? :D

2014. okt. 14. 22:21
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon. Sok felesleges baromságot (bocsánat a szóért) beletömnek a fejünkbe. A mi töri könyvünk tartalmát le lehetne írni 30-35 mondatban, holott legalább 100 mondatból áll.
2014. okt. 20. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!