Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Szerintetek ez tényleg...

Szülők! Szerintetek ez tényleg jól van így? Így normális?

Figyelt kérdés

Volt egy kérdése ebben a topicban egy lánynak, arról szólt, mennyi tanulnivalója, beadandója van, és kb az emberek fele lehurrogta, hogy ez így van rendjén.

Ti komolyan reálisnak találjátok hazánk oktatási rendszerét, és annak a követelményeit?? Tényleg nem gondoljátok, hogy el vagyunk maradva más országokhoz képest, hogy abszolút felesleges dolgokat is tanulniuk kell a diákoknak?? Akkor mi a véleményetek a külföldi oktatási rendszerekről, amik személyközpontúak ? (pl ha valaki kiválló történelemből, és nagy benne az érdeklődés, akkor nem nyüstölik a matematikával, hanem nyomják előre abban, amit szeret és sikeres is lehet benne)

2014. okt. 8. 10:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
20%

" Főleg, hogy ezeket a való életben max elméleti matematikusok használják, ami a populáció baromi kevés százaléka"

meg fizikusok, meg mindenféle mérnökök, és mindenki, akinek a szakmájának van valami köze a matematikához :3

2014. okt. 8. 22:04
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Valamelyik matematika anyagnál megkérdeztük, ezt kik használják a való életben, puszta kiváncsiságból, és a matektanárunk mondta, hogy az adott dologhoz, a mérnökök sem szoktak mégcsak hozzászagolni se a valós munkájuk során. Lehet, hogy nem pont az, amiket írtam, de egész biztos, hogy volt egy anyag, amire ezt mondta.
2014. okt. 8. 23:18
 13/23 A kérdező kommentje:
Üpsz, véletlen a másik profilomon volt bejelentkezve a böngésző :D Mindegy, én írtam azt is.
2014. okt. 8. 23:19
 14/23 anonim ***** válasza:
82%

A matematika mindenek az alapja, anélkül nincs semmi. Nem azért kell matekot tanulni, mert majd 20 év múlva random kikérdezik a boltban a Pitagorasz-tételt ha akarsz venni egy zacskó tejet, hanem hogy megtanulj gondolkodni. Ezért nem jó, ha valaki magolja a matekot.

Én nem mondom, hogy könnyű. Gyakorolni kell, csinálni, foglalkozni vele, ha kell minden nap. Én se vagyok egy matek zseni, de még egyetemen is kiszenvedtem egy négyest, aztán meghálálta magát.

2014. okt. 8. 23:26
 15/23 A kérdező kommentje:

Persze, hogy kell a matek. Az alapok,és logika fejlesztő feladatok, de nem ilyen bődületes, valóság közelinek legnagyobb jóindulattal sem nevezhető dolgok..A barátnőm külföldön jár egyetemre. Azt tanulja gólyaként egy erős egyetemen, ami nálunk, magyarországon az általános iskola 8., illetve a középiskola 9. Osztály tananyaga.

Gondolkodni meg senki nem a matematika tanulástól fog tudni. Sok ismerősömnek kitűnő térlátása és logikai készsége van, de a 12. Osztályos matematikát nehezen tanulja meg.

2014. okt. 9. 01:21
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
szia! Én most kezdtem a 10.-et és szerintem sem normális az,ami a magyar oktatásban folyik. Nagyon sok elméleti,sokszor felesleges anyagot kérnek számon.Apum szerint többet kell tanulnom,mint amit ő tanult a jogi egyetemen.Mikor fogom én használni azt,hogy az Aranybullát 1222-ben adták ki,hogy van belterjes mezőgazdaság és,hogy hogyan kell verset elemezni? Soha,maximum ha ilyen területen tanulok tovább.(ami kizárt dolog :p) Nem a gyakorlatot hangsúlyozzák,hanem az elméletet. Fizika dogámat is az húzta le,hogy nem tudtam 100%-os precizitással az elméletet,persze az már mellékes,hogy a számolásaim jók lettek. Fizikához tartozik még,hogy tavaly olyat vettünk,amivel a mérnökök számolnak. Ezzel nem azt akarom kifejezés,hogy csak felesleges dolgokat kell tanulnak,hiszen számokból áll a világ,ezért én a matekot hasznos tantárgynak tartom.Hanem,hogy sokszor a hasznos infok elvesznek a többi vacakság között.
2014. okt. 9. 07:33
 17/23 anonim ***** válasza:
*kifejezni
2014. okt. 9. 07:34
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Én most vagyok 11.-es. Egyetértek veled sok mindenben, rengeteg felesleges dolgot tanulunk. Vannak dolgok, amik tényleg érdekesek, például hasznos tudni az emberiség történelmét, akárcsak a földrajzot és így tovább. De ezeket lehetne sokkal kevésbé szárazon is tanítani, mert így ennek semmi értelme az égvilágon. És amivel például ki lehet engem kergetni a világból az a magyar. MI értelme van? Milliószor haszontalanabb bármelyik tantárgynál, számomra legalábbis. Nem ad hozzá semmit ahhoz aki vagyok, nem segít a miértek megértésében, és így hogy egy csipetnyi logika sincs benne képtelen vagyok megtanulni. NEKEM személy szerint nem megy. De akkor minek erőltetik, miért kötelező érettségizni belőle? Egyébként meg miért nem lehet valami érdekesebb kötelező olvasmány listával előállni? Az összes elvont és értelmetlen, számomra legalábbis totális homály, évek óta képtelen voltam egyet is elolvasni mert nem tudom miről olvasok. Pedig szeretek olvasni, és nem csak mai tipikus vámpíros szerelmes könyveket.

Engem viszont veled ellentétben a matek érdekel, egész életemben az volt az egyetlen tantárgy amiben kibontakozhattam, mert ehhez van érzékem, egész egyszerűen tudom, soha egy percet nem kellett készülnöm az órákra. És akkor kilencedikben kapsz egy tanárt, aki elvárja hogy magold a matekot, merthogy az máshogy nem jó... Ha valamit megoldasz jól, de nem tudod a definíciót elmondani tökéletesen szóról szóra akkor te hülye vagy. (Szerencsére a matek fakt tanárom normális, így van némi esélyem. )

De mindegy is, csak amit tényleg nem értek az az, hogy kinek jó ha a diákok a suliban dekkolnak délután 4-5-ig, és mindezt egy csomó felesleges tantárgy miatt. (ének, rajz, médiaismeret, az a rengeteg tesi, hittan informatika...) 38 óra helyett mindjárt csak kb 30 lenne. Aki énekelni akar járjon énekre, aki rajzolni az rajzra. Ez így volna normális. Betehetnék az órarendbe felvehető, de nem kötelező tantárgyként. Ne értsétek félre, én például elég jól rajzolok, de a tanárom ott is egy borzalom. Nulla kreativitás, minden egyes órán kockákat kell rajzolni, és ha van egy ferde vonal az kérlek már csak hármas. A mindennapos tesi meg szintén baromság, mi még a normál órán is folyton kidobózunk mert nem tud jobbat a tanárunk. Már csak ezért is kezdtem el sportolni járni, hogy legalább kettőt megússzak.

És akkor az drága magyartanárunk lecsesz minket, hogy tavaly mennyivel szorgalmasabbak voltunk. Könyörgöm, hazaérek és bezuhanok az ágyba mert leszívják az agyamat.

2014. okt. 9. 23:11
 19/23 A kérdező kommentje:

Na igen, erre szoktam mondani, hogy sokkal személyre szabottabb lehetne a középiskola tananyaga, mint külföldön.

Neked megy a matek, ezt már biztos az általános befejeztével is tudtad, viszont nehézségeid vannak a magyarral. Nekem a reál tantárgyak felett honol az általad említett homály, de a nyelvek és a magyar mindig jól ment.

Sokkal jobb lenne egy olyan oktatási rendszer, ahol hagynák kibontakozni a tanulót abban, amihez van érzéke, maga választhatná az összes érettségi tárgyát, és a többiből meg kapna szintentartó órákat.

Ez azt is lehetővé tenné, hogy plusz faktokat vegyenek fel a tanulók, amik most nincsenek jelen a középiskolákban, de a sok mostani kötelező helyett hasznosak lennének, és a felsőoktatásnak sokkal több előismerettel futnának neki. Én például pszichológiát, szociológiát és hasonlókat nagyon szívesen felvettem volna matek és kémia helyett. Ezek érdekelnek, és akkor legalább nem csak itthon olvasgathatnék ezekről, autodidakta módon.

Csak ugye ez rengeteg újítást követelne, meg persze nagyon sok munkaerőt, és az államnak így is derogál a közalkalmazottaknak normális fizetést adni, akkor meg még több emberről lenne szó. Pedig szerintem valami ilyesmi nagyon sikeres lenne.

illetve amit én még hiányolok, azok az életre felkészítő dolgok. Kikerül valaki a középiskolából, érettségivel, de "érett" létére sokszor nem tud kicserélni egy villanykörtét, vagy megsütni egy rántottát, fogalma sem lesz, milyen hitelt vegyen fel, meg úgy egyáltalán, a saját jogait.

2014. okt. 10. 00:21
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

4-es válaszoló vagyok

itt kint 11.-es vagyok, otthon 9.-es lennék

és 12.-ben és 13.-ban már magunknak választhatnánk a tantárgyakat (persze kellene matekozni mindenképp, csak 3 fokozata van, hogy annak is jó legyen aki azzal foglalkozna tovább, meg annak is, aki csak túlélni szeretné ezt a matek témát)

Ez az egyik indok, amiért elgondolkodtam rajta, hogy biztosan haza szeretnék-e menni, jó lenne-e az nekem ? Mert elég vonzó lehetőség, hogy azt tanulhatom majd ami tényleg érdekel és amiben jó vagyok..

2014. okt. 10. 05:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!