Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Szerintetek ez tényleg...

Szülők! Szerintetek ez tényleg jól van így? Így normális?

Figyelt kérdés

Volt egy kérdése ebben a topicban egy lánynak, arról szólt, mennyi tanulnivalója, beadandója van, és kb az emberek fele lehurrogta, hogy ez így van rendjén.

Ti komolyan reálisnak találjátok hazánk oktatási rendszerét, és annak a követelményeit?? Tényleg nem gondoljátok, hogy el vagyunk maradva más országokhoz képest, hogy abszolút felesleges dolgokat is tanulniuk kell a diákoknak?? Akkor mi a véleményetek a külföldi oktatási rendszerekről, amik személyközpontúak ? (pl ha valaki kiválló történelemből, és nagy benne az érdeklődés, akkor nem nyüstölik a matematikával, hanem nyomják előre abban, amit szeret és sikeres is lehet benne)

2014. okt. 8. 10:58
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
99%
Azt hiszem, ahhoz a kérdéshez is írtam, és most is írok, szerintem nem normális, ami az oktatásban folyik, és keresni kell az alternatív megoldásokat, mert a gyerekek túlterheltek, nyomják tele a fejüket egy rakat felesleges dologgal, de a mindennapi életben a 10%-a sem fog kelleni. Közben pedig a lényeg veszik el: rájönni arra ki vagyok és miben vagyok a legjobb? Fejlődni nem csak úgy lehet, hogy ülünk kussban a padban egész nap és magolunk. Otthon pedig mennek tönkre a családok abban, hogy "miért csak négyes, nem lesz belőled utcaseprő sem", és "készen van már a házi, mikor lesz dolgozat, hányas leszel év végén, mindenképp kell az a nyelvvizsga, stb." Az egész úgy gáz, ahogy van. Amikor valami ennyire rossz, akkor fogni kellene egy radírt, nullázni és kezdeni elölről a felépítését, mert nyilvánvalóan nem működik. N31
2014. okt. 8. 11:26
 2/23 A kérdező kommentje:

Teljesen egyetértek Veled, köszönöm a választ :)

De sajnos a kommentelőket ahogy nézem itt, nagyon nem ezen a véleményen vannak.

2014. okt. 8. 11:41
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Volt valamikor erről egy vicc, hogy több állatot is egymás mellé állítottak, és "természetes szelekció érdekében" ugyanazt a feladatot kellett megcsinálniuk. Tehát a macska, a kutya, az elefánt és a kiscsibe is ugyanazt kellett, hogy csinálja, pl. másszon fára! Hát igen...majdnem sikerül mindenkinek.

Valahogy így van ez az oktatásban is, mindenki ugyanazokat a feladatokat kapja, pedig tök mások a gyerekek, mások az emberek képességei, és ha nem vagy jó kislabdahajításban, akkor el vagy könyvelve tehetségtelennek. Aztán majd röhög az ember, ha vezérigazgató lesz belőle, holott nem tud kislabdát hajítani. Mégis gyerekkorában képesek egyesek emiatt megszégyeníteni.

Angolul találtam meg ezt: [link]

Unokaöcsém most 8. osztályos és szanaszét sz.ivatják őket a tanárok (tisztelet a kivételnek). Semmivel nem segítik a tanulásukat, pedig jó és szorgalmas gyerek, de vért izzad. Mindez azért, mert elvárják, hogy az ég-világon mindenben úgy teljesítsen mint egy profi, és ha valamiben nem jó, akkor képesek az egész osztály előtt leégetni a gyerekeket. Nem szereti a matekot, viszont már most kiváló sportoló. Mégsem ezzel foglalkoznak, hanem azzal, hogy jaj a matek...

Én sok mindennel nem értek egyet az oktatásban. Leginkább azzal nem, hogy mindenkit uniformizálni akarnak. Az meg tudjuk, hogy lehetetlen és káros is.

2014. okt. 8. 13:20
 4/23 anonim ***** válasza:
95%

Nem vagyok szülő, de az idei tanévet külföldön kezdtem, és hatalmas a különbség az itteni és a magyar oktatás között. Ugyan sokkal kevesebbet magolunk, kevesebb a házi, stb., mégis úgy érzem, hogy rengeteg fontos dolgot tanultam ami hasznos lesz az életem során, és otthon eddig szó se esett róla.

Itt az is tetszik, hogy a dolgok átgondolására tanítanak, nem arra, hogy bevágjunk naponta 4 oldalt a tankönyvből és utána írjuk le egy röpdolgozatban ugyanazt amit elolvastunk.

2014. okt. 8. 15:13
 5/23 anonim ***** válasza:
65%
Bár sokan lehurrogják,de ha külföldre nem tudsz menni tanulni,akkor a legérdemesebb Waldorf iskolában letenni az érettségid. Sokkal emberközpontúbb,az alapján kapod a tananyagot,hogy mire lesz TÉNYLEGESEN szükséged az életben,az alapján osztályoznak,hogy magadhoz képest,mennyire igyekszel és vagy jó.
2014. okt. 8. 16:03
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok szülő, de szerintem kegyetlen ami itt folyik. Rengeteg a felesleges tárgy, pl szerintem abszolút nem volt értelme betanulnom a glicerin szerkezeti képletét biosz órára, amikor tolmács szeretnék lenni. Azt se értem, miért fogok matekból érettségizni, de rendben. Amint lehet el szeretnék húzni Ausztriába vagy Németországba, a helybe már beleszerettem és most beszélgettem egy német önkéntes egyetemistával a sulinkban, és olyan szép dolgokat mesél, hogy csak na...
2014. okt. 8. 16:05
 7/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

Egyrészt örülök hogy értelmes emberek válaszoltak, és egy véleményen vagyunk, de azért furcsállom, hogy az adott kérdésnél osztották a lányt, aki kiírta, most meg egy ilyen teljesítménykényszeres kommentelővel sem lehet találkozni :D Fura.

2014. okt. 8. 16:08
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Sose felejtem el amit egyszer az irodalom tanárom mesélt. Akkor 11.esek voltunk. Az ország egyik legerősebb gimijébe jártam, szóval minden szeptember elsején elsütöttük a poént, miszerint már csak 3at alszunk karácsonyig. ;)

Na lényeg a lényeg, elmesélte nekünk, hogy volt egy egyhetes továbbképzésen ahol egy nyugati oktatási módszert mutattak be nekik. Lényege 1 tanár maximum 4-6 gyerekkel foglalkozik egyszerre, interaktív feladatokat végeznek, beszélgetnek, szóval nyugiban, jó hangulatban telik az egész. Azt mondta nagyon hatékony, a gyerekek nem stresszesek, élvezik így gyorsabban befogadják az anyagot és nem is tűnik el doga után 1 nappal a süllyesztőben az egész. Kérdeztük, hogy akkor miért nem csináljuk mi is így. Válasz: mert akkor nem érnénk 4 év alatt végére az anyagnak... Na most tegye föl a kezét aki csak a felére emlékszik annak amit 4 év alatt meg kellett tanulnia... Nálam teljes a homály, pláne azoknál a tárgyaknál amikkel egyetemen már nem találkozok, pedig kitűnőre érettségiztem.

2014. okt. 8. 16:40
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
jövőre leszek végzős, én sem vagyok szülő, bocsánat, de én is túlterhelőnek és néha felháborítónak tartom a mai oktatási rendszert. velünk a magyartanár egyszer közölte már hisztizve és toporzékolva (nos igen, sajnos ma sok helyen egy tanár ezt megengedheti magának), hogy hogy képzeljük hogy 18 hónappal az érettségi előtt nem tudunk verset elemezni... na kérem pont l*szarom. soha az életben nem lesz szükségem verselemző tudásra. esküvőszervező szeretnék egyébként lenni. de persze jöhetnék ezer más tantárggyal, ahogy előttem említették, a biosszal is. a társadalomismeret tanárunk viszont szuper jó fej. ő korábban mást is tanított, akkor nem szerettem, de most ő eléggé nyugati mintára adja le az anyagot. hagyja, hogy gondolkozzunk, támogat, nem leszól minket, értékeli a véleményünket, meghallgat, remek a kommunikációs tevékenység az órán. figyelünk, és hallgatunk rá, tényleg értelmes, a személyiségünket, az általános ismeretünket fejlesztő tevékenység folyik az órán, persze társadalomismereti viszonyban. sajnos sok tanár szentnek képzeli magát, a fentebb említett magyartanár már tanítani is lusta, sajnos nem viccelek, privátban akit érdekel szívesen írok példát, de mérhetetlenül felháborító a viselkedése, és csodálkozik, hogy nem kap tiszteletet. és sajnos nem ő az egyetlen. én nagyon elvetném ezt a poroszos rendszert, próbálom is kivonni magam alóla, hogy ne fulladjak bele.
2014. okt. 8. 18:00
 10/23 A kérdező kommentje:

Én világéletemben a matematika anyagot tartottam felesleges időpazarlásnak.

Általános iskoláig rendben van, de mégis mikor fog kelleni az életben nekem logaritmussal, sinus cosinussal, és hasonlókkal számolnom?

Főleg, hogy ezeket a való életben max elméleti matematikusok használják, ami a populáció baromi kevés százaléka

2014. okt. 8. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!