Anyukám azt hiszi, hogy terhes vagyok?!
Azert, mert ido kell hozza, hogy rendszeressé váljon es sajnos olyan is van, akinek sosem lesz rendszeres.
Anyukádat is meg lehet érteni: a mai kamaszok igen korán kezdik a szexuális eletet.....
*sóhaj* nnna, az a helyzet, hogy neked meg anyukádnak is tudnia kell, hogy kezdetben, mikor elkezdesz menstruálni, egy ideig lehet szabálytalan. nekem is ilyen volt.
megjött életemben először, aztán egy éven belül, összevissza, asszem 3-4 alkalommal menstruáltam. totál nem volt szabályos, az erőssége is különböző volt.
van ez így.
ez többnyire nem úgy működik, hogy rögtön óramű pontossággal fog "üzemelni".
anyukád szerintem túlparázza a dolgot. hiába írják azt a nagykönyvek, hogy 24-30 napra jön meg és 4-5 napig tart meg bla-bla... ez a gyakorlatban nincs így. nem fog percre pontosan működni, pláne nem akkor, amikor a kamaszkorod elején-közepén vagy és épp alakul-formálódik a hormonháztartásod. :)
semmi para! :)
egyébként meg befolyásolja több dolog is... táplálkozás, stressz, általános feszültség, mindennapok.
képzelheted, középiskolás voltam és kizárólag péntek este vagy szombat jött meg. a menstruációs ciklusom magasról tojt arra, hogy mit írnak az okosok - egyszerűen így állt be és gondolom azért, hogy ne a stresszes hétköznapokban kelljen szenvednem, hanem hétfőre már nagyjából rendben legyek. ennyi.
Nem nagyon értem anyukádat, egy felnőtt nőnek, szülőnek szerintem tudnia kellene azt, hogy eleinte teljesen szabálytalanul jöhet meg(persze akad olyan is akinek viszonylag hamar 'beáll', de tudtommal ez nem túl gyakori).
Talán december volt amikor először megjött, majd májusig hírét sem láttam, utána viszont elég hamar beállt.:) Ez mindenkinél máshogy megy, anyukádnak bíznia kéne benned szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!