Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Felsős tanárok, ha vannak itt...

Felsős tanárok, ha vannak itt olyanok, vagy szülők akiknek felsős gyermekük van, tanulási problémában kérnék tanácsot?

Figyelt kérdés

Két nagyfiam van 6-os és 7-es. Még mindig tanulok velük, kikérdezem a tananyagot. Alsóban még kitűnő tanulók voltak, felsőben megy a zuhanórepülés lefelé. A nagy tavaly már csak 3,7 volt.

A baj ott kezdődik, hogy magyarázzam el a feladott leckét, mintha órán ott sem lettek volna. Most 7-ben belépett a fizika meg a kémia, hát már mind a kettőből van egy-egy 3-as felelete, pedig tanultunk rá, tényleg.

Ott kezdődik, hogy nem érti. Próbálom aláhúzni a lényeget, elmagyarázni, aztán elküldöm, hogy tanuljon magában, majd kikérdezem. A kikérdezés során döcögős, látom hogy abszolút nem érti nem érdekli nem fogja fel, mi itt a hiba? Tegnap tanultuk pl. fizikából az elektromosságot, hát kész volt teljesen a nagyfiam, mi lesz később, ez még csak nehezebb lesz.

Egyáltalán miért kell a szülőnek otthon elmagyarázni ezeket a tananyagokat, azt nem kéne az órán megértenie a gyereknek?

Ki a hibás, mit tegyünk? Más ekkora kamasz már önállóan tanul.

2014. szept. 26. 08:21
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi a gondolattérkép-ötletet. Még nem is hallottam róla!!!
2014. szept. 27. 06:51
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Én nem vagyok ugyan tanár, de szerintem vagy van valakinek érzéke a reál tárgyakhoz, vagy nincs. Ha nincs, hiába magyarázzák a gyereknek egy napon át, akkor sem fogja megérteni!! Lehet, hogy humán beállítottságúak a gyerekek, vagy egyik sem, akkor meg nem kellene erőltetni a gimit, vannak jó szakmák is, a szakmunkásokat sem kell lenézni!!
2014. szept. 27. 10:54
 13/16 anonim ***** válasza:
Találtál a gondolattérképről valamit? Ha kell, szívesen segítek benne. Az a jó, hogy amíg megcsinálja, addig is tanul. Lehet számítógépen is készíteni, kézzel is, imádják a gyerekek.
2014. szept. 27. 15:26
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a fizika, kémia NEKI felesleges. Ha nem érdekli, nem megy neki, akkor hagyjad, hogy 3-asra, 4-esre feleljen belőle. Ha úgysem kell neki a továbbtanulásban, mert nem érdekli, akkor inkább koncentráljon az olyan tantárgyakra, ami érdekli őt és jól megy.

Én szörnyű voltam kémiából, és fizikából is megbuktam az évfolyamvizsgán (tavaly, de a pótvizsga 5ös lett, így évvégén 3as lettem...). Viszont nyelvekből, irodalomból jó vagyok, és a művészeti ágak is jól mennek. Nem leszek se fizikus, se semmilyen más tudós, de az, ami lenni szeretnék ezek nélkül is tökéletesen menni fog. :) (Pető Intézetben szeretnék konduktor lenni, oda aztán nem kell se az elektrosztatika, se a jód és a hidrogén keveredésének a bomlásának a végtermékének a micsodája.. :) )

17L

2014. szept. 28. 11:49
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszi, a gondolattérképnek utánanéztem a neten. Van benne valami, amúgyis vizuális típusú lehet a nagyfiam, míg a kisebbik meg hallás után is jól megjegyez mindent.

Kedves utolsó, igazad van, de mégsem hagyhatom ezeket a tantárgyakat, mert tanulás nélkül még 3-ast sem kapna, és kell az átlag a továbbtanuláshoz. Angolból nagyon jó, a biológiát imádja, meg az informatika ez mind játsszva 5-ös, a magyar meg a matek 4-es, hát csak jó lenne egy gimi, mert még nem tudja mit akar, elképzelése sincs róla.A fizika kémia mellett a töri meg a földrajz is gáz neki, a matek sem menne szerintem csak abból kivételesen jó tanára van. Oké hogy nem reál beállítottságú, de maga sem tudja mi érdekelje, hát nehéz eset!

2014. szept. 28. 17:29
 16/16 anonim válasza:

Hetedikbe nagyon rossz tanuló voltam, most nyolcadikra már jobb lettem, a tanárok is dícsérnek. A fizika, kémia.. Ezek nem nehéz tárgyak, én tavaly alig voltam kettes kémiából, most talán ha a kövi témazáróm jó lesz akkor négyes is lehetek. Ezeken az órákon csak oda kell figyelni vázlatolni, a többit meg otthon megtanulni, gyakorolni a reakcióegyenleteket stb. A fizika egy fokkal nehezebb talán, otta sok törvény meg az ilyenek, de az is izgalmas tud lenni nyolcadiktól. (Mondjuk mi órán olyanokat is csinálunk, hogy összerakunk egy áramkört sorosan kapcsoljuk a fogyasztókat-párhuzamosan.) A történelem pedig csak attól függ, hogy ki mennyire szeret olvasni, illetve érdekli-e az a téma amit tanulnak. Én hetedibken töriből is szar voltam, most nyolcadikra már jobb vagyok, mert a világháború már jobban érdekel, mint a hetedikes anyag. A mostani témazáróm az első világháború utáni időről a különbőző országokban pl 89% lett. A törit szóval nem érteni, csak tanulni kell, mondjuk vannak olyan részei amiket meg lehet érteni, pl a politikai rész, egyes pártoknak a cselekedetei stb. Ne

Számomra csak a matek érthetetlen :D

2014. dec. 15. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!