Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan illeszkedjek be egy...

Hogyan illeszkedjek be egy olyan társaságba, ahol a többiek már össze vannak szokva, és nekem úgy tűnik, hogy nem kiváncsiak a véleményemre?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy azért, mert nem tudom viccesen előadni. De hogyan kell valamit viccesen előadni?

2014. szept. 15. 14:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hívd meg vmire a kemény magot. :) Sajnos a dolgok vicces elmesélésének képességére születni kell...
2014. szept. 15. 15:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, viccesnek lenni ezt nem lehet tanulni. Valakinek vagy olyan a stílusa vagy nem.

Két dolgot kell tudnod:

-jól ismerni önmagadat, tisztában lenni vele te milyen személyiség vagy, mik az előnyeid, hátrányaid.

- a másik, hogy az adott társaság, ahova be szeretnél illeszkedni, milyen összetételű, stílusú,milyen értelemben vannak összeszokva?

Mindenképp nehéz egy már adott összeszokott közösségbe beilleszkedni egy kívülállónak, hisz a közös témáikba nehéz bekapcsolódni, beszélgetést kezdeményezni.

Nem biztos, hogy nem kíváncsiak a véleményedre, de mivel még nem ismernek, nem vagy számukra még túl érdekes. Mivel ez egy közösség, mindegy hogy osztályközösség vagy más csoport, ne a csoportot nézd, hanem az egyes embereket.

Kivel/kikkel tudnád leginkább megtalálni a hangot, nyiss azok felé akik neked a legszimpatikusabbak, vagy inkább hogy úgy látod, nekik jobban bejössz, jobban szót értesz. Lassan, fokozatosan ahogy egyre jobban megismered őket, úgy tudsz egyre több egyénnel barátkozni, úgy leszel te is egyre inkább a közösség része.

Ne akarj görcsösen vicces lenni, persze próbálj érdekes lenni, de ne játszd meg magad, légy önmagad.

2014. szept. 15. 15:44
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
Legy nyitott, erdeklodo, de ne tolakodo! Szimpatat kelteni ilyen eszkozokkel tudsz: felkeszulsz olyan temakbol, amit az a csoport kedvel, illetve aprankent elhinted a kozos erdeklodesi kort, fejezd ki, h hasonloan gondolkodsz a dolgokro (helyeselsz, egyetertesz, tamogatod az otleteket), idonkent dicserd meg a csoport tagjait (de jo ez a cipo, hol vetted?), ajalnd fel a segitseged (feladat elkesziteseben, vagy barmiben), ajandekozz (meghivas a bufeben, megkinalas a kajadbol stb). Sok sikert!
2014. szept. 15. 15:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! Megpróbálok úgy cselekedni, ahogy leirtátok :)
2014. szept. 15. 17:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a dicsérgetés meg büfében meghívás szimpla s*ggnyalás,már elnézést. Ezzel nem barátkozni fogsz max csak kihasználnak majd.

Nyilván ha tetszik valami a másikon akkor meg lehet dicsérni,de ez a 'uh de jó ez a valami rajtad" szerintem erőltetett.

Add magad és ne nyomulj túlságosan. Hidd el érdekelni fogod majd őket,de nem kell jópofoznod csak azért,hogy elfogadjanak.

Legyél barátságos,közvetlen és ne flegmázz. Ha hozzánk új osztálytárs érkezne biztos normálisan fogadná az osztály,aztán idővel majd eldőlne,hogy milyen valójában,de én pl ha látnám,hogy egyedül van és nem tud mit kezdeni magával akkor biztos oda mennék hozzá dumálni.

Ne parázz rá és menni fog :)

Ha a poénkodás nem megy akkor meg ne erőltesd..nekem is vannak olyan ismerőseim akik egy viccet nem tudnak elmondani (én se),de mégis normálisak és imádom őket. Ez nem ezen múlik.

Sok sikert és ne akarj egyből a középpontba kerülni..idővel.. 18l

2014. szept. 15. 18:22
 6/6 anonim ***** válasza:
44%
Ági, te vagy az? Ez azért van mert ma a németesek beszóltak a szőrméd miatt? Ne aggódj, ez a beavatás drága.
2014. szept. 15. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!