Mit tegyek ha a fiam költekezik?
19 éves a fiam. Különösebb baj nincs vele, mert minden házi munkát megcsinál (fűnyírás, kertgondozás, kutya, +rokonoknak segít házi munkában, stb), angolt tanul. Bulizni nem jár, egyáltalán nem iszik alkoholt, nem dohányzik. Most felvették egyetemre, villamosmérnöknek fog tanulni, de havi szinten 5000-10000Ft költ el (saját pénzéből), pl.: korábban az udvarra a garázsajtó fölé szereltmozgásérzékelős ledes reflektort. Külön elmegy megvenni a mozgásérzékelőt, másnap pedig az égőt. Majd másnap amikor összeszerelné rájön, hogy nem jó a lámpatest ami itthon volt, akkor kell egy másik az égőhöz.
Másik eset: a lépcsőházba szerelt a lépcsőfokok alá valamilyen led szalagot, hangulat és irányfénynek, de ehhez is vezetékeket, tápegységet, és ledes szalagot vett összesen 10000ft-ért. Az igaz, hogy hozzákészül, mert utánajár annak, hogy milyen vezeték lenne a legmegfelelőbb ehhez, stb. De akkor is, ezek nélkül tudna élni.
Ha mindkét szám mögött lenne egy 0, akkor mondhatnád, hogy költekezik, de így....
5-10 ezer havonta, és nem drogra költi, hanem a közös kényelmetekre (mozgásérzékelő, ledsor stb.), a helyedben egy szót sem szólnék.
Fiús anya
A saját pénze, és nem is hülyeségekre szórja.
Mert ha mondjuk hétvégente inná, bulizná el ennek a többszörösét(több ilyen fiút ismerek) , arra mondhatnád, hogy ész nélkül költekezik.
19 éves, a saját pénze. Majd ha másra kell neki, nem költ ilyenekre.
Valamiért nem tudok válaszolni, csak kommentben. Én tettem fel a kérdést.
Köszönöm a válaszokat, át fogom gondolni a dolgot.
Azzal nincs nála probléma, hogy ne takarékoskodna, mert az összes pénzének maximum 40%-át költi el, és mindig igyekszik pótolni ha elköltötte egy részét.
nézd ezek a dolgok érdeklik, ezt tanulja, ennyi.
Olyan mint hogy te is biztos megveszed a kajához a hozzávalókat, de mikor kész és megeszitek, rájössz, hogy mit kellett volna másképp csinálni, mást beletenni, legközelebb már úgy csinálod. Nem költekezés ez annyira. MIkor megláttam a címet azt hittem mindenféle új mobil, márkás ruhát venne, plázázna. De hogy megszerel valamit, aztán tovább bütyköli, ráadásul szakmába vág, nem találok kivetnivalót benne. Neki ez tetszik, neked feleslegesnek tűnik, lehet te meg sorozatot nézel, őt meg az nem érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!