Fiam 11 éves és néha eltűnnek ötszázasok. Tegnap este is volt kint az asztalon, reggelre eltűnt. Sírva esküdözik, hogy nem nyúlt hozzá. Más hogy reagálna?
Lehet tényleg nem ő, ha ennyire mondja hogy nem. Elsőre fogadd el, de azért ne vakon, tegyél ki időnként csalit, de csak akkor ha tutira csak ő veheti el (gondolj arra is hogy esetleg egy hozzá feljáró barátja is lehet amiről ő valóban nem tud).
De ha tutira ő akkor szembesitsd vele.
Este váltottam egy ezrest, nem volt más rajtunk kívül a lakásban. 300 forintot fizettem, egy ötszázas és egy kétszázas volt az asztalon.
Reggel szólt, hogy elvett 200t valamire...mondtam, hogy vigyek az ötszázast is, de akkor már nem volt ott...állítólag nem is látta..korábban kel mint én, mire kelek már túl van a reggeli kutyasétán.
Nem az összegekkel van bajom, mindig megkapja amit kér, ha megbeszéljük. De a manók nem vihették el...ő meg majdnem sírt...ha tényleg néha eltünteti, az nagy gond? Vagy kamaszkorban sok mnden előfordul?
Szia,
Szerintem ez egy olyan dolog amit mihamarabb meg kell oldani. Lehetséges, hogy ő vette el, de lehet, hogy igazat mond azért meg kell "vizsgálni" a dolgot, legfőbb dolog, hogy bízzatok egymásban és megbeszéljétek együtt őszintén a dolgokat. Én szerintem a bizalom sokat számít, anya-fia vagy anya-lánya kapcsolatban is.
Tudom, hogy rosszul esik neked a dolog. Az én fiacskám is 11 éves de két dolog van ami nálunk tabu téma egyik a pénztálca a másik a kés. Ehhez a két dologhoz ő abszolút nem nyúlhat és így is van. Természetesen ő is megkap mindent, nem arról van szó. De ha kell neki valami akkor szól max odahozza a táskámat vagy a tálcámat és adok neki de bele nem nyúlhat ezt ő is tisztában tartotta és tartja, remélem így is marad.
Ha ketten vagytok ki lehet próbálni ezt a csalit amit a többiek is írtak. Jó ötletnek tartom ám, beszéljétek meg a dolgokat egymással, közölni kell vele, hogy ez neked bizony nem kellemes dolog. Nem szabad ráhagyni mert megszokja annyira, hogy máséból is ki fog venni és az igen kellemetlen lenne neked.
Persze hozzáteszem, hogy gyerekek, sajnos minden gyereknél adódhatnak ilyen dolgok.
Sok sikert kívánok és remélem hamar megoldjátok ezt a problémát!
Üdv
Nem akarlak elrettenteni, de nekem a felnőtt anyukám tett ilyet. :( és az istenért se vallotta volna be, hogy ő volt. Ez az én illetve a gyerekem (vagyis az unokája) spórolt pénzéről volt szó.... ebből csak azt szeretném kihozni, hogy hiába is bizongatja, hogy nem ő volt...és más magyarázat nem lehetséges rá jobb résen lenned, és úgy ahogy az előttem szólók írták figyelned kell! Aztán jöhet az elbeszélgetés. Normális hangnemben.
Ám írtad hogy van kutya. Hülye gondolat, de mi van ha ő volt a "tettes"???? hova van bejárása, mennyire rakoncátlan...stb.?
Nekem ez olyan furcsa!Mintha egy 5-6 éves kisfiúról beszélnénk:sír,esküdözik...stb.Egyébként:apuka,barátok?Vagy elvált vagy,neki meg nincsenek barátai?
Ha elvált vagy,akkor ne haragudj,nem tudhattam/nem tudhatom!
Ha nem vagy elvált és sok a feljáró barát,akkor a problémát máshol kell keresni.Magadnál is keresheted,felírhatod,hogy menniy pénzt raksz ki,és hova rakod.
Vond meg tőle egy kicsit a zsebpénzt,a szobádba meg rejtsd el a sajátodat,oda,ahol nem szokott kutakodni,és nem fér hozzá,és nem gondol rá,hogy ott van.
7-es nem fogom azért rejtegetni a szobámban:)
vannak barátok, de nem járnak fel hozzánk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!