Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit vársz el a 11 eves gyereke...

Mit vársz el a 11 eves gyerekedtől otthon?

Figyelt kérdés

A párom lányáról van szó. Tündéri kiscsaj, nagyon szeretem, de önállóság semmi...vagy inkább szelektív...vagy nem tudom.

Ha nem adom a kezébe a poharat, nem iszik egész nap.

Ha nem kérdezgetem, nem mondja, hogy éhes...

Ha zuhanyzik, akkor úszik az egész fürdőszoba, a szennyest otthagyja, ahol leesik róla, a törölköző szintén a földön, ahol abbahagyja a törölközést. Már persze, ha fürdés előtt a kezébe adom. (Tudja, hol tartjuk a tiszta törölközőt, el is éri, de nem veszi ki, várja, hogy odaadja neki valaki.)

Ha nagy nehezen ráveszem, hogy a nappali helyett a konyhában egyen, várja, hogy megcsináljam a szendvicsét (ő is meg tudja csinálni, de várja).

Ha a nappaliban evett, nem viszi ki a konyhába a tányért, hanem szól, hogy végzett, vigyem ki.

A játékait nem pakolja el maga után, max összetúrja a dohányzó asztalra. Mindent széthagy, a telefonja legutóbb a hűtőből került elő egy hét után, és üres banánhéj is volt már a szekrényben a ruhái között.

Ez tényleg normális és engem neveltek szigorúan, hogy ezeket már 6 évesen is megcsináltam, vagy ő van túlságosan kiszolgálva?

A páromnak már jeleztem a dolgot, de szerinte még túl kicsi, hogy ezekre figyeljen.

Nem akarok gonosz mostoha lenni, de kiszolgáló személyzet se. Mi lehet a megoldás?

2014. aug. 30. 16:36
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

A "legközelebb csinálsz szendvicset magadnak" nem vált be, nyáron már túlestünk a dolgon...nem evett délután 4ig. Víz nélkül is elvan egész nap. Sokszor úgy is, hogy az asztalon van a teli pohár. Bár arra rájöttünk, hogy lusta wcre menni, így inkább nem iszik, hogy ne kelljen annyit pisilni.

Valódi nehéz eset a kiscsaj, az alap módszerek nem érnek semmit nála.

Egyedül az anyjától tart, de nem szaladgálhatok mindenért hozzá.

2014. szept. 27. 11:14
 22/22 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzet volt nálunk is, deaz en kislányom teneg felos volt, hiába volt kitűnő félt hogy mindent elront.

Megbeszéltük hogy heti 500ft öt kap ha mindent nap rend van a szobában.

Gyűjtött valami filctol keszitore, jó lehetőség volt. Ugyetlenkedett párszor, de megtanult mi a rend. Végül saját bankszámla lett belőle :0

2016. márc. 29. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!