Mit vársz el a 11 eves gyerekedtől otthon?
A párom lányáról van szó. Tündéri kiscsaj, nagyon szeretem, de önállóság semmi...vagy inkább szelektív...vagy nem tudom.
Ha nem adom a kezébe a poharat, nem iszik egész nap.
Ha nem kérdezgetem, nem mondja, hogy éhes...
Ha zuhanyzik, akkor úszik az egész fürdőszoba, a szennyest otthagyja, ahol leesik róla, a törölköző szintén a földön, ahol abbahagyja a törölközést. Már persze, ha fürdés előtt a kezébe adom. (Tudja, hol tartjuk a tiszta törölközőt, el is éri, de nem veszi ki, várja, hogy odaadja neki valaki.)
Ha nagy nehezen ráveszem, hogy a nappali helyett a konyhában egyen, várja, hogy megcsináljam a szendvicsét (ő is meg tudja csinálni, de várja).
Ha a nappaliban evett, nem viszi ki a konyhába a tányért, hanem szól, hogy végzett, vigyem ki.
A játékait nem pakolja el maga után, max összetúrja a dohányzó asztalra. Mindent széthagy, a telefonja legutóbb a hűtőből került elő egy hét után, és üres banánhéj is volt már a szekrényben a ruhái között.
Ez tényleg normális és engem neveltek szigorúan, hogy ezeket már 6 évesen is megcsináltam, vagy ő van túlságosan kiszolgálva?
A páromnak már jeleztem a dolgot, de szerinte még túl kicsi, hogy ezekre figyeljen.
Nem akarok gonosz mostoha lenni, de kiszolgáló személyzet se. Mi lehet a megoldás?
A "legközelebb csinálsz szendvicset magadnak" nem vált be, nyáron már túlestünk a dolgon...nem evett délután 4ig. Víz nélkül is elvan egész nap. Sokszor úgy is, hogy az asztalon van a teli pohár. Bár arra rájöttünk, hogy lusta wcre menni, így inkább nem iszik, hogy ne kelljen annyit pisilni.
Valódi nehéz eset a kiscsaj, az alap módszerek nem érnek semmit nála.
Egyedül az anyjától tart, de nem szaladgálhatok mindenért hozzá.
Hasonló helyzet volt nálunk is, deaz en kislányom teneg felos volt, hiába volt kitűnő félt hogy mindent elront.
Megbeszéltük hogy heti 500ft öt kap ha mindent nap rend van a szobában.
Gyűjtött valami filctol keszitore, jó lehetőség volt. Ugyetlenkedett párszor, de megtanult mi a rend. Végül saját bankszámla lett belőle :0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!