Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit vársz el a 11 eves gyereke...

Mit vársz el a 11 eves gyerekedtől otthon?

Figyelt kérdés

A párom lányáról van szó. Tündéri kiscsaj, nagyon szeretem, de önállóság semmi...vagy inkább szelektív...vagy nem tudom.

Ha nem adom a kezébe a poharat, nem iszik egész nap.

Ha nem kérdezgetem, nem mondja, hogy éhes...

Ha zuhanyzik, akkor úszik az egész fürdőszoba, a szennyest otthagyja, ahol leesik róla, a törölköző szintén a földön, ahol abbahagyja a törölközést. Már persze, ha fürdés előtt a kezébe adom. (Tudja, hol tartjuk a tiszta törölközőt, el is éri, de nem veszi ki, várja, hogy odaadja neki valaki.)

Ha nagy nehezen ráveszem, hogy a nappali helyett a konyhában egyen, várja, hogy megcsináljam a szendvicsét (ő is meg tudja csinálni, de várja).

Ha a nappaliban evett, nem viszi ki a konyhába a tányért, hanem szól, hogy végzett, vigyem ki.

A játékait nem pakolja el maga után, max összetúrja a dohányzó asztalra. Mindent széthagy, a telefonja legutóbb a hűtőből került elő egy hét után, és üres banánhéj is volt már a szekrényben a ruhái között.

Ez tényleg normális és engem neveltek szigorúan, hogy ezeket már 6 évesen is megcsináltam, vagy ő van túlságosan kiszolgálva?

A páromnak már jeleztem a dolgot, de szerinte még túl kicsi, hogy ezekre figyeljen.

Nem akarok gonosz mostoha lenni, de kiszolgáló személyzet se. Mi lehet a megoldás?

2014. aug. 30. 16:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%
Az én anyukám, ha elhagytunk valamit szanaszét a házban, egy ideig tűrte, szólt, hogy rakodjuk el, aztán, amikor már elege volt a 3 gyerek játékaiból, fogott egy nagy szemeteszsákot, belerakta az összes kacatot a földről, és eldugta a padláson. Amikor rájöttünk, hogy ajjajj, megint átléptük anyu határát, házimunka ellenében lehetett visszakapni őket. Irreálisan sok házimunka volt a mi gyerek szemünkben, de elég hamar megtanultunk elpakolni játék után.
2014. szept. 2. 21:29
 12/22 A kérdező kommentje:

Én nem tehetem meg, hogy összeszedem a cuccait egy zsákba.

Főleg, hogy gyerekként gyűlöltem ezt a módszert, és megfogadtam, hogy ilyet SOHA nem teszek a gyermekemmel.

Itt az a gond, hogy mindig ki volt szolgálva, ehhez van hozzászokva. Nem terrorban akarom tartani, csak szeretném elérni, hogy az életkorának megfelelően legyen önálló.

2014. szept. 4. 10:22
 13/22 anonim válasza:

Általában nekem is sok mindent csinált meg helyettem anyukám de 11 évesen már én is kitakaritottam a szobámban mert ha anyum dolgozott és nem volt rá ideje akkor megtettem én mert nem szerettem a rendetlenséget aztán meg lassan lassan folytattam a szüleim szobájában is konyhában stb 4 évesen mar mamámmal mosogattam mire pedig 7-8 lettem már egyedül is elvégeztem,szendvicset elkészitettem magamnak mar 9 évesen is,egyszerübb ételeket mint pld a sült krumpli,föt tojás,rantotta stb 11 évesen megcsináltam.

Szerintem probálj beszélni vele vagy a pároddal hátha ö rá jobban halgat vagy probáld megkérni hogy segitsen neked takaritásban és hátha eszbe kap vagy ne takarits a szobájában aztán csak megunja egyszer a rendetlenséget és kitakarit,kezébe te ne adj poharat ha szomjas csak fog inni,ha éhes csak fog enni,

2014. szept. 11. 15:52
 14/22 anonim válasza:
Elözö lennék,a kislány veled és a paroddal lakik vagy csak hétvégét? vajon nem az a gond hogy nem érzi eléggé othon magát?
2014. szept. 11. 16:16
 15/22 anonim ***** válasza:

Lehet én sokat várok el a nevelt 12 éves lányomtól de:

-Szobájában rendet tart.

-Süt,Főz ha úgy van,főleg ha magának kell.

-Magától tanul,ha nem ért valamit kérdez,vagy google.

-Kertben segít amit kell.

-Konyhába is rendet hagy maga utánn

-Fürdés után feltöröl.

A gyereked elkényeztetett kicsit,megnevelem én ha kell :D

2014. szept. 14. 15:57
 16/22 anonim ***** válasza:
15-ös: egyáltalán nem vársz el sok mindent, az általad leírtak alap dolgok!
2014. szept. 14. 17:33
 17/22 A kérdező kommentje:

Nincs konkrét rendszer, akkor jön, amikor szeretne. Van, hogy egy hétig itt van, de van, hogy csak délutánra jön.

A párommal is beszéltünk róla, szerinte itt csak érezze jól magát, elég, ha az anyja szabályozza. Ezzel nincs gond, de nem ő szedte 5 percenként a taknyos zsepit a földről, a beteg gyerek után, és nem ő ugrált körülötte egész nap.

Nyilván eddig hozzá volt szokva a kislány az itteni lazasághoz, de nem szeretném, hogy az én fejemre is nőjön, mint az apjáéra.

2014. szept. 16. 15:03
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

szerintem próbálkozz először finoman, de határozottan. pl. kedvesen mond meg neki, hogy légyszíves a koszos zsepit ne a földre dobd, ilyet nem illik, ott a szemetes.

Megette a kajáját, megkérdezed,h ",ízlett, jóllaktál? örülök ,akkor a tányért légyszíves csak tedd a mosogatóba.

Szerintem ha csak arról van szó, hogy megszokta a teljes ellátást, akkor a légyszíves varázsszó lesz és megteszi.

He ez nem elég akkor direkt szivat, azt azért ne hagyd, kerek perec mond meg neki, hogy szépen pakolja el a játékait a helyére, a nappaliban nem eszünk, mert azért van a konyha. Ezt még mindig persze kedvesen, hogy ne ellenséget lásson benned, DE határozottan.

Nekem a 2 éves kislányom is elpakolja a játékait és kiviszi a szennyest a szennyestartóba és az szóba se jöhet, hogy a szobában egyen, pedig nem vagyok egy sárkány, de neki ez a trmészetes.

Sok kitartást és türelmet kívánok hozzá!

2014. szept. 21. 21:15
 19/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet, ezen már túlvagyunk, az elejétől megkérjük, és megköszönjük, ha magától csinálja, megdícsérjük. Reméltem, hogy ez hatásos lesz, mert tőlünk is ezt látja.

Tudja, hogy nincs nálam következménye, ha nem csinálja meg. :(

2014. szept. 23. 17:59
 20/22 anonim ***** válasza:

Hát azért legyen következménye! Ha nem tette meg, akkor szólj neki másodszor is kicsit erőteljesebben, állj ott mellette várván, hogy megtegye. Nem viszi ki a tányért ekkor sem, akkor mond meg neki, hogy akkor te meg legközelebb nem fogsz neki szendvicset csinálni, meg nem fogsz innivalót tölteni, hanem megcsinálja szépen magának ha éhes. Ennyit egy ennyi idős kislány már meg tud és meg is kell tenni.

Mindezt még mindig kedvesen, de erényesen.

2014. szept. 23. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!