Mennyire beteg elméjű az a gyerek, aki patológus akar
lenni és rendszeresen ilyen műsorokat/filmeket néz és
ilyenekről olvas? Vonzódik a vér és a hullák iránt is.
18 évesen már nem gyerek, szerintem tökjó hogy tudja mi érdekli. Gondolom akkor mostanában felvételizik, nyilván orvosira, nem?
2014. aug. 14. 21:06
14 évesen boncolást kaptam anyumtól ajándékba szülinapomra,mert annyira érdekelt,h. nem tudtam leszakdni a témáról. így elintézte,h. megnézhessek egyet. annyira élveztem a látottakat, a magyarázatot, a halál okának kutatását,h. rögtön 4-et is végignéztem. anyum úgy külkdetett be utánam,hogy hol vagyok már. nem lettem boncmester. nagyon érdekes volt, de azért elrettentés képp kihúzták a tepsivel nekem a 2 hetes vizihullát is,h. na szagold csak... elég volt. vagy elfeljti idővel,vagy hivatásává válik. semmi morbid nincs ebben,valakinek ezt a munkát is el kell végeznie.
2014. aug. 14. 21:12
Megtévesztő a kérdésed.
18 éves már egyáltalán nem gyerek, épp most áll pályaválasztás előtt, gondolom orvosira jelentkezett, ha patológus akar lenni.
Egyáltalán nem beteg elme, őt ez érdekli, el kell fogadnotok.
2014. aug. 14. 21:13
14/18 A kérdező kommentje:
Jövőre fog felvételizni, mert 0.-ban kezdett. Szóval akkor nincs vele baj?
En is ez akartam lenni, boncolason is voltam. Egy idos bacsi volt es egy teljesen kihordott, de halva szuletett ujszulott. Vegul nem is felveteliztem az orvosira, de biologia es kemia szakot vegeztem. Jo lett volna, ha oda jelentkeztem volna-fel is vettek volna- de nem biztos, hogy el is tudtam volna vegezni, egy orvosi egyetem azert nagyon nehez, bekerulni a legkonnyebb.
2014. aug. 14. 21:34
Szerintem is teljesen normális, ő ezt szeretné csinálni.
Én pl. gyerekkorom óta történész akartam lenni (az is lettem), minden témába vágó műsort megnéztem, rengeteget kellett velem járni múzeumba és begyűjtöttem egy rakat történelem témájú könyvet.
Ha őt ez tényleg érdekli és bírja gyomorral, hadd csinálja.
2014. aug. 14. 23:11
Nagyon elhivatott egy szakma iránt, alapvetően nincs ezzel baj.
A képek a falon viszont nekem furcsák, bár lehet, hogy tényleg csak szakmai érdeklődés az egész.
Ha nem kínoz állatokat, nem viselkedik erőszakosan, akkor valószínűleg nincs vele gond, elmegy szépen orvosira és kész. Kellenek kicsit erősebb gyomrú vagy éppen morbidabb beállítottságú, de nem ártó szándékú emberek is, hogy legyen, akinek van gyomra megcsinálni ezeket.
2014. aug. 15. 10:32
HA mindenki így gondolkozna mint te akkor nem lennének sebészek, patológusok sem. Az hogy nekem és másnak ehhez nem lenne kedvem, attól még tiszteletben tartom a másikat. Én pl. gyógypedagógus vagyok, mindenki le akart róla beszélni és a család sem érti, hogy tudok fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozni.
2014. aug. 15. 15:32
Kapcsolódó kérdések: