Miért menő az, ha egy 13 éves gyerek halálra issza magát? 15/l
Szerintem nem menő,pedig én is 13 éves vagyok. Sokszor annyira furcsának (talán nem ez a legmegfelelőbb szó)találom azokat a kortársaimat,akik folyton leisszák magukat. A sulimba is jár elég sok,pedig én elég erős suliba járok. Nem értem mi az okuk rá,de hát mit lehet tenni? Az ő élete,azt csinál amit akar.
13/L
Csak szólok, hogy ehhez semmi közöd, és saját
magadmnak ártasz ha más életével törődsz.
Azért,mert egész egyszerűen ezt érzik menőnek,a többi birka után szaladnak ezek a kisbirkák is.
Nálunk akkoriban még nem volt ez a divat,pedig nem vagyok öreg,csak 18 éves vagyok,szóval 5 éves voltam 13 éves.Az pedig 2009-ben volt.2009-ben ritka 13 éves volt,aki ivott,vagy rendszeresen bulizott.A drogról csak egy családban esett szó,mert ott a fiú nővére is drogozott,meg annak a volt barátai,mind,olyan is volt a környezet.
Egyébként ennyire elfajult a világ 5 év alatt.8 éve meg még hihetetlenebb lett volna ez a sztori,meg ráadásul gázabb is.Akkoriban akik cigizni mentek,azok kimentek még a házból is,szó sem volt arról,hogy bármelyik szülő tudjon a dolgokról.Senki sem köpte be azt a pár lányt és fiút,akik egyszer-egyszer kimentek cigizni,de mindenki tudott róla az osztályban.A másik osztályban még ilyeneket sem csináltak,csak később a bulizósabb fajták(ők már azóta lejárt lemezek,igaz,hogy az egyikőjüknek kapcsolata van,bár azt nem tudom,hogy meddig és hogy milyen komoly).
Egyébként én annak idején sem cigiztem,drogoztam,ittam...stb.Ennek ellenére én is kipróbáltam később a cigit,meg az alkoholt,de nem volt jó semelyik.Oké,hogy a sör finom,vagy oké,hogy szép a cigi füstje,de nem éri meg.Nekem legalábbis nem érte meg.Fájt a fejem tőle,szédültem tőle,és ehhez hasonlók.Nem kellett,nem akartam,nem volt rá szükségem.
Úgy gondoltam,hogy a stílusommal sem állok be a birkák közé,mert nem érdekelt.1 napra voltam emo,másnapra lettem rocker,harmadnapra végül visszamentem a saját stílusomba.
Én nem akartam beszorítani magam egy stílusba,nem akartam,hogy csak olyan zenét hallgassak,ami a stílushoz illik.
Így lett egy sokszínű,nyílt,befogadó,kevert stílusom.Meghallgatom a rockot,a rappet,a jazzt,a blues,a lassút,a gyorsat,a régit,a mulatóst,a kiabálósat(néha),a rastát,meg mindenfélét.
Amolyan nyugodt,békés ember lettem szerintem ezzel,hogy kibékültem önmagammal,és a saját utamat járom.Nem akarok járni olyan utakon,amik másnak valók,nekem nem.Szerintem jobban tettem,hogy egyedi,önálló gondolkodást alakítottam ki,azzal együtt,hogy semmilyen káros szokásom nincs.
Konzervatív sem vagyok,de divatból minek csináljam ezeket?
Engem sokszor átvertek,csalódtam...stb.,és már vigyázok mindenkivel,nehezen bízok meg az emberekben.
Annyi viszont szent,hogy engedem,hogy én önmagam lehessek,és nem kényszerítem magam semmibe bele.:)
18/L
na figyu!
sétáljunk egyet az utcán, és szólítsunk meg minden 13 évest, és kérdezzük meg, menő-e az ilyesmi, ill. mit gondol a témáról. Vagy tudod, mit? Facebookon keress nekem legalább 25-öt az ilyen fajtából, azzal is megelégszem - kíváncsi vagyok, mennyit tudsz felmutatni.
Rohadtul elegem van az ilyen marhaságokból, gyökerek mindig is voltak, mindig is lesznek, nem kell velük törődni, mert csak az agysejtjeid pusztulnak.
14/L, aki szerint ez nagyon gáz, ha valaki halálra issza magát rettenetes, legyen akárki, akárhány éves, nem szabad, helytelen dolog. Csak na, már elegem van ebből a sok általánosításból! Több ezer éve ezt csinálja mindenki, hogy lát egy rossz példát, és akkor az az átlag... -.-
Nem menő, de azért halálra nevettem magam majálison, amikor a kis 7-8 osztályos csírák négykézláb hánytak.
Nem tudom ők miért élvezhetik, én 16 évesen kezdtem el ezt a dolgot, most 17 vagyok. 13 évesen még alkoholra gondolni se mertem, 14 évesen se, 15 éves koromban jutottam oda, hogy hívtak buliba, de nagyon nem mentem. (Itthon meg se kérdeztem:D)
Igazából itt a gimi volt a 'határ', tehát gimisek lettünk, és kezdődtek a buliáradatok, alkohol, fű, cigi, nyugtatók, antidepresszánsok, mindenszart elkezdtek használni a népek. (Ez sokkal rosszabb amúgy, mint az, hogy a 13 évesek isznak.)
Szerintem a filmek, hollywood hatással van erre, hisz ott az alkohol, és a különböző ütős drogok is bulik. Mindig viccesek, jó oldalukat mutatják... Na most ez után szimpi egy kisgyereknek berúgni, hisz olyan buli lesz mint a filmben...
Az a probléma, hogy mint mondták, a Gyakorin végletekben gondolkodnak. Egy kezemen megtudom számolni, hány idióta, semmirekellő alkoholfogyasztó ismerősöm van. 13 éves korom óta űzöm az ipart, mindig olyanok között mozogtam, akik nem vetették meg az alkoholt vagy a dohányzást, mégse lett senkiből utcagyerek, vagy alkoholista, esetleg tinédzser anyuka. 15 éves koromra két nyelvvizsgám volt, és még két nyelvet beszéltem alapfokon, a barátaim szintén ezen a szinten mozogtak.
Arra azért kíváncsi vagyok, kérdező, mit jelent neked az, hogy halálra isszák magukat. Az erkölcshuszárok és a hozzád hasonló, "laikus", tapasztalatlan tinédzserek ezzel kapcsolatban is csak a két végletet látják.
Az, hogy iszol, nem azt jelenti hogy a seggeden fogsz csúszni egész este. Lehet mértékkel is inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!