Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy lehet jobb belátásra...

Hogy lehet jobb belátásra bírni egy 15éves kamaszfiút, hogy ne cigizzen?

Figyelt kérdés

A pàrom fiàról van szó,ugymond nekem nincs sok beleszolasom a dologba.megtudtuk hogy cigizik(o nem tudja még h tudjuk)

Pàrom megemlitette a gyerek anyjanak h ez a helyzet.o meg csak annyit mondott h most mit csinaljon?hol a tisztelet a szigor?vagy nem is tudom mi.engem nem neveltek szigoruan de tuti kivertek volna a szambol a szuleim ha meglatjak.az apja ma leul vele beszelni de gondolom egyik fulen be masikon meg ki....vmi otlet?en mondtam ultesse le szivasson el vele egy doboz cigit aztan majd rajon h nem is olyan jo dolog az.tudom ez egy kicsit durva lenne...de mi lehet a megoldas?

2014. aug. 7. 12:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Tudod, hogy mi a leghatásosabb és a legemberibb megoldás? Megmondjátok, hogy otthon nincs cigizés, de például zsebpénzt adtok, de pluszba pénzt a zsebpénz mellé nem, hanem mondjuk heti 3000 Ft-ot. Azt ő beosztja magának, és rá fog jönni, hogy a cigi miatt nem tud mondjuk xboxot venni, vagy akármit, amire félre kell tenni. Erre jobb, ha rájön kamaszkorban, minthogy dacból cigizzen, tarhálja a cigit és majd ha saját magának kell vennie, akkor jöjjön erre rá. Hidd el, ha nem nagyon buta, akkor erre rájön. Mondjátok neki, hogy ha ő maga (ez nagyon fontos, hogy ő döntse el) le szeretne szokni, ti mellette lesztek és segítitek. Ha megkéritek, vagy győzköditek, hogy szokjon le, az nem használ. Saját magának kell erről döntenie. Nem hiszem, hogy leszokna, ha megkérnétek erre.
2014. aug. 7. 18:15
 12/12 A kérdező kommentje:

Egyik valaszolo kerdesere valaszolva:de van gyerekem csak nala meg nem ez a tema,csak fel eves lesz.:-)

Igazatok van.lehet tiltani csak semmire nem megyunk vele.annal jobban csinalja.emlekszem mikor kezdtem a kozepsulit a 33bol 3an nem cigiztunk.de eltelt 1-2ev es mi voltunk a menok mert minxenki le akart szokni.:-)

2014. aug. 7. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!