Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy lehet jobb belátásra...

Hogy lehet jobb belátásra bírni egy 15éves kamaszfiút, hogy ne cigizzen?

Figyelt kérdés

A pàrom fiàról van szó,ugymond nekem nincs sok beleszolasom a dologba.megtudtuk hogy cigizik(o nem tudja még h tudjuk)

Pàrom megemlitette a gyerek anyjanak h ez a helyzet.o meg csak annyit mondott h most mit csinaljon?hol a tisztelet a szigor?vagy nem is tudom mi.engem nem neveltek szigoruan de tuti kivertek volna a szambol a szuleim ha meglatjak.az apja ma leul vele beszelni de gondolom egyik fulen be masikon meg ki....vmi otlet?en mondtam ultesse le szivasson el vele egy doboz cigit aztan majd rajon h nem is olyan jo dolog az.tudom ez egy kicsit durva lenne...de mi lehet a megoldas?

2014. aug. 7. 12:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Valamelyikőtök dohányzik?
2014. aug. 7. 12:45
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak mert akkor másképp zajlik a beszélgetés. A 15 évesek 95% kipróbálja. 0%-uk mondott még le róla, mert "apu ezt mondta". Ne legyenek illúzióid. Nyilván elmondjátok majd, ez miért nem helyes, de ... Azért nem kell leharapni a fejét. És támogatni sem kell. Nyilván előttetek nem gyújthat rá, tüntesse el a cigiszagot stb.
2014. aug. 7. 12:48
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Ne szóljatok neki.

Vigyétek el egy kórházba, ahol rákos betegek vannak, had lássa, mi lehet abból, ha cigizik!

4/12 anonim ***** válasza:
100%
😃😃😃😃 bocsi de ez vicces egy doboz cigit szívjon el na ezzel próbálkoztak nálam is de nem jött be sőt...... hiába verték ki a számból hiába vertek meg érte mert volt olyan is hogy hazase értem de már az ajtóban akkora maflást kaptam hogy a fal adta a másikat szó szerint.. Nem tudtok mit csinálni hisz ha nem is kap rá pénzt megoldja ha meg tiltva van annál inkább csinálja... szóval vagy rájön magától hogy nem jó vagy marad minden a régiben.... 26L vagyok most hogy babát várok tettem le a cigit annyi idősen kezdtem mint most a srác nem vagyok büszke rá de arra igen hogy terhességem alatt nem dohányoztam és már nem is szeretnék visszaszokni rá!!! Majd rájönn ő is hogy nem olcsó dolog manapság....
 5/12 A kérdező kommentje:
Persze en sem gondoltam hogy "verjuk meg".a parom dohanyzik igen,tehat igy azert eleg gaz kioktatni.de mire rajott o is ugye raszokott...de szerintem:budos,draga,egeszsegtelen.en is kiprobaltam nem errol van szo.hanem h mar folyamatosan ez a tema koztuk h cigi..sajnos volt mar fu is...en sem vagyok oreg.30eves leszek,hulyen hangzik de az en idomben azert nem volt ennyi minden ilyen konnyen elerheto.nekem az a furcsa h 15evesen mindent lehet?ha semmiert nem szolnak ra nincs kovetkezmenye akkor mi lesz igy belole par even belul????
2014. aug. 7. 13:00
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Jól értem, nincs még saját gyereked?

Én 36 vagyok, emlékeim szerint sokkal könnyebb volt az én időmben mindenhez hozzájutni. 15 évesen is adtak nekem piát, meg cigit. :) Mi lesz belőle? Ettől függetlenül lesz belőle normális tisztességes ember, mint ahogy az összes "alkesz" gimis osztálytársamból is az lett. :) Ennek van most "szezonja".

A rossz gyerek-szülő kapcsolattól válhat pl. züllötté, nem pedig a cigitől. A párod csak óvatosan fogalmazzon cigivel a szájában. ;-)

2014. aug. 7. 13:22
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ne tiltani próbáljátok, mert az nem használ. Egyszerűen mondjátok meg neki, hogy fiam, ha akarsz dohányozz, de a rávalót teremtsd elő te magad.
2014. aug. 7. 13:26
 8/12 anonim ***** válasza:

Ilyenkor mindig azt mondom: akkor a kedves szülő és a gyereke együtt tegyék le a cigit.

Semmi joga nincs úgy kioktatni a gyereket, hogy közben ő is mutatja neki a "példát".

2014. aug. 7. 14:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sehogy. Nekem is nemrég tudták meg, hogy cigizem (bár én 17 vagyok, de mondjuk már 15 évesen is szívtam). Anyu elmondta, hogy csalódott, ami NAGYON rosszul esett, de attól még nem teszem le, mert élvezetből szívom. Mondjuk én nem vagyok nagy dohányos, hétköznap csak akkor gyújtok rá, ha suli van, barátokkal, akkor is csak 1-2 szálat, inkább hétvégén szoktam sokat.

Engem az se hatna meg, ha elvinnének egy kórházba megmutatni a rákos betegeket (amúgy szerintem ilyet nem is lehet csinálni, nem hinném, hogy a nővérek ilyen hülye indokkal bárkit beengednének - a kórház nem egy cirkusz, ahol mutogatni lehet a betegeket, hogy nézd már, te is ilyen szerencsétlenül jársz, ha nem teszed le).

Persze, beszéljetek vele, de szerintem nem fog sokat érni. Max. annyit tehettek, hogy nem adtok neki rá pénzt, és nem engeditek, hogy a házban vagy előttetek rágyújtson.

2014. aug. 7. 15:00
 10/12 anonim ***** válasza:
52%

én 14 évesen kezdtem cigizni, párszor szóltak érte, hogy nem kellene, meg minden, de nem foglalkoztam vele. Nekem könnyű volt lebuknom. Családban senki sem cigizik, azt meg nem lehet mindig beadni, hogy haverjaim szívták. Aztán úgy középiskola végéig cigiztem, majdnem minden hétvégén buli, pia, aztán megjött az eszem XD és abbahagytam a cigit. Nagyon ritkán elszívok egy-egy szálat buliba, de amúgy már nem szívok. Meg kb. 10. osztályig menő, utána már inkább gáz volt, csajok egy része se szerette, ha valaki cigizik.

Szerintem hagyd rá. Nincs olyan, aki ne próbálná ki, egy idő után úgyis rájön, hogy nem jó.

Meg ma már a droghoz sokkal könnyebb hozzájutni, mint a cigihez és azt is elég sokan használják. Én azt egyszer sem próbáltam ki, pedig sok lehetőségem lett volna rá. Szóval hozzáállás kérdése is, nekem pár éve a cigi még belefért, ma már azt sem...

2014. aug. 7. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!