Iskolai szürő vizsgálatok szerintetek mennyire fontosak?
Senki sem szereti őket, de kellenek. Főleg a látás, hallás és gerinc vizsgálat. Nekem általános iskolai szűrő vizsgálaton (7. osztály) derült ki, hogy rossz az egyik szemem, amit addig észre sem vettem. Fontos.
18/L
hát...nem tudom,más sulikban hogy megy,de nálunk vicc az egész.szemüveges vagyok,és nagyon jó szemészhez járok(egyetemen tanít).nem hordom állandóan a szemüveget,mivel nekem is az egyik szemem rossz,a másik kompenzálja,tehát látok.az iskolában sokkal rosszabb eredményt állapítottak meg,mint a szemésznél.
gerincferdülést is "diagnosztizáltak" nálam,fél óráig hallgattam,hogy ha jövőre veszik észre,fűző kell,stb.elmentem két ortopéd orvoshoz is ijedtemben.mindkettő azt mondta,hogy a gerincferdülésem annyira minimális,hogy ennyi még normális(meg sem tudták állapítani,melyik irányba ferdült el).hiszen nem vagyunk anatómiai bábuk,ha tetőtől talpig kivizsgáltatnám magam,annyi problémát lehetne találni,hogy csak na.ez minden embernél így van.
szóval,szerintem nagyon iskolafüggő,nálunk semmit sem ér.
lehet lepontozni,meg lehurrogni,de ez történt,úgyhogy a mi sulink szűrővizsgálata számomra inkább röhejes,mint hasznos.
Engem is gerincferdüléssel "diagnosztizált" az iskolaorvos, nagyon megijedtem, hogy akkor fűző, meg gyógytorna.
Bezzeg az ortopédián kiderült, hogy csak nagyon minimális gerincferdülésem van, semmilyen kezelést nem igényel, hagyjam el az oldaltáskát, és ússzak, amennyit lehet, semmi egyéb nem kell.
Az osztálytársamnál meg szívritmuszavart észleltek, ott sem volt semmi probléma persze.
Tehát szerintem nem sokat érnek ezek az iskolai vizsgálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!