Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 éves fiú mennyi önállóságot...

13 éves fiú mennyi önállóságot kaphat?

Figyelt kérdés

Mostanában mindig vitába keveredek vele, mert ha valamit nem engedek kezdődik az osztálytársaimnak már megengedik kezdetű téma.

Akinek ennyi idősgyerekei vannak, hol tartotok az önállóságban? Hova engeditek el és hova nem? Mit lehet otthon rájuk bízni, besegítenek-e a házimunkában, hova mehetnek el otthonról egyedül, járnak-e buliba, szabtok-e feltételeket?

Jól jönnének az ötletek!

2014. júl. 23. 13:35
1 2
 11/15 anonim válasza:

Nem akarok k*csög leni, de a 13 éves gyereknek már elég sok szabadságot meg lehet adni, ha úgy nevelték. Én 7 évesen vittem öcsémet óvodába busszal hajnali fél 7kor a szomszéd városba. Zártam az ajtót, adtam neki reggelit, meg figyeltem, h ne hagyjon otthon semmit, mert szüleim fél6kor indultak munkába, és nem tudták megoldani máshogy, csak úgy, hogy felelősségteljes embert neveltek belőlem.

Am sem értem, hogy hogy lehet idegen emberektől tanácsot kérni ilyen dologról, miközben a szülő ismeri legjobban a gyerekét (legalábbis 13 éves korban még biztos), és 13 év alatt csak meg lehet tapasztalni h mennyire sikerült megbízható értelmes gyereket nevelni nem? Valami rokon, nagyszülő, ha van, vagy vmi közelálló ismerős, aki eltöltött annyi időt a gyerekkel, h ismerje, hogy tudja, h menyire megbízható, nah olyannal kell az ilyet megvitatni.

2014. júl. 24. 23:19
 12/15 anonim válasza:
22/F
2014. júl. 24. 23:19
 13/15 A kérdező kommentje:

Igazad van, 22F, de nem tanácsot kérek, hanem össze akarom hasonlítani magunkat, hogy más ilyen korú gyereknek mennyi szabadságot, önállóságot adnak a szüleik, igen idegen emberek véleményére vagyok kíváncsi, mert itt a környezetünkben az ismerősök mind sokkal lazábbak, mint ahogy mi a férjemmel gondoljuk, így mi vagyunk a szigorú szülők, bezzeg xy-ék mindent megtehetnek.

Természetesen megbízom a fiamban, csak szerintem 13 évesen nem kell még olyan helyzetbe kerülnie, ahol a buliban felügyelet nélkül lehetnek, ital lányok bármi lehet, mert a társait lazábban nevelik a szülők, jobban el vannak engedve, bármit kipróbálhatnak, én ezt korainak tartom.

De a környezetemben lévő szülők le se sz@rják mindezt (tisztelet a kivételnek) ezért kérdezek idegeneket, hogy vajon én vagyok túl szigorú, vagy a többi túl laza.

Amúgy nyári szünetben napközben bárhova mehet.

2014. júl. 25. 09:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Engem 13 évesen elengedtek ilyen helyre.

És megsúgom,ha a fiadat bele lehet vinni/bele akar menni a piálós cigizős dolgokba,akkor azt még fényes nappal városban sétálgatás közben is lehet csinálni. 13 évesen azért már jó önállónak kéne lennie. (tekintve,hogy 14-15 évesen ha olyan van és olyan helyre tanul tovább,sokan kollégiumba is mennek)

2014. júl. 25. 10:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Kettes vagyok, elmondanám neki mit gondolok ezekről a dolgokról, és azt is , hogy lazának tartom a szülőket, és hogy a fiatalok bulija arról is szól, ki mennyire tud vigyázni magára, mert a másikra csak kevés gyerek tud még ilyenkor. remélem ő lesz az. De azért nem ijeszteném halálra, és jó szórakozást kívánnék. Szerintem el kellene engedned. Lehet, hogy így megtapasztalja, hogy neki ez nem is olyan érdekes. De ha kimarad a buliból, örökké benne marad a vágy, és az érzés, hogy valami jótól eltiltottad.
2014. júl. 30. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!