Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hós baba kaphat már tejet?

11 hós baba kaphat már tejet?

Figyelt kérdés
A babám 3 hét múlva lesz 1 éves. Jelenleg tápszeres, és 1 éves korától tervezem neki bevezetni a bolti tejet. Az jutott eszembe, hogy az a 3hét sokat számít? Mármint akár már elkezdhetném neki adni most is a bolti tejet? Vagy várjam ki még azt a 3 hetet? Lehet baja ha 3 héttel hamarbb kezdeném el? Köszönöm.
2014. júl. 14. 09:34
1 2
 1/11 anonim válasza:
48%
Az én fiam már 8 hónaposan úgy itta a kakaót mint a huzat. Felforralt, lehűtött tejet adtam neki mindig,a tejbegrízt imádta. És nem lett tej alergiája, meg minden féle nyavalya. Semmi baja nem lesz a gyerkőcödnek ha megkóstoltatod vele, ide vagy oda az a 3 hét.
2014. júl. 14. 10:06
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
11 hónaposan már tejet kapott,mert nem kellett neki a tápszer,orvos is bele egyezett.Semmi baja nem lesz.
2014. júl. 14. 10:16
 3/11 anonim ***** válasza:
48%
9,5 hos kislanyom issza a tejet. Egy kis resze viz, masik tej. De mostmar a tapszert lecserelem...
2014. júl. 14. 10:29
 4/11 anonim ***** válasza:
53%

én biztos nem adnék még.

a lányom 1 éves lesz, max. majd csak kajába kap tejet, inni nem. 3 évesen ráér bőven.

2014. júl. 14. 12:03
 5/11 anonim ***** válasza:
70%
Nekem a védőnő javasolta a tejbegrízt 2/3 tej és 1/3 víz arányban. 11 hónapos, de már egy ideje így eszi. És tisztában vagyok vele, hogy ezért a válaszért lepontozást kapok.
2014. júl. 14. 12:26
 6/11 anonim ***** válasza:
63%
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok DE : Miért vannak azok lepontozva akik nem könyvből nevelik a gyereket és adtak már tejet 7-8 stb hónaposan ??? Szerintetek nagyanyáitok meg dédanyáitok tápszerezte a gyerekét ? Régen is adtak tejet, sőt akinek nem volt teje tehén tejet adott a gyereknek . Nem kéne ezeket lepontozni csak azért mert más véleményen vannak. Nem tudom miért jó az , hogy azért pontoztok le valakit mert ő máshogy neveli a gyerekét.
2014. júl. 14. 13:06
 7/11 anonim ***** válasza:
49%

utolsó, képzeld el, az apósom majd' 60 éves. kapaszkodj, tápszeres volt és nem tehéntejet kapott.

én inkább az orvosra (olyan orvos aki rendszeresen képzi magát és nem azt fújja mint 40 éve..), mint nagyanyáinkra, meg a bezzegelésre ;)

2014. júl. 14. 13:10
 8/11 anonim ***** válasza:
31%
Kedves utolsó. A gyerek orvosunk jócskán 60 fölött van , még apámnak is az orvosa volt.. Ő mondta hogy mit lehet mit nem stb.. és se apám, se én se tesóm, se a gyerekemnek soha nem volt semmi baja. Ezzel nem azt mondom hogy ahogy megszületik a gyerek már lehet mindent adni neki, persze mindennek megvan a maga ideje.. Csak néhány dologból iszonyatosan nagy problémát csinálnak ma. De pl az én gyerekem anyatejes volt 1 éves koráig, szóval neki nem kellett.. én csak azért mondtam ezt, mert annyira támadják az olyanokat akik valamilyen oknál fogva hamarabb adnak a gyereknek tejet.
2014. júl. 14. 13:22
 9/11 anonim ***** válasza:
49%

nekem lett bajom abból, hogy korán kaptam tehéntejet.

ezért nem is erőltetném.

2014. júl. 14. 13:31
 10/11 anonim ***** válasza:
elvileg 5-6 hónapos kortól 2/3:1/3 arányban hígítva kaphat olyat is a baba, egy éves korától lehet hígítatlanul. Szerintem nem számít semmit az a 3 hét, ezek is csak olyan mérvadók, mint az egy éves korban történő elindulás. Van 10 hónapos, aki már szalad, és van 14 hónapos, akinek esze ágában nincs elindulni. Nem lesz semmi baja a gyereknek a tehéntejtől :)
2014. júl. 14. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!