Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejfehérje érzékeny baba...

Tejfehérje érzékeny baba kaphat laktózt?

Figyelt kérdés
Chaomilla bogyót szeretnék neki adni éjszakára.
2014. máj. 23. 07:04
 1/5 anonim ***** válasza:
nem
2014. máj. 23. 07:13
 2/5 A kérdező kommentje:
És létezik valami laktózmentes fogzásra a viborculon kívül/mert attól csak rosszabb/?
2014. máj. 23. 07:20
 3/5 anonim ***** válasza:
dentinox gél, lányom tejérzékeny és azt használtuk.
2014. máj. 23. 07:25
 4/5 A kérdező kommentje:
Nekünk semmit nem használ. Több gélt is kipróbáltam, de csak a gyógyszertári kikevert ér valamit viszont éjszakára ez is kevés.
2014. máj. 23. 07:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! "Csak" tejfehérje allergiás? Mert más a tejérzékenység, tejfehérje allergia és a tejcukor érzékenység is. Nekem tejfehérje allergiám van de a tejcukor( laktóz ) tartalmú dolgokat nyugodtan fogyaszthatom. Ha tejérzékeny akkor tényleg nem ehet olyat sem amiben van laktóz. Ezt egy cikkből szedtem ki neked :

" A tejfehérje allergia és a tejcukorérzékenység :Mindenekelőt fontos tisztázni, hogy a két fogalom közel sem fedi egymást, két teljesen eltérő probléma. A közös bennük, hogy mindkettő tüneteit a tej illetve tejtermék, vagy ezek valamelyikét tartalmazó étel fogyasztása váltja ki, ezekért azonban a tej két különböző összetevője tehető felelőssé. Mint az a nevükben is szerepel, a tejfehérje allergiánál ez a kiváltó tényező a tej fehérje komponense, míg a tejcukorérzékenységnél a tejcukor. Komoly különbségek vannak ezen felül a szervezet által kifejtett válaszreakcióban is, emiatt a tejcukorérzékenység nem tekinthető allergiás reakciónak.".

Ha nem vagy biztos benne szerintem kérdezz rá a gyerekorvosnál.

2014. máj. 23. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!