Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányom jegyei aggasztanak...

A lányom jegyei aggasztanak de hiába mondom neki hogy tanuljon se lát se hall. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
2010. jan. 8. 15:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

szia! először is próbáld meg kontrollálni a társaságát. aztán próbáld meg motiválni (pl. ha javít valamelyik tantárgyból, akkor elmehet valahova, vagy megkap valamit amit régóta szeretne. persze az ésszerűség határain belül). a feltételeket teremtsd meg, pl. korrepetítor jó ötlet, én korrepetáltam anno, így kiegészítésként az a bevált módszert javaslom, hogy amíg nem javít x százalékot a jegyein, a zsebpénzéből van fizetve a különtanár :) ez komoly motiváció, meg jobban is fog figyelni, ha érzi a súlyát:)

végül, de nem utolsósorban: járjon sportolni! ez látszólag ellentmond, gondolhatnád, hogy akkor még kevesebb idő marad tanulni, de hidd el, nem! ha be van osztva jobban az ideje, kevesebb idő/energia jut baromságokra, meg az értékrendje, és főleg a társasága is pozitív irányba változik majd.

remélem tudtam segíteni.

2010. jan. 16. 01:27
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

gimi?

nekem más véleményem van

36 éves vagyok és az én fiam is 15 éves.

Én még tisztán emlékszem milyen volt amikor én voltam 15 éves. Igaz minket még szigorúbban fogtak, de akkor is megcsináltuk a kis hülyeségeinket.

Ha valamire jutni szeretnél tök egyszerű, próbáld megérteni. Ennyi. A Te gyereked és szereted mindennek oka van. Nem tanul, nem baj, majd tanul. Kitűnő voltam általánosban, majd a középiskolában kibuktam 16 évesen elköltöztem, abbahagytam a sulit. Mi történt????

18 évesen beíratkoztam gimibe, már 10 hónapos volt a fiam mikor érettségiztem. Majd elvégeztem még a gyes mellett a közgazdaságit meg a mérlegképest. Dolgoztam nyomdában, takarítónőként. Apehban, majd a kommunikáció értékelés lett a mindenem.

Röviden, ember lett belőlem. Nem attól függ milyen ember lesz, hogy hányas tanuló.

Próbáld megérteni és rávenni valahogy, hogy mindent elmondjon és emlékezz rá, Neked milyen volt 15 évesnek lenni.

Közös főzés, vásárlás, esetleg divat ügyileg kérd ki a tanácsát és ne így ítéld meg őt.

Nem mondom, hogy simogasd a fejét az egyesekért, de csak a szüleire számíthat igazán az ember a mai világban.

2010. jan. 16. 09:49
 13/20 anonim válasza:
Én 14 vok de szentem ne vond el tőle a levegőzést hogy nem mehet sehova csak az udvarra vagy a ház elé a tanulás mellé kell egy kis friss levegő
2010. jan. 16. 21:57
 14/20 anonim ***** válasza:
76%

Helló!

A korrepetálás nem túl jó ötlet. (vagy csak akkor fogadj fel magán tanárt ha megbízol benne és biztos meg fogja érteni a gyerek amit mond neki a tanár)Amúgy semmi értelme.

Azzal hogy megvonod tőle azt amit szeret csinálni (TV, gép, szórakozás)abból csak vita lesz. (Ezt a részt meg is beszélhetitek.)Inkább magától kell rájönnie hogy, tanulni kell, például ha szereti az osztály társait és nem akar jövőre új osztálytársakat akkor jobb lesz ha tanul meg egyébként is szerintem ő sem szeretne megbukni és beégni az új osztálytársak előtt feltéve ha lesz(de inkább ne legyen én senkinek sem kívánom)). Ha ez sem jönne be akkor se legyen magántanár inkább te tanulj vele te biztos hogy, jobban ismered mint egy magán tanár.

Sok szerencsét!

Egy 12 éves lány.

2010. jan. 16. 23:11
 15/20 anonim válasza:
100%
Szerintem a legjobb módszer az lenne ha elvennéd a zsebpénzét(ha kap ilyet) és a jó jegyekért pénzt kapna! Lenne célja számára is a tanulásnak, és a jegyei is javulnának. Ebben biztos vagyok, mivel 17éves vagyok és lehet magamtól nem tanulnék ennyit. De így megtanulom, jó jegyeket hozok haza aminek anyáék örülnek, és én is örülök a jegyeim után kapott pénznek.:)
2010. jan. 17. 18:36
 16/20 A kérdező kommentje:
köszi minden tanácsot most már tanul és nemrég hozott haza egy 4 est és ez a ti tanácsaitok nélkül nem ment volna szóval köszi.
2010. jan. 18. 20:35
 17/20 anonim válasza:

Egyszerűen azt kell megértenie, hogy magának árt, ha nem tanul. Kérdezd meg tőle, hogy honnan lesz pénze, amikor te már nem fogsz tudni adni neki.

Dícsérd, ha valami jót csinál. Ez sokkal jobb, mintha mindig leszidnád. Ha rosszat tesz, kérdezd meg tőle, hogy szerinte meg tudja-e csinálni jobban is? (Jó esetben, idővel ez neki presztízs-kérdés lesz, hogy jól csinálja a dolgait.)

Fontos, hogy legyen sikerélménye is közben, hogy lássa, hogy tényleg ő is képes jó eredményre.

Mindig Ő kell, hogy érezze a saját bőrén, hogy ez így hossztútávon nem lesz jó NEKI. Nem neked, NEKI.

A jövőd nem a véletlen, vagy a sors műve, hanem egyszerűen a jelenbeli cselekedeteid következménye lesz.

2010. jún. 17. 13:32
 18/20 anonim válasza:
Gondolkozz el azon, hogy mit ronthattál el...
2010. okt. 3. 16:23
 19/20 anonim válasza:

Alexandra Hengl..

Atyaég!

2010. okt. 15. 12:31
 20/20 anonim ***** válasza:
Kamaszkor! Nemnagyon lehet vele mit kezdeni. Vagy most rájön, hogy így felnőttként az életben semmire sem fogja vinni, vagy pedig csak évek múlva jön rá, mikor már késő lesz.
2010. nov. 17. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!