A lányom jegyei aggasztanak de hiába mondom neki hogy tanuljon se lát se hall. Mit csináljak vele?
hány éves?
mindig ilyen volt, vagy csak mostanában?
az is gond lehet, ha olyanokkal barátkozik, akik szintén nem tanulnok jól.
ha osztályelsőkkel járna össze, akkor cikisnek érezné, hogy az ő jegyei rosszak, szégyellné magát, és igazán be sem fogadnák maguk közé. csak az a gond, hogy ezek szerint nem is akar közéjük tartozni.
Attól függ h hányasokat kap!(Ne nézz hülyének, dondolom nem ötösöket, de h teljes legyen a készlet, leírok mindent xĐ)
5=Tökéletes!Semmit ne csinálj!
4=Ez tök jó jegy...Mi a baj vele?
3=Egy kicsit szoríts a pórázon!
2=Sokat kell tanulnia!Magyarázd el neki h később nem fog tudni elhelyezkedni, és az nem lesz jó!
1=Katasztrófa!Számítógép, TV, szórakozásmegvonás és korrepetálótanár fogadás!Magyarázd el neki h ha így folytatja, később csatlakozhat azokhoz az emberekhez, akikkel Budapesten, az aluljárókban szokott találkozni...vagy ha mással nem hatsz rá, mondd neki h gondoljon bele, milyen ciki lesz, ha megbukik és osztályt ismétel!Mindenki őt fogja csúfolni!
Örülök, ha segíthettem!
Szia, ez a problema nalunk is fennallt, meghozza en voltam az a bizonyos feketebarany a csaladban. Sokaig kituno tanulo voltam, de kozepiskolaban mar annyira nem tanulta, hogy az osztaly legrosszabb tanuloja voltam.
Anyuek nem tudtak a helyes utra terelni, mert nem tudtak, hogyan, ugyanis ok maguk sincsenek rendben egymassal. Amit anyu szorgalmazott, azt apu megakadalyozta, de hagyjuk is.
Mindenesetre lett volna megoldas, le is irom az otletemet :)
Mikor hazudoztam a jegyeimrol, anyu kitalalta, hogy felveszi a kapcsolatot az osztalyfonokommel, aminek az lett az eredmenye, hogy mikor delutanonkent megkerdezte: "Na mi volt ma a suliban, kaptal valami jegyet?" Akkor valojaban mar azt is tudta, milyet es mibol, csak engem tesztelt.
Amit anyu viszont nem tudott valora valtani, pedig hasznalt volna es mas problemas szuloknel hasznalt, az az, hogy elkuldtek a gyereket dolgozni. Megmondod, hogy ha ilyen pocsekul tanul, akkor kozepsuli utan sehova nem fogjak felvenni es szegyenszemre kenytelen lesz WC-t pucolni egy aruhazban, vagy valami gyarban szalagnal allhat. Es mivel a motani tanulasaval te mar elore latod, hogy ez lesz, ezert nem is latod ertelmet, hogy tovabb eltartsatok, ezert ha itthon akar lakni, akkor minden honapban mondjuk 20 ezret kell fizetnie, hogy legalabb a sajat rezsijet allja, es akkor meg mindig ingyen ehet otthon.
Ezt egy 15evesnel meg nem hiszem, hogy meg lehet tenni, de ha jol tudom, 16eves korig tankoteles valaki, utana mar nem kotelezo tanulni. Ijessz ra, hogy suli mellett delutanonkent dolgoznia kell majd, mivel a tobbi szorgalmas tanuloval ellentetben a lanyod nyilvanvaloan semmit nem csinal delutanonkent, hiszen ha csinalna, akkor nem lennenek ilyen jegyei.
En ismerek olyat szemelyesen, akivel megtettek azt, hogy elkuldtek dolgozni a szulei, de nem vette oket komolyan, ezert nem is keresett munkat, ezert meghoztak a kellemetlen dontest es "kidobtak" otthonrol. Ketsegbeesetten bekonyorogte magat egy rokonhoz, de igy mar kenytelen volt dolgozni, mert ingyen nem lakhatott idegenben. Kapott egy honap haladekot a munkakeresesre, es talat is. A szulei azert segitettek kajaval meg neha neha valami egyebbel is, de kulonben magat kellett eltartania. Aztan hirtelen meglatta, hogy dolgozni vegzettseg nelkul nem is olyan jo, csak cseledmunkat tud csinalni, amihez nem fullott a foga es mindjart meglatta, hogy tanulnia kell, ha jobb eletet akar. Sajat magatol keresett iskolat maganak es azota is tanul, munka mellett, de mar van motivacioja a tanulashoz.
Szerintem valahogy ezen az uton indulj el, ha mar semmi remenyt nem latsz. Vannak csaladsegito intezetek, amik ingyenesek es ott segitenek barmilyen csaladi problemat megoldani. Elohozhatod az otletedet is es erot adnak a megvalositashoz.
Emellett megvonhatod a TV-t, es a kimenetelt is. Engedelmeskednie kell, mivel ti tartjatok el ot, nem o titeket, te tesztek neki szivesseget. Es ezert a szivessegert cserebe nem azt varjatok tole, hogy tudos zseni legyen, csak azt, hogy legalabb ember valjon belole es a kotelesseget teljesitse.
Egy masik lany, akirol tudok es szinten kidobtak, alberletet kellett keresnie, mert nem volt rokon, aki befogadja. Alberlet leven pedig kenytelen volt dolgozni. Most o is szorgalmasan tanul, munka mellett. Az anyukaja, aki egyedulelo, annak ellenere, hogy kidobta, az elejetol fogva segitett neki a talpraallasban, ellatta edenyekkel, agynemukkel, stb. Aztan, mikor latta, hogy a lanya a munka mellett kezd emberre valni, viszont az alberlettel gondba kerult, mivel ki kellett koltoznie ahhoz, hogy a foberlo rokona bekoltozhessen, az anyja felajanlotta, hogy visszakoltozhet hozza, de a rezsiert ugyanugy kell fizetnie. A lany azonban inkabb keres egy masik alberletet, ugy megszerette az egyedulelest. De, ha visszakoltozott volna es az anyja latja, hogy milyen eredmenyes a tanulasban, akkor hajlando lett volna eltartani ingyen, csak tanuljon.
Ilyen donteseket nehez meghozni, de a gyerek sajat erdeke.
Azert kivanom, hogy ilyen megoldas nelkul is rendbe jojjenek a dolgok. Fordulj csaladsegitohoz, ha a lanyod rossztanulasanak a csaladi allapot allhat a hattereben.
Minden jot!
22:08 vok!
Korrepetáló tanár kellene neki, de SŰRGŐSEN!
És persze gép-TV megvonás!
De ezeket nagyon sürgősen be kell iktatni, ha nem szeretnéd h később ne tudjon elhelyezkedni!!(!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!