Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy mondjam el anyának ezt?...

Hogy mondjam el anyának ezt? Nagyon fog utálni?

Figyelt kérdés

Apához költözöm és emiatt sulit is szeretnék váltani.

De nem tudom, mikor és hogy beszéljek erről anyával, nem szeretném, ha megharagudna, vagy azt hinné, azért vagyok inkább apánál, mert ő gazdag és bármit megtehetek.

Nem szereti apát és nem akarom, hogy engem is utáljon.

(Most leszek 11.-es)

2014. jún. 11. 15:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
40%
Szóval az apád egy link alak aki nem nevel, csak úgy lóg veled. Elhiszem hogy ez kellemesebb, de hogy nem lesz túl sok hasznod belőle az tuti. Elég értelmes gyereknek tűnsz, elgondolkodhatnál azon mi válik jobban hasznodra, és hogy hogy megbántod az édesanyádat.
2014. jún. 11. 15:59
 12/20 A kérdező kommentje:

Anya kicsit túlzásba viszi a "nevelést" és már ott tartunk, hogy semmit nem beszélek meg vele, semmiről nem tud, mert mindenért megbüntet és kiabál.

Apa egyáltalán nem link, csak nem fenyeget folyamatosan és nem veszekszik velem, ha őszinte vagyok. Nem beszélgetünk mindennap, mégis elmondom neki a legfontosabb dolgaimat és nem érzem, hogy hazudoznom kellene neki.

2014. jún. 11. 16:01
 13/20 anonim ***** válasza:
38%

Erdekes vagy. En is veszekszek az edesanyammal, megse futamodok meg, hanem megbeszelem vele a problemaimat.

Amugy anyukadnak mas is kozre jatszhat: munka, maganeleti gondok. Persze , hogy stresszes az ember es nem tud mindig jopofat vagni a gyereke

hulyesegeire. Az elkoltozessel semmit nem oldasz meg, csak azt ered el, hogy meg inkabb nem fog senki sem foglalkozni veled. Nagyon jo lesz...

2014. jún. 11. 17:34
 14/20 A kérdező kommentje:

De mi nem csak veszekszünk.

Bármit teszek, vagy mondok, az rossz, nem jól csinálom.

Ha sokat vagyok a barátnőimmel, miért vagyok velük annyit. Ha itthon vagyok, minek vagyok itthon, nincs magánéletem.

Kiakad, ha rossz jegyet kapok az olyan tárgyakból, amik soha nem fognak kelleni.

Hiába próbálok vele beszélni, hatástalan. Én ebbe már belefáradtam és hogyha lehet egy jobb életem, akkor inkább azt választom.

Nem kell jópofiznia, de szerintem hogyha hazajövök és 30 óra után végre elmegyek aludni, akkor ne ébresszen már fel 20 perc után, hogy tegyek rendet a szobámba és ne kezdjen velem üvöltözni, mikor megkérem, hogy menjen ki.

2014. jún. 11. 17:49
 15/20 anonim válasza:
szerintem anyukad megertene biztos szeret és nagyonrosszul esne neki, de megertene. De en azt nem ertem, hogy azert mert amikor talalkozol apuddal akkor a szepet mutatja vagy eppen azert mert gazdag miert akarsz hozzáköltözni. de ha most leszel 11.es akkor olyan 16-17 eves lehetsz akkor mar nem kell beleegyezni. akkor mar te döntesz. Mond meg neki hogy en hozza szeretnek költözni mert ugyerzem hogy ott jobb eletem lenne de ettöl meg szeretlek es ugyanugy fogjuk tartani a kapcsolatot.
2014. jún. 11. 20:04
 16/20 anonim ***** válasza:

11.-esként elég fura vagy,már nem azért...Anyukád nevel,jót akar neked,és valószínűleg azokért szíd le,amit már ezerszer elmondott.Egyébként meg ha nem avatod be az életedbe,mit vársz tőle?Hogy majd megért?Kívülről csak egy lázadozó kamaszt lát,nulla problémával,akivel folyton veszekedni kell.Én biztos anyukámnál maradnék.

De hogy a kérdésre válaszoljak:Ülj le és beszéld meg vele,hogy el szeretnél költözni,mondd el,hogy miért,legyél őszinte!

2014. jún. 11. 21:38
 17/20 anonim ***** válasza:
23%
Értem én, tehát anyukád nevelni próbál,vannak korlátok nem vesz meg mindent,ezért futsz apucihoz aki letolja te mit csinálsz,már bocsi egy 15-16 évesnek ne legyen minden megengedve,amúgy szerintem apád sem akarja,hogy ott lakj.Ezek nem igazi okok amiért mennél.
2014. jún. 12. 06:58
 18/20 anonim ***** válasza:
Az én anyum is néha tökéletesen ellentmond magának, de ilyenkor nem megfutamodok, hanem megbeszélem vele. Az meg más, hogy nekem nem lenne pofám kipakolni anyámat a szobámból. De te tudod.
2014. jún. 12. 14:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Azért állj!

Ha az anyja normálisan nevelné - az ordibálás és kötekedés NEM az -, nyilván nem akarna annyira apjához költözni.

Először amúgy nekem is az jött le, hogy azért mennél, mert apád mindent megenged, de így, hogy írod, hogy anyud kötekszik, stb., értelek.

Nekem mostohám volt ilyen, az égvilágon mindenbe beleszólt, ordított - miért nem vasalok? Miért így vasalok? Miért a székem karfájára terítem a pólóm? Már megint hová megyek (kb. havonta egyszer mentem el a barátnőimmel)? Miért nem kelek fel hétvégén 7-kor? Miért nem főzök, aztán mikor főztem: ezt nem úgy kell, hanem így... Állandóan volt valami problémája velem, gyűlöltem ott lakni, minden nap gyomorgörcs, hogy ma vajon mivel talál meg. És igen, próbáltunk kommunikálni, amiből mindig az jött ki, hogy én vagyok a hlye.

Apa egyszer nem szólt be semmiért, biztatott, menjek, éljek, ne fásuljak be, anyagilag is támogatott - bár erre nem lett volna szükségem, ő ragaszkodott hozzá -, de az a nő... pfff.

Kérdező: ha valóban ilyen az anyukád, mint amit mondasz, és nem a lazaság miatt költöznél apádhoz, menj.

2014. jún. 13. 17:12
 20/20 anonim ***** válasza:
Egy tini mindenből a kötekedést látja,én úgy látom tetszik a kislánynak,hogy az apja tehetős és mindent megenged ezért az anyucikája csúnya kötekedő valaki,mert mondjuk nem enged meg mindent. Ne legyen már midnen a szülő hibája könyörgöm a kommentjei és a kérdése alapján egyből látszik,hogy egy hisztis kamasz,aki ahelyett,hogy beszélne az anyjával itt nyafog neki milyen rossz.
2014. jún. 13. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!