Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszkori vélhető PCO jól...

Kamaszkori vélhető PCO jól kezelhető?

Figyelt kérdés
15 éves kislánynál még nem bizonyított, de PCO-gyanús. Most fogamzásgátlót szed, eddig még egyszer sem menstruált. Valakinek van tapasztalata? Kigyógyul majd? Ha először megjön, azután lehet, hogy helyreáll minden?
2014. jún. 3. 16:46
 1/8 anonim ***** válasza:
97%

Nos, első és legfontosabb: NEEEEE SZEDJEN FOGAMZÁSGÁTLÓT!

Keressetek hozzá értő orvost!

Igen, jól kezelhető és nem, nem gyógyítható, kezelhető! A háttérben pedig szénhidrát anyagcsere zavar áll, MINDIG! Inzulinrezisztencia a neve.

Információk, lehetőségek:

www.pco-szindroma.hu

www.mensmentis.hu

Facebook: PCOS-SZÍvügy Alapítvány csoport

Írj privit is, ha beszélgetni szeretnél, 5 éve élek ezzel, és sajnos már tinikoromban is lehetett volna kezelni, csak nem tudtam, mi a helyzet. Ne szúrjátok el, még minden esélye meg van arra, hogy tünetmentesen éljen vele!

2014. jún. 3. 16:48
 2/8 anonim ***** válasza:
97%

15 évesen fogamzásgátlód szed? Ezt miért engeded neki?

Sokféle módon megnyilvánulhat a PCO, de most már egész jól tudják kezelni.

Nem lesz baj, de semmilyen hormontartalmú gyógyszert ne szedjen.

2014. jún. 3. 16:51
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
18 éves kor alatt nagy felelőtlenség és butaság a fogamzásgátló tabletta,ha még meg se jött neki az csak még nagyobb baj.Mi a fenének a tabletta, hogy lehetsz ekkora idióta ha te vagy az anyja??
2014. jún. 3. 18:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

15 évesen fogamzásgátlót? Ez komoly felelőtlenség az orvos részéről.

Egyébként ha nem bizonyított a PCO, simán lehet CAH is, hasonlóak a tünetek, csak az orvosok szeretik ráfogni, hogy PCO.

2014. jún. 3. 20:31
 5/8 A kérdező kommentje:
1. Nem vagyok a "hülye anyja". Megpróbálok mindent megtenni a kislányomért! Debrecen mások által egyik legelismertebbnek tartott nőgyógyászához mentünk a Klinikára, ott kaptuk ezt a szakmai véleményt. Laikus vagyok, nem orvos. Ezért aztán próbáltam adni egy évtizedek óta praktizáló orvos véleményére. Az értelmes kommentek viszont elgondolkodtattak. Nagyon utána fogok nézni a kérdésnek! Viszont az is elgondolkodtat, hogy egy orvos hogy mondhat ilyen szakmai tanácsot, amikor az nem egyértelműen helyes. A ti tapasztalataitok legalábbis ezt támasztják alá! Köszi a kommenteket, annyira szeretném jól csinálni ..
2014. jún. 3. 21:18
 6/8 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem a kérdező nem arra volt kíváncsi, mit csinál rosszul... Nyilván az orvos tanácsa volt a fogamzásgátló. (Egyébként én is 15 éves korom óta szedem, csak én az alaphatása miatt ;) na bumm)
2014. jún. 3. 22:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Hogy szedhet fogamzásgátlót, ha még soha nem menstruált? Azt csak akkor lehet szedni, ha legalább 2 éve már rendszeres a menstruáció!
2014. jún. 4. 06:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
a lényeg az,hogy hatalmas hibát követett el amit jó ha más a tudtára ad,ha már felnőttként 15 éves fejlődésben lévő,még nem menstruáló kislányának tablettát irat csak mert egy orvos azt mondta,ahelyett,hogy utána járt volna,ebbe semmi kötekedés nem volt
2014. jún. 4. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!