Ez enyhe depresszió lehet a lányomnál, vagy csak kamaszkori tünet?
16 éves a lányom, nagyon okos, értelmes, érett és tehetséges.
Karácsony óta nem nagyon jár el, ha igen, akkor csak koncertre meg festeni.
Velem se nagyon beszélget már, ha itthon vagyok is bezárkózik a szobájába, Isten tudja mit csinál.
Nem vagdossa vagy bántja magát, csak látványosan passzívabb.
Ha beszélgetünk is, általában veszekedés a vége, ő meg vonogatja a vállát, elvonul, én pedig sajnos indulatos vagyok ilyenkor.
Nem keveredett rossz társaságba, Facebook-on látom, hogy a barátnőivel jóban van.
Volt egy fú, akiről mesélt, tudom, hogy miatta szenved és azt is, hogy nem szeret iskolába járni (innen a folyamatos konfliktusunk), de nem tudom, mivel segíthetnénk.
Azt mondja, a festés neki, ami boldoggá teszi, és hagyjuk is, de minden idegesítí közben, sokáig fent van, akkor kialvatlan, és drasztikusan romlottak a jegyei.
Mit tegyek? Irány a pszichológus, vagy majd kinövi?
Pszichológiát tanulok az egyetemen, szerintem még nincs olyan gond vele, ami miatt muszáj lenne szakemberhez vinned. Kicsit tipikus kamasz-dolog is azért ez a befelé fordulás, főleg így, hogy ott van ez a fiú. Biztos vagyok benne, hogy miatta szomorkodik. Ne erőltesd, hogy beszéljen erről a dologról, viszont próbálj vele más dolgokról beszélni, esetleg közös családi programmal feldobni kicsit és kirángatni a zárkózottságból. De ha nem szeretné, ne erőltesd. Én is pár éve voltam 16 éves tinilány, hasonló voltam teljesen :) Szerintem nincs okod aggódni, de igyekezz jó kapcsolatban lenni vele, mert ha most nem erősíted meg a bizalmi kapcsolatotokat, később nagyon nehéz lesz. Esetleg úgy is közelebb kerülhetsz hozzá, ha támogatod a festésben, érdeklődj nála, szüksége van-e bármilyen felszerelésre, esetleg vidd el egy kiállításra :)
Sok sikert!
19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!