Valahogy nem lehet segíteni a kamaszkori hangulatingadozásokon? Mikor lesz vége?
lehet, hogy nem hangulatingadozás, hanem tényleg valami kisebb/nagyobb baj van.
megkérdezted tőle, miért ilyen?
Én 17 éves kamaszként mondom, hogy ez természetes, ez egy ilyen korszak, könnyen változik a gyerek vidámból !csaknem! ok nélkül letargikussá, ez velem is teljes mértékben így van.
Az azonban, hogy a kezén karcolások voltak... az már egyáltalán nem természetes. Milyen a kapcsolatod vele?
A hangulatingadozás kisebb mértékben oké. Ha nagyon durván vált ok nélkül az egyik végletböl a másikba, és ha karcolások vannak a kezén, az már nem.
És azért rákérdeznék még egyszer erre a karcolgatás-dologra, mert hogy a kezén nem látsz semmit, az nem jelenti azt, hogy máshol nincs. Ez a dolog 90%ban elég csúnyán elfajul. Tapasztalatból mondom, és (sajnos) a barátaim közül is nem egyet láttam így összeomlani.
Szerintem normális. Nekem személy szerint a mensi váltja ki azt, hogy nagyon durva hangulatingadozásaim vannak :) Kisírt szemek, szorongok, néha agresszivitás uralkodik el rajtam, később oktalan jókedv. Pont a szorongás és az agresszióm miatt kezdtem el vagdosni magam, de már leszoktam róla. Mellesleg a vagdosás szerintem olyan, amit a tinik 80%-a kipróbál különféle okokból. Megbeszélted vele, abbahagyta, nincs semmi gond, de azért vess egy pillantást a combjaira is. Tényleg sokat segít, ha olyankor megöleled, lehet nem fog rá pozitívan reagálni, de biztos vagyok benne, hogy jól fog neki esni.
A korosztályomban ezek a legfőbb problémák a lányoknál:
-mensi (nekem előtte kb 5 nappal kezdődik a morcosodás, 7 napos a vérzésem, utána még kb 6-7 nappal morcos vagyok, 29 napos ciklusaim vannak, szóval az 10 nyugis napot jelent, szerintem nekem valami hormonprobléma lehet a ludas)
-túlsúly, duciság ( még az 54 kilós gebék is rinyálnak, hogy dagadtak, ebből következtethetsz valami testképzavarra)
-pasi ügy
-egyedül érzi magát (ezen a kollégium pl sokat segít)
-piszkálják
-állandó veszekedései vannak a barátaival
Bele van karcolva egy fiú neve a kezébe, szerintem ez mai
:-(
Nekem 13 éves a lányom. És bevallom őszintén néha már tehetetlennek érzem magam. Tegnap este pl. benéztem hozzá a szobájába és sírt. Előtte vacsoráztunk akkor még vidáman nevetgélt.
Próbáltam beszélgetni vele de nem akarta elárulni mi a baj.
Rosszul esik nyilván hogy egész idáig én voltam akinek mindent elmondott most meg ott tartunk hogy talán a barátnői többet tudnak róla mint én. Az életemnél jobban szeretem őt, ő pedig nem mond semmit. Pedig tanácsokkal csak úgy tudom segíteni ha tudom mi a baj.
Annyit megtudtam hogy fiú miatt. Ennyi.
Ez nehéz korszak.
A vagdosás miatt mindenképpen vidd pszichológushoz mert ez nem normális dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!