Miért csinálja/csinálják ezt velem?
Nagyon szeretnék motort, el is kezdtem rá gyűteni. Ki is néztem egyet. Kb 20e kellene még, de azt talán le is tudnám alkudni. Kérdeztem aput, hogy mi a véleménye a motorról. Mondta hogy jó, kimondottan jó választás. Kérdezte mennyi pénzem van, csodálkozott, hogy mennyit sikerült összegyűjtenem, persze jó értelemben. Mondta, hogy írjak a kereskedőnek, ő meg majd beszél este anyuval. Anyu pedig nem akarja megengedni! Egész egyszerűen tilt ettől az egésztől. Mert szerinte elöbb jogsim legyen meg. (kb 3-4 hét és kezdem!) Mondtam neki, hogy ha az én pénzemből van, akkor neki ez miért baj. Igazából semmi értelmeset nem mondott, elzavart! Az ajánlat nagyon kedvező, mire meglesz a jogositványom, elkezdődik a szezon, kb 3x ennyiért lehetne motort venni, mint ebben a hírdetésben! Anya azt mondta, nem baj. Már hogy ne lenne baj. Nem gondolhatja komolyan, hogy 3x annyit kifizetni simán megy. Meg is mondtam neki, elzavart. Motoros felszerelés is kellene, gondoltam itt a karácsony, itt az alkalom. Anya azt mondta hogy NEM. elég határozottan. Mert hogy néz ki pl. lila motoron piros ruha. Mondtam neki hogy nem érdekel, az sem, hogyha még bónuszba narancssárga a bukó is, mert enduróknál inkább az a fura, ha minden árnyalat passzol.
Mit csináljak, hogy ne ellenezze ennyire? Nem a motorozástól tilt, ő is motorozik! Miért teszi ezt? Direkt hátráltatni akar??
14/L
szia! Szerintem csak korlátozni akar...félt,és talán így akar visszatartani egy kicsit a felnőtt élettől.Hízelegj neki,puhítsd egy kicsit,majd csak be adja a derekát
...
Amikor olyan idős voltam mint te, én is nagyon szerettem volna motort, anyu mégsem volt hajlandó elengedni letenni a jogsit, azt pedig egyenes megtiltotta, hogy motort vegyek, pedig ő és apu is motorozott elég sokat régen. Talán pont ezért. Ennek ellenére 17 éves koromban egy kérő szó nélkül bejelentette egyik nap, hogy ha szeretnék, akkor mehetek tanfolyamra (autó)... A mai napig azt mondja, hogy autóval szívesen elenged már bárhova, de a motort felejtsem el, legalább is amíg itt lakok, és ők tankolnák, addig biztosan. Anyu részéről az oka talán csak annyi, hogy egyszer fiatalabb korábban ő is bukott nagymotorral egy hatalmasat. Ennek ellenére viszonylag könnyen megúszta, kereszteződésben csúsztak ki, kéz illetve bordatöréssel lett gazdgabb. Utána is ült még motoron, de nekem, illetve bátyámnak sem engedi, pedig ő már jócskán 18 fölött van.
Próbáld megérteni, ha nem megy, akkor kérd meg apudat hogy beszéljen vele még, amíg meg nem enyhül... Ha ezután sem engedi, és apud sem hajlandó "ellene fordulni" azzal, hogy megveszi veled a háta mögött, akkor törődj bele, próbálj akkor keresni ilyen áron, ha már meglesz a jogsid... a ruha pedig még jövő karácsonyra is jöhet. 20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!