Hogy faragjak le a túlzott igényeimből?
Figyelt kérdés
Régen a szüleimnek nagyon jól menő vállalkozása volt,sok pénzt kerestek. Szalonban vásárolt vadiúj autónk volt, szép házunk, és bármit kèrtem, legkésőbb egy héten belül megkaptam kiskoromtól kezdve. Aztán úgy négy éve beütött a pech, és minden a visszájára fordult. A házunj leamortizálódott az évek során, mert nem tudtunk rá költeni, a kocsit el kellett adni, teljesen elszegényedtünk. Mióta középiskolába járok, egy introvertált csődtömeg vagyok. Régen volt, egy csomó barátom, most meg senkivel nem merek barátkozni, mert ha komolyabbra fordulna a dolog, hogy át kellene hìvnom magamhoz, biztos elsüllyednék a szégyenben. Állandóan a múltban élek, ha meglátok a tévében egy telefonreklámot, rávágom hogy ilyen kell. Mindig azon töröm a fejem, hogy vehetnék még több szépségàpolási terméket, ruhát, cipőt, közben totálisan csórók vagyunk. Nem szeretek iskolába járni, de ha már ott vagyok, haza se akarok, mert tudom hogybegy putriba térnék haza. Ezért is utálom magam, mert tudom hogy a szüleim mindent megtesznek értem, én meg csak nagyravágyó vagyok cserébe. Tudnátok segíteni, hogy lépjek túl ezen? (Pszichológust ne, néha ételre sincs pénz, és ha valaki kérdezné, internet a szomszéd wifijén át van) 17 L2014. ápr. 26. 15:52
1/6 anonim válasza:
Gondolhatsz arra, hogy a szüleid vagyona nem a te vagyonod, és az ők szegénysége sem a te szegénységed. Neked még mindig lehet szép házad felnőttkorodban, ha ügyesen rendezed az életed, ha jól tanulsz, esetleg olyan szakmát választasz, ami érdekel és jövedelmező is. Ehhez pedig már csak szorgalmasnak és türelmesnek kell lenni, mert van még pár év, amíg eljutsz arra a szintre, hogy magad is el tudj látni egy családot. Kellene egy ilyen módon már befutott példakép, aki megérteti veled végre, hogy nehéz dolog sikeresnek lenni, de bármilyen körülmények közül jössz, van rá lehetőséged. Életrajzok olvasását javasolnám, olyanokét, akik keményen dolgoztak egész életükben. De megpróbálhatsz azonosulni idegen kultúrákkal is, vagy legalább ismerkedni velük. Mindig van alternatíva egy-egy szituációra. A megjelenésed egy egyszerű szappanos mosakodással és tiszta ruhákkal is igényes lehet, a megnyerő külsőhöz ennél több nem is nagyon kell. Ezt viszont ne add lejjebb, és vigyázz magadra úgy, ahogy tudsz. De iskolapszichológushoz vagy SZTK-ba még mindig el tudsz menni, az ingyen van - csak megjegyzem, mert a pénz miatt voltak vele fenntartásaid.
2/6 anonim válasza:
Próbálj sokat olvasni, inkább a spirituális dolgok felé mozogni. Gondolj bele, ha meghalunk, nem viszünk magunkkal semmit. Hidd el, felesleges iPhone, meg a sok körítés. Szerintem a szüleid szeretete sokkal fontosabb. Sajnos a kamaszoknak nagyon fontos a külső és azt gondolják másnak is. Szerintem igazából jó úton jársz, csak így tovább.
3/6 anonim válasza:
Vannak igényeid,amiket most már a szüleid sajnos nem tudnak megadni neked. 17 éves vagy,tudsz keresni diákmunkát,az ott keresett pénzen vehetsz magadnak cipőt,sőt a szüleidnek is tudsz belőle segítség képpen adni. Így a saját igényeid teljesítve lesznek,a saját erődből. És még a szüleiden is segíthetsz.
4/6 anonim válasza:
Ez az elkényeztetett gyerekek sorsa. Az ilyenek nem tudnak érvényesülni az életben. Bocs, de ez az igazság, ezt látom. Még, ha sokaknak fáj is az igazság.
5/6 anonim válasza:
Van ingyen is pszichológus. Ha nem vagy hajlandó hozzá elmenni, akkor ez csak hiszti.
6/6 anonim válasza:
Van egy mondás, hogy a pénz nem boldogít. A másik fele ennek az, hogy pénz nélkül viszont nagyon boldogtalan lesz az ember, és abban is van igazság. Ilyen fiatalon a szüleidért nem sokat tehetsz, de megtanulhatod, hogyan kell a pénzt megbecsülni, és beosztani. Kereshetsz diákmunkát, hogy kicsi zsebpénzed legalább legyen, és valahogy ki kell bírnod a diákéveket. Ha a saját lábadra állsz, te majd okosabban csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!