Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A legtöbb szülő manapság...

A legtöbb szülő manapság miért képtelen megnevelni a gyerekeit?

Figyelt kérdés
Hiába vagyok csak 23, nekem úgy tűnik, katasztrófa a tizenéves korosztály jó része. Legtöbb úgy beszél, mintha most jött volna a cigánysorról, a szüleiket nem tisztelik egyáltalán, úgy beszélnek velük, mint a kutyával, pedig a legtöbbnek mindene megvan, ha már 2 tányért el kell mosogassanak még ők sírnak, hogy kihasználják, csicskáztatják őket. Lassan már középiskola elején ritka a szűz, nem dohányos, hétvégén nem lerészegedő lány, mint a fehér holló. Legtöbbet semmi nem érdekli, csak az ivás, bulizás, szex, facebook. Szerintem ez akkor is a szúlők hibája főleg, hogy eltűrik, hogy 13-14 éves takony létükre így nézzenek ki, így viselkedjenek, sok dinnye szülő képes cigit is venni az ilyen korban lévőnek. Például ez az utolsó, ez nem kiskorú veszélyeztetése? Hova jut így a világ? Én sem voltak soha sem szent, de a mostani állapotok szánalmasak, meg röhejesek szerintem...

2014. ápr. 25. 11:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%
Én mindig azt mondom, hogy nem szabad általánosítani. Régen is voltak ilyen tinik most is. AZ hogy most ilyen nem jelenti azt hogy rossz ember lesz simán változhatnak még. AMúgy meg szerintem nem a gyereket kell szidni hanem a szülő a hibás ha ezeket megengedi neki. Gondolom nem a saját pénzéből veszi a gyerek ezeket a ruhákat, ha odafigyelne a gyerekre nem lógna suliból stb. Emlékszek mikor anyámék megtudták hogy cigizek meg hazudtam nekik tök ciki volt de vittek minden reggel suliba még 8.-ban is és délután jöttek értem. És még sorolhatnám. AZ én baráti társaságomban is sokszor szétcsapták magukat, ittak, drogoztak de valahogy én ki tudtam maradni belőle úgy hogy ezért nem közösítettek ki, mértéket általában tudtam tartani. Néha volt hogy nem de ezért nem szedték le otthon a fejemet. NAgyon anyagias lett a világ szerintem ez az egyik baj. Én pl. soha nem néztem kinek menni pénze van, a mai fiatalok gondolata meg mind a pénz körül forog ami nem feltétlen baj, ha képbe vannak de nem is a legjobb. Na meg amin ki vagyok akadva főleg most hogy babát várok, hogy rengeteg kisgyerekes anyuka hogy elkényezteti a gyerekét. Másból se áll a napjuk csak hogy a gyerekük kívánságát lesik, nem nevelik önállóságra a gyerekeket és ki vannak akadva ha valaki mondjuk rácsap egyet a gyereke fenekére, hogy az már bántalmazás stb...
2014. ápr. 25. 12:37
 12/23 anonim ***** válasza:
97%
Nézd meg azt a kérdést amiben a kis taknyos fel akarja jelenteni az apját,ott egy kisgyerekes anyuka na az ilyen szülők miatt van ennyi idióta,neveletlen gyerek tini,valahogy nem akarják megnevelni a gyereket,mert kicsi lelkivilága,csak azt nem fogják fel,hogy senki nem arról beszél,hogy kékre-zöldre vered a gyereket egy legyintésbe pofonba senki nem hal bele és néhány gyerekre bizony ráfér.
2014. ápr. 25. 14:37
 13/23 anonim ***** válasza:
62%

"Alkohol, csempész cigi, 14 éves részeg csajok, hajnalig tartó bulizások, tini szex és abortusz.

Ti sem voltatok jobbak a maiaknál!"

Bizony, ez így van. Sőt, az előttetek lévő generáció is megcsinálta ugyanezt. Nem egy tanult, intelligens, és jó anyagi helyzetben lévő 30-as ismerősöm tinédzseréveit határozta meg az alkohol, a cigi, a speed, a fű, a csajozás, és a bulizás.

Pedig őket még bőszen pofozgatták.

Lehet, hogy rövidtávon működik a fizikai bántalmazás, de ez nem fog örökre így maradni. Ahogy "eltűnsz" az életéből, folytatja a züllést ahol abbahagyta.

Egy családban szerintem nem a fegyelem, hanem a szeretet, és a törődés a lényeg. Ha odafigyelsz a gyerekedre, és ésszel neveled, nem pofonnal, nem fog ellened menni minden kis ürüggyel. Ha csak pofozkodni jártok be a szobájukba, ne csodálkozzatok ha elfajul a helyzet.

Ha eljutsz odáig, hogy kezet kell emelned a gyerekre, megbuktál mint szülő.

2014. ápr. 25. 17:15
 14/23 anonim ***** válasza:
88%
Senki nem azt mondta pofozkodni kell,de van olyan gyerek akinél kell,és az ejnye-bejnye meg csak a szeretet bizony nem elég,de te is egy intelligens felnőtt vagy biztosan....
2014. ápr. 25. 17:51
 15/23 anonim ***** válasza:
35%
Ő is hasonló kaliberű lehet, mint a kisgyerekes anyuka. Az ilyeneknek hiába beszél az ember, nem ismer átmenetet. Csak nehogy egy nap meglepetés érje a nevelési vagy inkább nem nevelési módszere miatt. Ugyanezt művelik sokan a fingós kérdéseknél is. 1-2 eleresztett galamb már egyenlő az asztalra sz*rással.
2014. ápr. 25. 18:02
 16/23 anonim ***** válasza:

Tény, hogy sok ilyen van. Régen is voltak zűrösebb emberek, most is vannak. De egy normális közösségben nem ez az átlag. Csak az átlagos tinik nem feltűnőek annyira, simán elmész mellettük az utcán, míg a "menőkön" mindenki megbotránkozik.

Szerintem sem ez a követendő példa, de az egyetlen megoldás a jó társaság. ( Még ha a szülő meg is tesz mindent, a tini szinte biztos, hogy az ismerőseire fog hallgatni)

Ne meg persze a példamutatás. Kicsit ellentmondásos, hogy pl a szülő is dohányzik mondjuk 15 éves kora óta, ezt el is meséli a gyerekének, de közben mondogatja, hogy rossz... Ez így nem túl hihető:D

2014. ápr. 25. 19:27
 17/23 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom miért társítod a cigarettázást a buta lányokhoz. Rengeteg értelmes dohányzó kamaszlányt ismerek. A kérdésed ráadásul provokatív, rengeteg mindent foglal magába ez a téma, így konkrét válasz sincsen rá.

Saját tapasztalat : engem nagyon szigorúan neveltek, mégis dohányzom. A két kisebb testvéremet lazábban fogták, mégis cigiellenesek. Nagyon sokmindenért elkezdhet valaki cigizni, vagy ribizlisen viselkedni. Nem azonnal a nevelést kell hibáztatni :)

2014. ápr. 25. 19:41
 18/23 anonim ***** válasza:
7%
Ezt a kérdést is jelentettem. Ma már nem ez az első, amit beköpök.
2014. ápr. 25. 20:31
 19/23 anonim ***** válasza:

Egyetértek veled, de a többiekkel is, hogy ez régen is így volt, csak nem volt reklámfelülete az ilyen dolgoknak, pl a facebook, ahol lehet postolni a falatnyi ruhás képeket, és kiírogatni, hogy milyen részeg volt tegnap este.

A másik, hogy nagyon nem szeretnék politizálni, de azért a kedves kormány se normális, hogy levitte a korhatárt a szexben. (arra gondolok, hogy régen 14 alatt volt büntetett, most 12 alatt.)

2014. ápr. 26. 22:26
 20/23 anonim ***** válasza:
53%

Lehet, hogy régen sem volt más a helyzet és mi sem voltunk sokkal különbek, de egy biztos: annak idején mindet mindenki utált általánosban, alig várták, hogy végre eltűnjünk onnan, mi voltunk a legzűrösebb osztály. Aztán a következő évfolyamoktól divat lett a füves cigi, részegen/másnaposan menni ÁLTALÁNOS (!!) iskolába stb. Karácsony előtt összefutottam a volt osztályfőnökömmel, most már úgy beszélt rólunk, mint az utolsó normális osztályról.

Nézzétek meg a mostani 14-17 éveseket. Mindegyiknek ott a kezében a telefon, a fülében valami szar, a "fiúk" 80%-nak meg egyforma gusztustalan ecsetszerű haja van. Legszívesebben kifestenék velük, mint Mr. Bean a teddy macijával... Minden hülyeséget le kell fényképezni, azonnal megy a rohadt facebookra, nem is értem hogy tudott felnőni annyi ember éjjel-nappali internetkapcsolat nélkül. Felöltözni nem tudnak, mert a divat az divat, télen is a hasig kivágott pólót kell hordani, a pulóver ciki. A zsebkendő szintén ciki, inkább szívja egész nap a taknyát.

Én 14 évesen mérhetetlenül örültem egy (önerőből vett) sárga Babettának, ma már a szülők pénzéből vásárolt középkategóriás robogó nem elég jó, mert nem "nagy márka". Mindegyiknek Audi vagy Bmw kell, szinte bármilyen gyík felszedhet egy -csinos- csajt, ha a szüleinek ilyen kocsija van, és pénteken elkéri bulizni. Oké, ez már inkább a 17-18 éves korosztály.

Bocs, ha kicsit nyers voltam... nem szeretnék most ennyire fiatal lenni, pedig még 25 sem vagyok.

2014. ápr. 26. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!