A legtöbb szülő manapság miért képtelen megnevelni a gyerekeit?
"Alkohol, csempész cigi, 14 éves részeg csajok, hajnalig tartó bulizások, tini szex és abortusz.
Ti sem voltatok jobbak a maiaknál!"
Bizony, ez így van. Sőt, az előttetek lévő generáció is megcsinálta ugyanezt. Nem egy tanult, intelligens, és jó anyagi helyzetben lévő 30-as ismerősöm tinédzseréveit határozta meg az alkohol, a cigi, a speed, a fű, a csajozás, és a bulizás.
Pedig őket még bőszen pofozgatták.
Lehet, hogy rövidtávon működik a fizikai bántalmazás, de ez nem fog örökre így maradni. Ahogy "eltűnsz" az életéből, folytatja a züllést ahol abbahagyta.
Egy családban szerintem nem a fegyelem, hanem a szeretet, és a törődés a lényeg. Ha odafigyelsz a gyerekedre, és ésszel neveled, nem pofonnal, nem fog ellened menni minden kis ürüggyel. Ha csak pofozkodni jártok be a szobájukba, ne csodálkozzatok ha elfajul a helyzet.
Ha eljutsz odáig, hogy kezet kell emelned a gyerekre, megbuktál mint szülő.
Tény, hogy sok ilyen van. Régen is voltak zűrösebb emberek, most is vannak. De egy normális közösségben nem ez az átlag. Csak az átlagos tinik nem feltűnőek annyira, simán elmész mellettük az utcán, míg a "menőkön" mindenki megbotránkozik.
Szerintem sem ez a követendő példa, de az egyetlen megoldás a jó társaság. ( Még ha a szülő meg is tesz mindent, a tini szinte biztos, hogy az ismerőseire fog hallgatni)
Ne meg persze a példamutatás. Kicsit ellentmondásos, hogy pl a szülő is dohányzik mondjuk 15 éves kora óta, ezt el is meséli a gyerekének, de közben mondogatja, hogy rossz... Ez így nem túl hihető:D
Nem tudom miért társítod a cigarettázást a buta lányokhoz. Rengeteg értelmes dohányzó kamaszlányt ismerek. A kérdésed ráadásul provokatív, rengeteg mindent foglal magába ez a téma, így konkrét válasz sincsen rá.
Saját tapasztalat : engem nagyon szigorúan neveltek, mégis dohányzom. A két kisebb testvéremet lazábban fogták, mégis cigiellenesek. Nagyon sokmindenért elkezdhet valaki cigizni, vagy ribizlisen viselkedni. Nem azonnal a nevelést kell hibáztatni :)
Egyetértek veled, de a többiekkel is, hogy ez régen is így volt, csak nem volt reklámfelülete az ilyen dolgoknak, pl a facebook, ahol lehet postolni a falatnyi ruhás képeket, és kiírogatni, hogy milyen részeg volt tegnap este.
A másik, hogy nagyon nem szeretnék politizálni, de azért a kedves kormány se normális, hogy levitte a korhatárt a szexben. (arra gondolok, hogy régen 14 alatt volt büntetett, most 12 alatt.)
Lehet, hogy régen sem volt más a helyzet és mi sem voltunk sokkal különbek, de egy biztos: annak idején mindet mindenki utált általánosban, alig várták, hogy végre eltűnjünk onnan, mi voltunk a legzűrösebb osztály. Aztán a következő évfolyamoktól divat lett a füves cigi, részegen/másnaposan menni ÁLTALÁNOS (!!) iskolába stb. Karácsony előtt összefutottam a volt osztályfőnökömmel, most már úgy beszélt rólunk, mint az utolsó normális osztályról.
Nézzétek meg a mostani 14-17 éveseket. Mindegyiknek ott a kezében a telefon, a fülében valami szar, a "fiúk" 80%-nak meg egyforma gusztustalan ecsetszerű haja van. Legszívesebben kifestenék velük, mint Mr. Bean a teddy macijával... Minden hülyeséget le kell fényképezni, azonnal megy a rohadt facebookra, nem is értem hogy tudott felnőni annyi ember éjjel-nappali internetkapcsolat nélkül. Felöltözni nem tudnak, mert a divat az divat, télen is a hasig kivágott pólót kell hordani, a pulóver ciki. A zsebkendő szintén ciki, inkább szívja egész nap a taknyát.
Én 14 évesen mérhetetlenül örültem egy (önerőből vett) sárga Babettának, ma már a szülők pénzéből vásárolt középkategóriás robogó nem elég jó, mert nem "nagy márka". Mindegyiknek Audi vagy Bmw kell, szinte bármilyen gyík felszedhet egy -csinos- csajt, ha a szüleinek ilyen kocsija van, és pénteken elkéri bulizni. Oké, ez már inkább a 17-18 éves korosztály.
Bocs, ha kicsit nyers voltam... nem szeretnék most ennyire fiatal lenni, pedig még 25 sem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!