Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, ti mit szólnátok egy...

Szülők, ti mit szólnátok egy ilyen helyzethez?

Figyelt kérdés
Adott egy idegennyelvű verseny 7-8. osztályosoknak, ahol az első helyezett díja egy nyelvvizsga finanszírozása (magyarul kifizetik a gyereknek a nyelvvizsgát). Egy olyan gyerek nyeri meg, akinek tehetős családja van és ezen a nyereményen kívül is simán kitudnák fizetni a vizsgát. Szerintetek ez igazságtalanság azokkal szemben, akik ezen a nyereményen kívül nem tudnák kifizetni és inkább a gyereknek nem is kellett volna indulnia a versenyen, vagy teljesen jogos a nyereség? Természetesen a gyerek felkészül rendesen.
2014. ápr. 16. 21:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem jogos, attól még hogy gazdag, neki is joga van elindulni bármilyen versenyen, és ha megnyeri, ugyanúgy joga van átvenni a nyereményt, mint bárki másnak. A nyeremény úgymond egy jelkép is, arról, hogy ő győzött, nem csupán egy dolog, amit pénzért úgyis megvehetne.
2014. ápr. 17. 11:21
 12/14 anonim ***** válasza:
96%
Én azért nem ajánlanám fel, mert rosszindulatúan álltak előtte a gyerekemhez. Ha pedig fölajánlanám az úgy tűnne mintha én sem érezném jogosnak a nyereményt. A saját gyerekem teljesítményét pedig nem minősíteném le egy ilyen gesztussal (ami egyébként valóban szép gesztus lenne). Arról pedig nem is beszélve, hogy ha Józsikának ajánlaná fel akkor Juliska szülei nehezményeznék , mert mindig van valaki aki úgy gondolja hogy nehezebb helyzetben van mint a másik.
2014. ápr. 17. 11:21
 13/14 anonim ***** válasza:
95%
Teljesen jogos. Mindenki ugyan úgy fel tudott rá készülni.
2014. ápr. 17. 14:16
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Mindenkit lepontoztam. :D
2014. ápr. 18. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!