Szülők, ti mit szólnátok egy ilyen helyzethez?
Figyelt kérdés
Adott egy idegennyelvű verseny 7-8. osztályosoknak, ahol az első helyezett díja egy nyelvvizsga finanszírozása (magyarul kifizetik a gyereknek a nyelvvizsgát). Egy olyan gyerek nyeri meg, akinek tehetős családja van és ezen a nyereményen kívül is simán kitudnák fizetni a vizsgát. Szerintetek ez igazságtalanság azokkal szemben, akik ezen a nyereményen kívül nem tudnák kifizetni és inkább a gyereknek nem is kellett volna indulnia a versenyen, vagy teljesen jogos a nyereség? Természetesen a gyerek felkészül rendesen.2014. ápr. 16. 21:39
2/14 anonim válasza:
Igen, jogos a nyereség. Ilyen alapon akinek egy kicsit több van, az soha nem nyerne semmit?
3/14 anonim válasza:
Miért ne lenne jogos.
Azért ne indulhatna a gyerek egy versenyen, mert nem szegények. ALig lenne diszkrimiatív.
A többiek is megtanulhattak volna olyan jól vagy jobban és akkor ők nyernek. Az egy dolog, ha az én gyerkem nyerne, felaájnálanám egy rászoruló, de jól tanuló okos gyerekenk.
4/14 anonim válasza:
Egy versenyen nyerjen a legjobb. Ha szociális alapon kellene dönteni akkor azt úgy hirdetnék meg hogy méltányosságból a rászorulók indulhatnának érte, akár tudás nélkül is. Bár akkor is lenne keserű szájíze sokaknak. Vitázhatnának egymás pénztárcáját méregetve. A gyerek jól tette hogy indult a vizsgán és megmérettette magát. Fiatal és szüksége van a viszajelzésekre a tudásáról. Kívánom hogy mindenki résztvevő családja kerüljön olyan kedvező anyagi helyzetbe hogy könnyedén ki tudják fizetni a saját gyerekeiknek a nyelvvizsgáját!
5/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, mindenkit felpontoztam!
2014. ápr. 16. 22:13
6/14 anonim válasza:
Én nem is értem, hogy merülhet fel valakiben, hogy ez nem jogos?
7/14 anonim válasza:
Teljesen jogos. És senkinek semmi köze a gyerek szociális helyzetéhez, mert akkor arról kérnének papírt és nem a nyelvtudást mérnék fel. Itt nem érdekes, hogy mennyit keresnek a szülők, teljesítmény alapján jár a jutalom. A szegény gyereknek is annyi az esélye, mint a gazdagnak. Lényegtelen, hogy milyen a háttér. Ha megnyeri, megérdemli!
8/14 anonim válasza:
Persze!Megérdemli, hiszen ugyanannyit sőt lehet hogy többet dolgozott vele mint a többi gyerek!A szülők anyagi háttere senkit sem érdekel, hiszen jól megérdemelt győzelem!
9/14 anonim válasza:
Ha ő volt a legjobb, akkor a győzelem nyilvánvalóan teljesen megérdemelt, ha pedig a győzelem mellé jutalom is jár, az csak hab a tortán.
Más kérdés, hogyha szülőként tényleg nem okozna problémát kifizetni a gyerekem nyelvvizsgáját, akkor nagyon diszkréten felajánlanám a nyereményt annak, akinek egy vizsga kifizetése problémát jelent.
10/14 anonim válasza:
Teljesen jogos, de én is felajánlanám egy rászorulóbb gyereknek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!