Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, ti mit szólnátok egy...

Szülők, ti mit szólnátok egy ilyen helyzethez?

Figyelt kérdés
Adott egy idegennyelvű verseny 7-8. osztályosoknak, ahol az első helyezett díja egy nyelvvizsga finanszírozása (magyarul kifizetik a gyereknek a nyelvvizsgát). Egy olyan gyerek nyeri meg, akinek tehetős családja van és ezen a nyereményen kívül is simán kitudnák fizetni a vizsgát. Szerintetek ez igazságtalanság azokkal szemben, akik ezen a nyereményen kívül nem tudnák kifizetni és inkább a gyereknek nem is kellett volna indulnia a versenyen, vagy teljesen jogos a nyereség? Természetesen a gyerek felkészül rendesen.
2014. ápr. 16. 21:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
98%
Jogos!
2014. ápr. 16. 21:42
 2/14 anonim ***** válasza:
98%
Igen, jogos a nyereség. Ilyen alapon akinek egy kicsit több van, az soha nem nyerne semmit?
2014. ápr. 16. 21:43
 3/14 anonim ***** válasza:
90%

Miért ne lenne jogos.

Azért ne indulhatna a gyerek egy versenyen, mert nem szegények. ALig lenne diszkrimiatív.

A többiek is megtanulhattak volna olyan jól vagy jobban és akkor ők nyernek. Az egy dolog, ha az én gyerkem nyerne, felaájnálanám egy rászoruló, de jól tanuló okos gyerekenk.

2014. ápr. 16. 21:52
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy versenyen nyerjen a legjobb. Ha szociális alapon kellene dönteni akkor azt úgy hirdetnék meg hogy méltányosságból a rászorulók indulhatnának érte, akár tudás nélkül is. Bár akkor is lenne keserű szájíze sokaknak. Vitázhatnának egymás pénztárcáját méregetve. A gyerek jól tette hogy indult a vizsgán és megmérettette magát. Fiatal és szüksége van a viszajelzésekre a tudásáról. Kívánom hogy mindenki résztvevő családja kerüljön olyan kedvező anyagi helyzetbe hogy könnyedén ki tudják fizetni a saját gyerekeiknek a nyelvvizsgáját!
2014. ápr. 16. 22:06
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, mindenkit felpontoztam!
2014. ápr. 16. 22:13
 6/14 anonim ***** válasza:
97%
Én nem is értem, hogy merülhet fel valakiben, hogy ez nem jogos?
2014. ápr. 16. 22:21
 7/14 anonim ***** válasza:
97%
Teljesen jogos. És senkinek semmi köze a gyerek szociális helyzetéhez, mert akkor arról kérnének papírt és nem a nyelvtudást mérnék fel. Itt nem érdekes, hogy mennyit keresnek a szülők, teljesítmény alapján jár a jutalom. A szegény gyereknek is annyi az esélye, mint a gazdagnak. Lényegtelen, hogy milyen a háttér. Ha megnyeri, megérdemli!
2014. ápr. 16. 23:43
 8/14 anonim ***** válasza:
95%
Persze!Megérdemli, hiszen ugyanannyit sőt lehet hogy többet dolgozott vele mint a többi gyerek!A szülők anyagi háttere senkit sem érdekel, hiszen jól megérdemelt győzelem!
2014. ápr. 17. 07:55
 9/14 anonim ***** válasza:
93%

Ha ő volt a legjobb, akkor a győzelem nyilvánvalóan teljesen megérdemelt, ha pedig a győzelem mellé jutalom is jár, az csak hab a tortán.

Más kérdés, hogyha szülőként tényleg nem okozna problémát kifizetni a gyerekem nyelvvizsgáját, akkor nagyon diszkréten felajánlanám a nyereményt annak, akinek egy vizsga kifizetése problémát jelent.

2014. ápr. 17. 09:56
 10/14 anonim ***** válasza:
72%
Teljesen jogos, de én is felajánlanám egy rászorulóbb gyereknek
2014. ápr. 17. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!