Kamaszok! Minek készültök? (Avagy: Mi leszel ha nagy leszel? )
Nekem ötletem sincs... El szeretnék helyezkedni, jól akarok keresni és közben élvezni szeretném a munkámat.. Most már emeltet kell választanom, egyszerűen nem húzhatom tovább... :(
Ti minek készültök? Miért?
Lányom ugyan még csak 9.-be jár, de épp most este ugyanezen gondolkozott.
A kérdés, hogy mi érdekel egyáltalán? És ez alapján felmérni a lehetőségeket és munka és kereset szempontjából.
Ő pl. emelt szintű angol-német oszt-ba jár , és most az idegenvezetőségen vagy hasonlókon gondolkodik...
Én színésznő szeretnék lenni. De az a baj, hogy Magyarországon ebből nem tudnék megélni.. A felvi.hu elég részletesen leírja pl. a színművész szakot, és hatalmas a túljelentkezés, már az is kétséges hogy felvesznek-e valamelyik egyetemre.. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy kapnék-e állást...
Plusz anyukám nem örülne neki, azt szeretné ha tanulnék. Ami mondjuk még kicsit érdekel az a pszichológia. De azt nem tudnám teljes odaadással csinálni.. :\:)
Az én lányom évek óta tudja mi akar lenni. Tanul is rendesen, hogy minden esélye meglegyen.
Törvényszéki patológus akar lenni.
Hát nekem kicsit bizzar, hogy holtestekkel akar foglalkozni, de amióta nézem a tévében DR.G-t már nekem is egyre jobban tetszik ez a szakma. Szóval támogatom a lányomat.
Sorrendben:
1. énekesnő
(a többi már ennél reálisabb)
2. rendezvényszervező
3. lakberendező
4. ügyvéd
5. orvos (szülész vagy plasztikai sebész)
Bármennyire is szeretném az első hármat, az utóbbi kettő esélyesebb. :) Pedig nagyon nem tudom magam elképzelni ilyen komoly szakmákban. De úgy érzem, hogy ezeket még el tudnám fogadni. Szerencsére még csak 10.-es vagyok, szóval még van 2 évem elmélkedni.
Nyugi, nekem sincs semmilyen ötletem sem. Az biztos, hogy meg akarok tanulni még spanyolul és sévdül/finnül (ezt még nem döntöttem el, de egy skandináv nyelvet mindenképpen). A spanyolt online elkezdtem.. De az kb. semmi. Ezenkívül angolból felsőfokra gyúrok, most is lehet, hogy meglenne, de nem kockáztatok.
Munkailag nem tudom mit akarok dolgozni, de nem irodában, az biztos.
Köszépiskolába gyógyszerészetire fogok járni, aztán meg megyek külföldre egyetemre, pszichológiára majd kriminálpszichológiára szeretnék szakosodni. Profilozó az álmom :)
14l, 8. osztály
1. óvónő
2. (esetleg) alsós tanár
3. rendezvényszervező
4. lakberendező
5. szabadidőszervező (van a sulinkban is egy ilyen nő. :D)
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!