Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elengednéd a 18 és fél éves...

Elengednéd a 18 és fél éves lányod a Sziget fesztiválra?

Figyelt kérdés
Baráti körrel menne, egy hétre ugye. Megbízható, okos lány, tanulmányaival sincsen gond. Sokat bulizik, éjszakázik, de még sosem volt gond vele. Azért megfontolandó ez, mert egy fesztivál elég veszélyes dolog egy lánynak, nem?
2014. márc. 30. 14:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Persze!
2014. márc. 30. 14:34
 2/12 anonim ***** válasza:
70%
Igen! Mivel jogilag nagykorú, engedélyt sem kéne kérnie.
2014. márc. 30. 14:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Elengednen, sajat koltsegbol.
2014. márc. 30. 14:39
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

# 2/3

Sokra megy a nagykorúságával ha a szülei tartják el.

Azért nekem számítana kivel megy, és inkább aludjanak egy közeli szállóban mint a mocsokban. Ja és valamennyit álljon ő maga is belőle.

2014. márc. 30. 14:49
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Elengedném. Saját tapasztalatból mondom:) Engem annó a szüleim tiltottak (16 évesen, egyebekben teljesen jogosan), így csellel-hazugsággal lógtam ki. Persze lebuktam. Az Anyucikám sírt. A mai napig lelkiismeret furdalásom van miatta, pedig 30-as jogászként már nem vagyok "fesztivál arc". Szerintem a legfontosabb, hogy felhívd a figyelmét a veszélyekre, és kérd meg, hogy minden nap telefonáljon haza.
2014. márc. 30. 14:49
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Oh, annyit elfelejtettem hozzátenni, a mondanivalómhoz: szerintem a sziget mára jelentősen kommercializálódott és sok szempontból jobban hasonlít egy vidámparkra mint egy fesztiválra. Így én 10 év heti-sziget tapasztalat alapján mondhatom, nem veszélyes. Igyon mértékkel és érezze jól magát:)
2014. márc. 30. 14:53
 7/12 anonim ***** válasza:
79%
4! Azt írtam, hogy jogilag. Ha 25 évesen is még a szülei fogják eltartani, szerinted akkor is engedélyt kell kérnie? Mert szerintem nem, hanem szólnia kell, hogy tudják, hogy hol van.
2014. márc. 30. 14:54
 8/12 anonim ***** válasza:
55%

Ha nem most éli ki magát és éli meg a fiatalkorát (amiben éppen benne van!!!!), akkor később fogja, amikor már be kéne nőnie a feje lágyának. Nem szabad visszafogni a gyerekeket, még ha oly nehéz is az anyai szívnek.

Felnevelted, tisztességesen. Tudod jól, hogy mennyire megbízható és mennyire tartja be azokat a "szabályokat", amiket oly sok éven át neveltél belé.

Úgy vagyok ezzel, hogy a megnevelt gyermek nem csinál hül.eséget. Nem ugrik más után a kútba, stb.

Én elég sokat mulattam, éjszakáztam, stb... de mindig tudtam, hogy hol a határ, mit tehetek meg és mit nem. Mi az, ami még belefér a normál erkölcsi életbe (nem, nem neveltek apácának) és mi nem.

Igaz, én 16 éves koromtól dolgoztam suli mellett, így én magamnak finanszíroztam a dolgaimat.

De, amikor kellett, akkor otthon ültem és tanultam.

Szerintem "engedd el" most már. Eddig vigyáztál rá, most ideje belekóstolnia a nagyvilágba :)

2014. márc. 30. 14:56
 9/12 anonim ***** válasza:
18%
Nyíilván igen, ha az ő pénzükből fog élni, fesztiválozni. Más f..kával könnyű a csalánt verni.
2014. márc. 30. 14:57
 10/12 anonim ***** válasza:
Hm, szenzációsak vagytok! Ki beszélt arról, hogy a Kérdező a szülő?!
2014. márc. 30. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!