14 éves lányomnak pajzsmirigy túlműködése van, nem tudom ettől lehetnek a következő tünetei? Lehet kevés a gyógyszer? A betegség elején nem voltak ilyen tünetei vérvétel alapján derült ki véletlen. Szerintetek?
Ideges, sok a széklete, laza, szinte minden evés után wc-re megy, állandóan éhes, eszik folyton, rengeteget iszik, magas a pulzusa, hízik.azt tudom nem cukros, a sok ivás miatt a férjem erre gondolt, de mérjük a cukrát általában 6,3-6,5.Bár sok édességet kíván, de ez gondolom az éhsége miatt van.Utánaolvatsam a pm túlműködésnek van sok hasonló tünet, de szed rá gyógyszert elvileg akkor jónak kellene lennie..
Vélemények?
Bejelentkeztünk vérvételre, a fantasztikus ellátásnak köszönhetően majd csak másfél hét mulva mehetünk és aztán kell kérnem endokrinológushoz időpontot!
Milyen gyógyszert szed a lányod ha még ki sem vizsgálták?
18/L pajzsmirigy gonddal küzdő
Amúgy meg örülj neki hogy másfél múlvára kaptál idő pontot nekem a vérvételre 2 hónapot kellett várni
huuu..hirtelen sok válasz jött!köszönöm!
Inzulinrezisztenciára én is gondoltam, kértek inzulinszintet is vérévtelnél,belgyógyásszal irattam ki labort,de ezzel nem függ össze a sok széklet ezt Ő is mondta.De a pajzsmirigy túlműködsét nem zárta ki, hogy rosszabbodott.Vagy h nem jó a gyógyszer!Propycil 50-et szed.
Igen,ez hogy hízik...ez nem jellemző a túlműködésre!
Legutóbb 0,9 volt a TSh de ez 2hónappal ezelőtt mérték, amikor diagnosztizálták 0,4volt.
utolsó kommentelő,dehogynem vizsgálták ki, akkor kapta a gyógyszert!
Voltunk endokrinológusnál, ő írta ki a gyógyszert.
Ja,most nézem a férjem oldaláról léptem be!
A cukrát 2órával evés után nézzük!
Lesz cukorterhelés is!
A vérvételre nem szoktunk 2hónapot várni,csak minidg 1-2 heteket.A legtöbb 3 hét volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!