Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akinek pajzsmirigy problémája...

Akinek pajzsmirigy problémája van az nem is eshet teherbe gyógyszer nélkül?

Figyelt kérdés
V vetélés lesz a vége?
2013. ápr. 3. 14:12
 1/5 anonim ***** válasza:

nekem pm túlműködésem van, nem is kicsit, a tsh 0,001, a T4 viszont 100 fölött van...

mind a két gyerekünk az első próbálkozós hónapban összejött, nem volt gond a terhességeimmel, szóval a világ mázlistájának mondhatom magam. Endokrinológussal együttműködve vittük végig a terhességeket, de semmilyen gyógyszert nem kellett szednem, mert a babák ellensúlyozták a hormonjaimat, abszolút nagykönyvi értékeim voltak mindvégig. Szülést követően viszont megbolondult minden, 6 héttel később már megint 0,001 volt a TSH (előtte nem jutottam el vérvételre), tehát nem tudom, hogy mikor állt be a változás, rögtön szülés után vagy néhány napon/héten belül.

Azt tudnod kell ,hogy nem ez az átlagos, inkább a nehezen teherbe esés, vetélés, ezért mindenképp kell a szoros endokrinológusi kontroll.

2013. ápr. 3. 14:23
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem volt egy elhalt terhességem és csak most derült ki,hogy pm alulműködésem van,szóval teherbe lehet esni,de nagy a kockázat a vetélésre az olvasott információim szerint.Lassan mehet a próbálkozás nálunk,de elötte én fogok beszélni egy endokrinológussal biztos ami biztos!
2013. ápr. 3. 16:03
 3/5 A kérdező kommentje:
És miből jöttél rá? Voltak tünetek is v elmentél orvoshoz?
2013. ápr. 3. 16:05
 4/5 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Mi évek óta próbálkoztunk, volt 2 inszem, az alaphormonok rendben voltak, nem jött a baba. Ekkor volt egy vetélésem, ezután voltam endodokinál, aki kiderítette, hogy pm alulműködésem van (3,9TSH). Kaptam rá gyógyszert. Két hónapig védekeznünk kellett, hogy beálljanak a pajzsmirigyhormonok.

Rögtön az első próbálkozós hónapban pozit teszteltem. (TSH 1,78). Sajnos az a baba sem maradt velünk. Most 1 körül van a TSH-m, de sajnos más gond miatt nem sikerül a baba újra. :-(

2013. ápr. 3. 17:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem csak clostyval sikerult mind a ketszer de akkor elsi holnapban. Gyogyszer nelkul 1 evet most masodiknal 2 eve probalkoztunk gyogyszer nelkul. Aztan mind a ketszer elso 10 szem closty babat hozott. A pajzsmirigy gyogyszereket nem szedem mert nekem anelkul 5,8-6,4 azzal meg 14 feletti... Endokrinologushoz majd jovo honapban megyek..
2013. ápr. 3. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!