Akinek pajzsmirigy problémája van az nem is eshet teherbe gyógyszer nélkül?
nekem pm túlműködésem van, nem is kicsit, a tsh 0,001, a T4 viszont 100 fölött van...
mind a két gyerekünk az első próbálkozós hónapban összejött, nem volt gond a terhességeimmel, szóval a világ mázlistájának mondhatom magam. Endokrinológussal együttműködve vittük végig a terhességeket, de semmilyen gyógyszert nem kellett szednem, mert a babák ellensúlyozták a hormonjaimat, abszolút nagykönyvi értékeim voltak mindvégig. Szülést követően viszont megbolondult minden, 6 héttel később már megint 0,001 volt a TSH (előtte nem jutottam el vérvételre), tehát nem tudom, hogy mikor állt be a változás, rögtön szülés után vagy néhány napon/héten belül.
Azt tudnod kell ,hogy nem ez az átlagos, inkább a nehezen teherbe esés, vetélés, ezért mindenképp kell a szoros endokrinológusi kontroll.
Szia!
Mi évek óta próbálkoztunk, volt 2 inszem, az alaphormonok rendben voltak, nem jött a baba. Ekkor volt egy vetélésem, ezután voltam endodokinál, aki kiderítette, hogy pm alulműködésem van (3,9TSH). Kaptam rá gyógyszert. Két hónapig védekeznünk kellett, hogy beálljanak a pajzsmirigyhormonok.
Rögtön az első próbálkozós hónapban pozit teszteltem. (TSH 1,78). Sajnos az a baba sem maradt velünk. Most 1 körül van a TSH-m, de sajnos más gond miatt nem sikerül a baba újra. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!