Hány évesen próbálják ki manapság a gyerekek a cigarettát, majd italt, és később kábítószert?
Mindenki máskor, és vannak, akik soha nem próbálják ki.
Én 13 évesen ittam először egy pohár pezsgőt szilveszterkor vendégségben (anya ott volt és megengedte), azóta sem szoktam piálni, ünnepekkor belefér 1 pohár mondjuk, de ennyi.
Cigizni soha nem fogok, asztmás vagyok...
Kábítószert meg pláne nem.
DE a nagy átlag egy normális közösségben kb úgy van mint én, vagy max 1x cigizett életében, csak az 1-1 kirívó eset miatt sokan azt hiszik, hogy minden kamasz ilyen...Személyes példa alapján egy osztály max 10-30%-a műveli ezeket gyakrabban/komolyabb szinten, vagy esetleg a komolyabb problémákkal küszködők.
16/L
Cigit nem tudom, mikor próbáltam. De mindig is utáltam, csak kíváncsi voltam, vajon mit szeretnek benne az emberek. Nem jöttem rá.:D
Alkoholt 14 évesen, de én lemaradtam a vodka-narancsnál. Máig nem szeretem a töményet.
Kábítószerek közül csak füvet próbáltam, szintén 14 évesen. Azóta is része az életemnek, kb 3-4 havonta beszívok.
27/N
Nem városi vagyok, remélem nem baj :D
cigi: 13-14 kb.
ital: 18 évesen rugtam be először
drog: volt sok féle. piti: fű, szipu (hígító, benzin, gáz) már nem.......komolyabb: xtc, lsd.. érdekes, hogy hamarabb drogoztam mint részeg lettem volna.
21f
Én:
alkohol (valami rendes, mert házi bort/pálinkát előtte is kortyolgattam): 12
cigi: 14
fű: 16
2 évenként haladtam :D különben utóbbi kettőt az átlaghoz képest eléggé későn próbáltam ki. Más még nincs a repertoáromban, bár őszintén, tervezem.
17L
Én csak magamról tudok mesélni:
Pia: 15 évesen rúgtam be először, de családi összejövetelekkor (szilveszter, karácsony...) már korábban is kaptam 1-1 korty italt, tehát nem tudom mikor próbáltam ki pontosan
Cigi: 15. Azóta is egy kezemen meg tudom számolni hány szálat szívtam
Drog: nem drogot tam még, igazából nem is tervezem, félek a hatásaitól, viszont a fűre nagyon kíváncsi vagyok... Egy darabig biztos nem fogom kipróbálni sem, max. a 20-as éveimben, egyszer élünk! :) viszont a fűnél durvábbat BIZTOSAN nem próbálnék, még a szipuzást sem!!!
15/L
Cigi, pia: 13
Narkóhoz még nem volt szerencsém, fogalmam sincs, mi lesz, de a fűn kívül semmit se tervezek.
Megjegyzés: tényleg csak kipróbáltam, nem szoktam rá, nem is fogok.
14/L
Én 13 évesen cigiztem először, kíváncsiságból elcsentem anyától egy szálat. Elszívtam, nem ízlett, ennyi. Utána ahogy elkezdtem bulizni járni, vitt a társaság, mindenki cigizett, így én is elszívtam egy-egy szálat. Aztán volt egy éjszaka, ahol majdnem egy dobozt elszívtam egyedül, azóta rá sem nézek.
Inni először 8-os osztálykiránduláson ittunk, becsiccsentésig. Aztán 9.-ben eleinte havonta egyszer-kétszer jártunk el bulizni, akkor iszogattunk is. Mostanában minden hétvégén buli van, és kb havonta egyszer iszom picit többet. Kábítószert még nem próbáltam, nem is nagyon áll szándékomban.
15/L 9. osztály
9évesen ittam meg életem elsö korty citromos sörét :D
Nem vagyok nagy piás, ünnepkor megiszok 1 pohár sört vagy pezsgöt. Egyszer rúgtam be, és soha többet.
A cigit 13 évesen próbáltam ki, 1-2 hónapot elcigizgettem, és ennyi.
Droghoz pedig soha életemben nem nyúlok. Ennyi.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!