Hogyan mondanátok el a gyerketeknek, hogy mi a mentstruáció és a szex?
A menstruációt úgy mondanám, hogy a petefészkében minden hónapban megérik egy petesejt, de amíg felnőtt korában nem lesz kisbabája, a petesejt nem tapad a méhfalába, hanem leválik a méhnyálkahártyával együtt, amit pár napos vérzés kísér a punciján keresztül, de ne ijedjen meg, mert ez nem bajt jelent.
A szexuális felvilágosításról itt van egy jó cikk.
Én nem emlékszem konkrét leülős "na most mindent elmondunk neked" beszélgetésre. Nagynénémtől megkaptam a "Mi történik velem?" nevezetű könyvet, aztán tőle és anyától mindent meg tudtam kérdezni, ami érdekelt. Ekkor meglett egy koromhoz illő "műveltségem". Aztán később, 12-13 évesen az interneten is bele-bele akadtam ezt a tudást továbbképző cikkekbe, fórumokba korombelieknek. Később már ugye egyre felnőttebb dolgokban, amiket régen mindenki magának vagy barátnőkkel csevegve tisztázott le.
Szóval szerintem mondd el neki az ő szintjén, aztán hadd kérdezzen, legyél vele nyitott, ne érezze kínosnak a dolgot, építsd ki ezzel kapcsolatban benne, hogy bármit kérdezhet tőled, és akkor később is bátran jön majd amikor lesz valakije, amikor tampont akar használni vagy óvszert kéne venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!