Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan mondanátok el a gyerket...

Hogyan mondanátok el a gyerketeknek, hogy mi a mentstruáció és a szex?

Figyelt kérdés

2014. márc. 10. 21:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
Hány éves??
2014. márc. 10. 21:54
 2/15 A kérdező kommentje:
8 éves
2014. márc. 10. 21:57
 3/15 anonim ***** válasza:
92%
Hú ha!!Ennyi idősnek már nem szabad kertelni .Légy vele őszinte.Én úgy beszélnék vele mint egy baránővel.Figyelj kislányom egy nő életében eljön az a pont amikor nagy kislány lesz és ez mindenhónapban ezzel és ezzel jár..Ha két ember szereti egymást akkor szerelmeskednek.Olyankor a fiú a kislány nemiszervébe helyezi az ővét.Ez teljesen normális dolog.Fotos ilyenkor hogy a pár védekezzen mert ha nem akkor abból kisbaba lehet.stb stb... A.
2014. márc. 10. 22:04
 4/15 anonim ***** válasza:
59%
Mensi amikor a nők nagylányok lesznek. Szex ha két ember szereti egymást akkor a testükkel is szeretik ezért örömet okoznak egymásnak.
2014. márc. 10. 22:07
 5/15 anonim ***** válasza:
60%
Azért egy 8 évesnek nem kell ilyen részletesen elmondani, mint a 2.
2014. márc. 10. 22:08
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
nekem anno nyiltan elmondtak mindent. amire rákérdeztem elmondták. A mi családunkba Sosem volt szégyenlősség. Ha gondom van megyek nővéremhez bátyámhoz Megkérdezem, ami sztem jo dolog, hogy igy neveltek. 22l
2014. márc. 10. 22:13
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát lehet hogy a szex része túl őszinte volt de a gyerek tuti rá fog kérdezni a részeletekre is!! De mindenki maga ismeri a gyermekét függ attól is hogy kiváncsi-e vagy megelékszik egy körbeírt mondattal.A.
2014. márc. 10. 22:16
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mentek a zöld kezek.
2014. márc. 10. 22:16
 9/15 anonim ***** válasza:
88%

A menstruációt úgy mondanám, hogy a petefészkében minden hónapban megérik egy petesejt, de amíg felnőtt korában nem lesz kisbabája, a petesejt nem tapad a méhfalába, hanem leválik a méhnyálkahártyával együtt, amit pár napos vérzés kísér a punciján keresztül, de ne ijedjen meg, mert ez nem bajt jelent.

[link]

A szexuális felvilágosításról itt van egy jó cikk.

2014. márc. 11. 06:52
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem emlékszem konkrét leülős "na most mindent elmondunk neked" beszélgetésre. Nagynénémtől megkaptam a "Mi történik velem?" nevezetű könyvet, aztán tőle és anyától mindent meg tudtam kérdezni, ami érdekelt. Ekkor meglett egy koromhoz illő "műveltségem". Aztán később, 12-13 évesen az interneten is bele-bele akadtam ezt a tudást továbbképző cikkekbe, fórumokba korombelieknek. Később már ugye egyre felnőttebb dolgokban, amiket régen mindenki magának vagy barátnőkkel csevegve tisztázott le.

Szóval szerintem mondd el neki az ő szintjén, aztán hadd kérdezzen, legyél vele nyitott, ne érezze kínosnak a dolgot, építsd ki ezzel kapcsolatban benne, hogy bármit kérdezhet tőled, és akkor később is bátran jön majd amikor lesz valakije, amikor tampont akar használni vagy óvszert kéne venni.

2014. márc. 11. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!