Mit gondoltok arról, ha egy 15 éves lány ennyit bulizik?
A húgomról van szó, most 9.-es a város legjobb gimijében 4,8-as átlaggal, tehát a tanulmányaival nincs probléma. Viszont egy hónapban van hogy 5-6-szor is elmegy bulizni, legtöbbször a végzős barátaival, vagy egy egyetemistákból és idősebb gimnazistákból álló társasággal. Havi egy buli van az osztálytársaival is, de velük sokkal ritkábban megy. Egy-egy parti alkalmával beülnek egy kocsmába beszélgetni és inni, vagy táncos szórakozóhelyre, ahol szintén van alkohol. Ilyenkor hajnal 3-4-5 körül szokott hazajönni, általában spiccesen, szóval ha iszik, kicsit a kelleténél jobban is be szokott csípni, de mire hazaér, nem vészes. Eddig egyszer fordult elő, hogy az egyik egyetemista barátja hozta haza, mikor túl sokat ivott, és alig állt a lábán. Egyébként mindig hazakísérik, szóval a biztonságban hazajutással nem szokott probléma lenni.
Persze engem is elengedtek ennyi idősen bulizni, de nem huszonévesekkel, nem hajnalig, és nem ennyi alkalommal. Most 22 vagyok, és olyan 18 éves korom körül buliztam úgy, ahogyan most ő, bár azt látom, hogy a kortársai is hasonlóan viselkednek. Mit gondoltok, mennyire elfogadható?
Ne legyetek naívak. Az iskolai bulikra már részegen mennek a diákok, miután vége pedig mennek tovább az éjszakába, kocsmázni, bulizni, utcán inni.
Egyszer nézzetek be a WC-be. Az ablakpárkányon, a kukában, a földön üvegek, csikkek, sörös dobozok.
És én se "putri" iskolába járok.
Én hetente 3x-4x elmegyek, hétköznap csak 8-ig maradok, és olyankor nem iszok sokat. Nekem ez pont jó, a tanulmányi eredményem egyeltalán nem rossz, órán tudok figyelni. Pénzt meg nem igen költök másra, mindenem megvan, ami kell.
Szerintem nem a bulival van a baj, hanem az alkohollal. Sose értettem, miért kell, hogy a szórakozás a piáról szóljon, bármilyen életkorban. Az oké, ha néha-néha megiszik egy pohárral pl ünnepi ebéden/vacsin, de szerintema kocsmák gusztustalanok.
Szóval nálam ez nem normális, de nem ítélem el, csák nem feltétlenül szimpatikus, mert én nem ilyen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!