Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Az iskolákban mikor van a...

Az iskolákban mikor van a felvilágositás óra?

Figyelt kérdés
Érdekelne hogy hanyadikban van, fiam nem akar róla beszélni.
2008. júl. 21. 18:35
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
Hát sztem ez iskolától függ én most voltam 6-os.Nálunk most volt ebben az évben. A fiúknak is meg a lányoknak is.És nem tom hogy a többiek hogy vannak ezzel de én inkább a könyvekben elolvasgatom őket nem hogy a szüleimmel beszéljek erről.nah de ez mind1 a lényeg hogy kb 6-ik körül lessz.
2008. aug. 8. 12:57
 12/25 anonim ***** válasza:

Ez a könyves dolog nagyon jó ötlet! Diszkrét de tudja a gyerek hogy a szülője követi a korát és felfogja hogy ő már felnőtt egy kicsit. Szerintem ez egyfajta bizalmat sugall a gyereknek a szülő felé. Tényleg lehet hogy ezért könnyebben mert kérdezni, ha esetleg vmire kíváncsi.

Meg a másik hogy nem titokban teszi, hogy meg ne tudja a szülő hogy ő már ilyen témákban érdeklődik.

Szerintem sem az igazi az igazi iskolai óra, ott mindenki zavarban van stb.. A legjobb ha a szülő világosítja fel a gyereket. Ő ismeri leginkább a gyermekét. Persze ez lehet szóban, vagy a könyves módszerrel amit fentebb is írtak. Az nagyon szupi módszer!

2008. aug. 10. 19:56
 13/25 anonim ***** válasza:
az osztályomat külön fiúkat és lányokat az osztályfönönk világosított fel...elmondott mindent a fogamzásgátlásrol és szinte mindenröl...válaszolt a kérdéseinkre...stbez 8.-ban volt.
2008. aug. 18. 22:11
 14/25 anonim válasza:
nálunk 4.be kezdődött, mert az egyik fiú bevitt egy használt óvszert..és mutogatta mindenkinek.pff.Azóta minden évbe volt.
2008. aug. 19. 13:32
 15/25 anonim válasza:
nálunk 8.-ban lett volna, de csak a csajok mentek, nekünk elmaradt XD
2008. szept. 14. 16:38
 16/25 anonim ***** válasza:
Én egy 6.-os lány vagyok. Nekünk 4.-be volt a fiúkkal együtt. Ott beszéltek a menzeszről, akkor mesztelen képeket mutogattak, hogy hogy fognak kinézni a lányok/fiúk meg beszéltek a szexről. Bár szerintem ez kicsit korai volt, mert csak 9-10 évesek voltunk. És nem volt sok értelme, mivel hogy egész osztály ot volt, és mindenki pirult a képeknél.
2008. szept. 16. 13:32
 17/25 anonim ***** válasza:
nálunk 7.be votl de sztem felesleges volt midnenk iröhögött rajta:D én kb 2.ba már fel vtam világosulva:D
2008. okt. 1. 15:38
 18/25 anonim ***** válasza:
Én lassan 19 éves vagyok,de 4 év alatt egyszer sem tartottak felvilágosítást a gimnáziumban,én ezt siralmasnak találom,látok tőlem sokkal de sokkal fiatalabb gyerekeket,akik már aktiv nemi életet élnek,volt már abortuszuk,stb :S Egyszer megnézettek velünk,lányokkal az abortuszról a filmet,majd a tanár kétségbeesetten kérdezgette,hogy ezt a fiuk megnézzék-e.Szerintem snekinek nem sikerült még egyedül gyereket csinálnia:S
2008. nov. 12. 22:36
 19/25 anonim válasza:

Az én osztályom most hetedikes és éppen tegnapelőtt volt az idei első szexuális felvilágosító óra.6. osztályban tart asszem a védőnő külön-külön fiúknak és lányoknak felvilágosítást. Itt még inkább téma a lányoknál a menstruáció és az ezzel kapcs. higiénia, a fiúknál az éjszakai magömlés és az önkielégítés.Ezen kívül természetesen a testi-lelki változásokról esik szó. Az ofi ált. nincs jelen, ami nem is baj, mert sokkal bátrabban mernek kérdezni, nem olyan feszültek.

7-8. osztályban a nemi betegségekről, védekezésről, terhességről esik szó. És persze a felelősségvállalásról egymás iránt, szerelemről, stb.

A védőnői előadásokon kívül bármely téma előkerülhet az osztályfőnök ill. a biológia szakos kolléga jóvoltából is.

ui: A könyveket egyáltalán nem tartom rossz dolognak, én is rendszeresen kaptam ilyen témájú könyveket 12-14 évesen.

Klariss

2008. nov. 14. 15:32
 20/25 anonim válasza:
6.óta minden évben volt, de együtt a drogok, AIDS és ezekhez fűzte picit hozzá
2008. nov. 15. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!