A kamaszkori felvilágosítás milyen színvonalú jelenleg az iskolákban? Van rá igény a net mellett?
Nekünk volt 7edikben. Eljött az iskola orvos és az magyarázott. De olyan gyökér alapból :D Meg a biológia tanár rohadt jó fej és az mesélt ezt azt xD az akármiről beszélt neked.
17f
Nálunk?6.-ikban (mikor a legtöbb lánynak már megvolt),beszélt a védőnő 15percet a menzeszről,és kész....ez a város 'elit' sulija(max 1-2 cigány jár ide),aztán nagyban szarnak a fejünkre ilyen téren.
Van egy barátnőm,akinek az anyja nem tudott ilyenről beszélni vele...meg úgy igazán semmiről sem.Na...ő az aki már 14 évesen nem szűz(mellesleg a pasijával 2hónap után feküdt le,úgy hogy közben 3x megcsalta)....előtte szűzku.rva volt.
Szóval szerintem azért számít,hogy ne csak a haveroktól meg innen onnan tájékozódjunk.
Kamaszkori felvilágosítás??? :))
Felnéznek erre az oldalra, és mindent tudnak, minden kategóriában...
Itt név- és arc nélkül lehet bármiről, gátlástalanul kérdezni. A szexualitás témakörben a legtöbb 14-16 éves lurkó.
Nálunk a tavalyi felvilágosítás szerintem abszolút színvonalas volt.
Két részletben történt a felvilágosítás a 9.-es osztályoknak.3-3 osztálynak volt egyszerre bent a "nagyteremben".A felvilágosítás egy tanóra helyett volt és a városban dolgozó egyik nőgyógyász tartotta.
Elmondott minden lényeges dolgot:testi változások a kamaszkorban,hormonok változás,menstruáció - tampon és betét használata,fertőzés,gomba,nőgyógyászati vizsgálat,szexuális élet,nemi betegségek,védekezés...
Eőször elmondta amit ő gondolt,hogy fontos elmondania,utána kérdezhettünk és válaszolt a kérdésekre.
Szerintem nagyon korrekt felvilágosítás volt,bár már mindent tudtam!
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!