Szülők, ti mit szólnátok hozzá, ha ez lenne a lányotok álma?
Nem vagyok szülő, de nekem tetszene, ha ilyen álma lenne a gyerekemnek.
(Nem hinném, hogy annyira irreális a cél. Ha mások is dolgoznak ott, akkor Te miért ne? Ha nem is jönne össze elsőre a végcél, akkor olyan végzettséggel szerintem stabil alapod lenne az életben.)
Ne tegyél le róla, az álmok lényege, hogy mindent megteszel értük, akkor is, ha nem sikerül a végén. Közben ott vannak a kisebb célok is, amiket könnyebben elérsz. Sokan feladják az álmaikat, és legbelül boldogtalanok. Ha meg sem próbálod, nem tudod, hogy mi lesz, lehet, hogy sikerül lehet, hogy nem, nem kell félni a bukástól, az erősíti meg az embert.
És most írhatják az okosok, hogy nincs igazam, meg ez demagóg duma, de szerintem fontosak az elérni kívánt álmok.
ma 21:11-es: miért kellene külföldi egyetem? Két ismerösöm is magyar BME-es diplomával dolgozott ott hosszabb ideig.
A kérdezönek: tanulj, nyelveket is, és ne add fel. NEm vesznek fel mindenkit, de azért nem kell zseninek lenni, hanem csak jó szakembernek és értelmes, gondolkodó embernek.
Ugyan még csak 19 hónapos a lányom én örülnék az álmainak, hogy vannak céljai. Ez a legfontosabb. Tartani valahova. Mi is így élünk, mindegy hány évesek vagyunk. ezért dolgozunk, ez tart minket életben, a célok.
Mi Genfben éltünk, a férjem 3 évig dolgozott a Cern- nél.
A Bánkin végzett és az eltén. Biztonságtechnikai mérnöki és progmat diplomái vannak. A doktorit is az eltén végezte. Egyik sem külföldi egyetem. Simán felvették. Azóta a Google- nél dolgozik, Zürichben élünk. Ide ugyan a harmadik jelentkezése lett sikeres, de sikerült.
Nagyon is lehet reális a terved. A férjemnek nem csak ez a munkája, ez az egyik hobbija is. :)
Sok sikert neked!
Nekem is ugyanez a célom.:) Sok sikert kívánok és ne add fel!
14/L
Nagyon jó ötletnek tűnik, sok sikert hozzá.
De azt jobb ha tudod, hogy a CERN-be szinte csak és kizárólag határozott idejű szerződéssel vesznek fel. Azt hiszem kétszer hosszabbítják, de utána vagy határozatlanra váltják át vagy pedig megszüntetik a munkaviszont. Egy olyan ismerősöm sincs, aki maradni tudott ott hosszú távon, pedig ismerek vagy 10-20 magyart ott.
Szóval nagyon jó terv, nagyon jó fizetés, nagyon jól fog az önéletrajzodban mutatni utána, de véglegesen jó eséllyel nem tudsz ott maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!