Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elmondanátok ezt a szüleitekne...

Elmondanátok ezt a szüleiteknek? És ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

A napokban kaptam egy kb. 15ezret, hogy vegyek magamnak gatyát, cipőt, meg ami még szükséges. Vettem is egy gatyát, pár körömlakkot, és félretettem pénzt egy könyvre, így maradt 7500-am. Ma elmentem megvenni egy ruhát, amit tegnap kinéztem magamnak, és pont ennyibe került, jött velem a barátom is. És nem hagyta, hogy fizessek, megvette nekem. Akármennyire erősködtem, nem fogadta el a pénzem.

Nem tudom elmondjam-e anyuéknak, hogy ő vette meg nekem....de így meg azt hiszik nincs nálam pénz és még adni fognak (nem vagyunk elárasztva pénzzel, így nem lenne pofám elfogadni, de akkor mit tudnék mondani, miért nem kell...).

Nem tudom hogy fogadnák... kifizetnék neki (nem fogadná el..), vagy leszidnának, hogy elfogadtam, esetleg örülnének, hogy megmaradt a pénzem...fogalmam sincs.

Szóval... elmondanátok otthon? Ha igen, hogyan?

Nekem tényleg nagy fejfájást okoz...remélem segítetek! Előre is köszönöm!

17L

2014. febr. 23. 18:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%

Jól tetted, hogy a szüleidre bíztad, mi történjen.

Szülőként én tuti elmondanám a fiúnak, hogy nagyon kedves volt tőle, de amíg a gyerekem nem felnőtt, addig nekem a kötelességem gondoskodni róla, nem pedig az ő szüleinek - hiszen vélhetően a fiú is otthonról kapja a zsetont.

Hívja el kiállításokra, vagy mozib, mittudomén, azt ők lerendezik, ki fizeti. De alapvető dolgokat ne vegyen neki legyen szíves, ez a szülő dolga.

2014. febr. 23. 20:39
 12/15 A kérdező kommentje:

Kamaszként is egyetértek veled, utolsó válaszoló! :)

Köszönöm.

2014. febr. 23. 20:50
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Mond azt,hogy akciós volt így maradt pénzed. Én amúgy nem mondanám meg, legfeljebb félretenném nehezebb napokra.
2014. febr. 23. 21:44
 14/15 anonim ***** válasza:
Lepd meg a barátodat (és magadat), valamilyen közös programmal, pl. mozi vagy színházjegy, és fizesd te a megmaradt pénzből.
2014. febr. 26. 10:44
 15/15 A kérdező kommentje:
Ez egy jó ötlet lenne, de a barátom semmiképp sem hagyná. Mindig harcolok vele az ilyen "pénzügyekben" :/
2014. febr. 26. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!