Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elmondanátok ezt a szüleitekne...

Elmondanátok ezt a szüleiteknek? És ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

A napokban kaptam egy kb. 15ezret, hogy vegyek magamnak gatyát, cipőt, meg ami még szükséges. Vettem is egy gatyát, pár körömlakkot, és félretettem pénzt egy könyvre, így maradt 7500-am. Ma elmentem megvenni egy ruhát, amit tegnap kinéztem magamnak, és pont ennyibe került, jött velem a barátom is. És nem hagyta, hogy fizessek, megvette nekem. Akármennyire erősködtem, nem fogadta el a pénzem.

Nem tudom elmondjam-e anyuéknak, hogy ő vette meg nekem....de így meg azt hiszik nincs nálam pénz és még adni fognak (nem vagyunk elárasztva pénzzel, így nem lenne pofám elfogadni, de akkor mit tudnék mondani, miért nem kell...).

Nem tudom hogy fogadnák... kifizetnék neki (nem fogadná el..), vagy leszidnának, hogy elfogadtam, esetleg örülnének, hogy megmaradt a pénzem...fogalmam sincs.

Szóval... elmondanátok otthon? Ha igen, hogyan?

Nekem tényleg nagy fejfájást okoz...remélem segítetek! Előre is köszönöm!

17L

2014. febr. 23. 18:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan elmondanám.
2014. febr. 23. 18:40
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Elmondanám őszintén. Szerintem nem neked esni fognak, hogy hibás, mert hogy miért hagytad. Hanem értékelni fogják, hogy 17 évesen ilyen egyenes és őszinte vagy. Így legközelebb csak kevesebbet adnak majd, vagy azt mondják hogy azt az összeget megkapod "bónuszként", és elköltheted amire akarod. Ne félj tőlük, légy őszinte, mindig az a legjobb út.
2014. febr. 23. 18:47
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mióta vagytok együtt a barátoddal? Ha csak a szüleid miatt ágálsz az elfogadás ellen, akkor mondd azt, hogy akciós volt a ruha, 50%-on vetted, így van pénzed még, ne adjanak.
2014. febr. 23. 18:48
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is kerültem már hasonló helyzetbe, de én csupán hagytam hogy megvegye nekem és megmutattam a szüleimnek hogy nézzék ezt tőle kaptam.. Anyukám kiakadt, hogy miért hagytam és ki akarta fizetni (barátom nem hagyta). Ezután hónapokon át azt hallgattam, hogy mennyire anyagias vagyok.. Végül is nem bántam meg, hogy elmondtam, mert jobb az őszinteség. Neked is ezt tanácsolom.
2014. febr. 23. 18:49
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 23. 18:52
 6/15 A kérdező kommentje:
Amúgy kicsit több, mint három hónapja vagyunk együtt.
2014. febr. 23. 18:59
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Elmondanám mindent, hogy tiltakoztam, de nem engedett... ezen nincs mit szégyellni, ha majd mérgesek lesznek, akkor oktalanul lesznek azok, de majd megnyugszanak...ne aggódj nem lesz baj

Sok sikert!

2014. febr. 23. 19:06
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Elmondtam! :)
2014. febr. 23. 19:17
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
inkább legyél őszinte, abból nem lehet baj, mint a hazugságokból. mit reagáltak Szüleid?
2014. febr. 23. 19:23
 10/15 A kérdező kommentje:
Anyu azt mondta, hogy mondjam meg a barátomnak, hogy ezt elfogadom szülinapi ajándéknak (egy hónap múlva lesz). De tudom, hogy a barátom ezt így nem fogja "betartani" és tuti kapok valamit... Szóval szerencsére nem haragudtak. :)
2014. febr. 23. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!