Apa egyenesen a sírba visz! Mit tegyek?
Egyik: Folyton a számba rágja, hogy tanulnom kéne többet, pedig a félévkor nagyon jó lett a bizim. A felvételi 77pont. Biztos, hogy szakközépbe felvesznek. Otthon mindent lerendezzek. Házimunka, jószágok stb.
Másik: Néha leül velem beszélgetni a fiúkról (14/l vagyok), a terhességről legyek óvatos stb ésszel mindig. De könyörgöm soha nem feküdnék még le egy sráccal sem ennyi idősen, nem is adtam rá okot hogy aggódjon. Olyan ciki, zavarba ejtő hogy a szex, stb témát apuval kell megbeszélnem szeretem őt meg minden de teljesen szarul vagyok amikor ő ennyit mond "le kell ülnünk beszélgetni"
Lehet ez ellen vmit tenni?
A másodiknál mondd ezt: "Apa, nyugi, tudom, és amúgy se fogok senkivel lefeküdni!"
Az elsőhöz meg annyit, hogy attól függ, mi akarsz lenni. Ha szakmát akarsz tanulni, oké, de fontos, hogy azért ott se hanyagold el a tanulást! Szakmához is kell az ész!
- kortársad -
Mindig mondom neki, hogy tudom erre ő: dehogy tudod.
Aztán a szakmához már most sokat tanulok, mellette is
Apukád nevel egyedül? Ebben az esetben érthető az aggodalma! Itt a kamasz, egyre jobban nővé érő lánya, akit nagyon is félt, mert szereti.
Az is természetes, hogy te inkább nem férfiakkal szeretnél erről beszélgetni, hanem olyan nőkkel, akikben megbízol. Mert fontos, hogy legyen ilyen nő. Akár családtag, akár barátnőd anyukája, vagy egy tanár, védőnő, stb.
Ha van ilyen ember, akkor jelezd apukádnak, hogy inkább vele beszélgetnél erről, mert nyitottabb tudsz így lenni, őszintébb és ez a legfontosabb.
Afelől meg nyugtasd meg, hogy eszed ágában sincsen még bárkivel összefeküdni!
Esetleg van egy konkrét fiú, akitől félt apukád? Vagy valaki az ismeretségi köréből pórul járt?
Amúgy nekem is apukám volt, aki felhívta a figyelmem arra, hogy a fiúk némelyike kihasználja a lányt: átveri, csőbe húzza és magára hagyja (nem csak terhesség témában)Mesélt történeteket is, a saját egykori haverjairól.
Nem vált káromra.
Ráadásul én meg anyaként mondtam el a fiamnak, hogy ha a szerelmes az ember fia/ lánya, a rózsaszín ködben sokszor nem ott áll meg, ahol tényleg akart. Jó ezt tudni.
Ne sértésnek vedd, inkább közöld apuddal, hogy az első csók után tutira megállsz, és Neki is meg fogod megmutatni a srácot, mielőtt tovább engednéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!