Kiskamasz lányom a sírba visz a sorozataival! Függősség? Mit tegyek?
Már az agyam elszáll. Kezdődik 17:20-kor a programja.
17:20-> Gyanú árnyékában
Elmegy egy órát gépezni,mert a Gyanú árnyékában-nak 18:30-kor van vége.
19:30-> Családi titkok
20:25-> Bűnök és Szerelmek
21:00-> Jóban rosszban
Valamint,ha vége a Jóban rosszban-nak,akkor utána még belenéz a Barátok köztbe is !
Egyszerűen kikészít ! 17:20-tól késő estig a nappali foglalt,mert a kiskirálylány "mese estét" tart.De már kapott tv-t,hogy ne a nappaliba nézze,de nem,neki ott kell nézni. A hajamat kiviszi. Főleg ettől a Bodzáséktól van oda,a Bűnök és szerelmekből. Mit tanácsoltok ?Hogyan kezeljem a "függőségét" ?
A lányom 13 éves.
Elsősorban szülők válaszát várom,de a kamaszok is írhatnak,szívesen elolvasom a tanácsukat.
Előre is köszönöm a válaszokat,megy a zöld pacsi!
35N
Amikor a nappaliban, vele együtt nézitek?
Beszéltél már vele erről?
Nem azt kérdeztem, szeretnétek-e nézni, ahenm hogy van-e "hagyománya", hogy együtt leül a család együtt tévét nézni.
És arra kíváncsi vagyok, hogy leteremtésen kívül értelmesen beszéltetek-e a lányotokkal erről.
Kapcsold ki a tv-t. Kész, nem értem mit kell ezen problémázni. Vagy nálatok ő az úr? :)
Van saját tv-je, meg lehet neki mondani, hogy ott nézze. Mi az, hogy leszarja? Kicsit állj már a sarkadra, hisz Te vagy a szülő!
Elég sok ez a tévézés mennyiség. De ha van élete ezen kívül, vannak barátai és a tanulmányi eredménye is rendben van, akkor hadd nézze, de a saját szobájában.
Így újraolvasva elmondok valamit: a házunkban lakik egy 20 éves lány az anyjával. Érettségije nincs meg, annyit bukott. Egész nap otthon ül, nem dolgozik, mert mindenhová érettségi kellene, amit kinéz. De egyébként sincs sok elképzelés benne: egész nap zenét hallgat, hajnalig csetelget, délelőtt kikel az ágyból, valamikor az anyjával üvöltözik, meg is üti, betöri az üvegajtó, amit aztán az anyja készségesen összesöpör, vagy csak csapkod, földhöz vág dolgokat. Állandóan mondja neki az anyja, hogy menjen el, de kitenni nem meri, mert látszik, hogy fél tőle.
Ilyen jövőt szeretnél?
Zavarjátok a szobájába hisz van tv-je. Ha a tanulmányi eredményét és a lelki világát nem befolyásolja rossz irányba akkor nincs semmi baja.
Én is nézek egy "pár" sorozatot bár a színvonalasabb,nem magyar gyártású kategóriából de köszönöm jól megvagyok és anyát sem ütöttem még meg (ez utolsónak szól)
Szóval küldjétek el. Én se ülök állandóan a nappaliban és bámulom a tv-t, de néha leköltözök egy egy filmmel mert teljesen más élmény a nagyképernyőn, a kanapén elterülve nézni egy jó filmet mint a monitoron vagy a pinduri tévémen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!